ML6 en March bouwen samen aan toekomst vastgoedsector

ML6 en March bouwen samen aan toekomst vastgoedsector

Unieke machine learning-tool matcht bedrijfspanden aan ondernemingen

Gent, 26 september 2019 - ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, kondigt vandaag de samenwerking aan met March, een Gentse proptech start-up. Samen ontwikkelden ze de March Matching Engine, een applicatie die op basis van parameters en machine learning voorspelt welke bedrijven met de meeste waarschijnlijkheid een specifiek bedrijfspand zullen huren of kopen. 

De property technology start-up March helpt vastgoedeigenaars en -professionals aan geschikte huurders of kopers en begeleidt kmo’s, jonge ondernemers en andere start-ups in hun zoektocht naar een geschikt bedrijfspand. March is echter geen vastgoedbedrijf als een ander en zet als een van de enigen artificiële intelligentie in om de perfecte match tussen bedrijven en panden te vinden. Daarvoor rekent het op de expertise van het Gentse ML6, gespecialiseerd in oplossingen op vlak van AI en machine learning.

“De bedrijfsmakelaardij is een zeer klassieke sector waarin al lang weinig wordt geïnnoveerd. Nog steeds slaan we een bordje ‘te koop’ in de grond en wachten we vervolgens geduldig tot er een geïnteresseerd bedrijf belt. Wij wilden af van die reactieve aanpak”, vertelt Philippe Meire, zaakvoerder van March. “Samen met ML6 ontwikkelden we daarom de March Matching Engine. Deze tool, gebaseerd op artificiële intelligentie, laat ons toe om op een intelligente manier bedrijven aan panden te linken en omgekeerd. We kunnen daardoor veel sneller en vooral proactiever te werk gaan om zo betere resultaten te behalen voor onze klanten. Je kan gerust spreken van een revolutie in de vastgoedsector.”

March Matching Engine
De March Matching Engine brengt bedrijfspanden en bedrijven in kaart en kan door middel van AI patronen herkennen en voorspellingen doen. In een eerste versie kon de March Matching Engine voorspellen welke typen bedrijven (bijvoorbeeld: grootwarenhuis) interesse konden hebben in een bepaald bedrijfspand, maar ondertussen geeft de applicatie een prioriteitenlijst weer met specifieke bedrijfsnamen. Hierdoor kunnen March’ vastgoedprofessionals deze bedrijven proactief benaderen en snellere en betere resultaten behalen voor hun klanten. 

ML6 ondersteunde March in de ontwikkeling van de applicatie: van dataverzameling over het opkuisen van de dataset, het opzetten van de systeemarchitectuur tot de ontwikkeling van machine learning modellen en de user interface. “In de vastgoedsector is er heel wat open data voorhanden. De grootste uitdaging was dus niet de dataverzameling, maar wel om de data goed te ordenen en op een intelligente wijze in te zetten”, vertelt Julie Scherpenseel, business developer bij ML6. “De March Matching Engine is een schoolvoorbeeld van samenwerking tussen mens en machine. De technologie ondersteunt de vastgoedprofessionals in hun dagdagelijkse activiteiten waardoor ze efficiënter te werk kunnen gaan, maar vervangt ze niet.”

Sterke groei
De resultaten blijven alvast niet uit. March kon op korte termijn sterk groeien en het bedrijf werd geselecteerd voor het Watt Factory Accelerator Programma dat veelbelovende start-ups coacht. “De March Matching Engine is vandaag een essentieel onderdeel van ons bedrijf”, vertelt Philippe Meire. “We zijn heel tevreden over de samenwerking en zetten die dan ook graag verder.”

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel