ML6 en Accolade Wines klinken op samenwerking

Machine learning zorgt voor efficiënter en meer ecologisch productieproces

Gent, 9 december 2019 - Het Gentse ML6, specialist in machine learning en artificiële intelligentie, kondigt vandaag de samenwerking aan met Accolade Wines, een wereldwijde wijnproducent met een bottelarij in Groot-Brittanië. Met behulp van machine learning zal ML6 de verspillingsmarge van Accolade Wines reduceren om zo de ecologische voetafdruk van de wijnfabrikant verder te verlagen. 

ML6, een Gents bedrijf gespecialiseerd in oplossingen op vlak van AI, machine learning en reinforcement learning, zette zich in België in geen tijd op de kaart. Maar ook in het buitenland wordt steeds vaker voor de oplossingen van het bedrijf gekozen. ML6 kondigt vandaag de samenwerking aan met Accolade Wines. Het bedrijf bottelt In het Accolade Park in Zuidwest Engeland per jaar ongeveer 200 miljoen liter wijn en is daarmee de grootste wijnproducent in het Verenigd Koninkrijk. Als winnaar van de Sustainable Manufacturer of the Year Award in 2017 en Manufacturer of the Year in 2018, kan Accolade Wines zich vandaag de standaard noemen wat betreft de beperking van productieverlies. Maar de wijnproducent wil nog beter doen.

“Bij Accolade Wines gaan we steeds op zoek naar manieren om processen te optimaliseren met het oog op meer efficiëntie en minder verspilling, maar momenteel lopen we tegen de grenzen van de hedendaagse monitoringtechnologie aan”, vertelt Richard Lloyd, General Manager, European Operations and Supply Chain, Accolade wines. “Overtuigd van de kracht van Industrie 4.0 gingen we op zoek naar een strategische partner die het groeiende potentieel van machine learning weet te koppelen aan artificiële intelligentie om te onderzoeken hoe een zelflerend en adaptief wijnmanagementsysteem kan gebruikt worden om historisch hoge marges op de wijnproductie te bekomen.”

Proof of Concept
De taak van ML6 was duidelijk: het productieproces live monitoren en de verspilling terugdringen. Tijdens een proof of concept dat begin april 2019 van start ging bouwde ML6 een dashboard om de wijnstroom van opslagtank tot het vullen van de flessen op een van de zes productielijnen live te volgen. Het dashboard dat uitgerust is met een rules-based waarschuwingssysteem verwittigt de operator wanneer zich ongebruikelijk of suboptimaal gedrag op de lijn voordoet dat kan leiden tot wijnverlies.

Dankzij het dashboard is Accolade Wines in staat om in realtime te volgen wat er gebeurt op de bottellijn, onmiddellijk actie te ondernemen en op termijn meer optimale controlesystemen te implementeren. Door de machinelearningtechniek ‘unsupervised clustering’ in te zetten was het ook mogelijk om gebeurtenissen of patronen die op wijnverlies kunnen wijzen uit historische data te identificeren. 

Wereldwijde implementatie
De eerste fase van het proof of concept is intussen opgeleverd en ML6 vergaart en bewaart nu de relevante data in de cloud. In een volgende fase is het de bedoeling om machine learning in het dashboard te integreren en op meer productielijnen in te zetten. Het ultieme doel is om deze optimalisatie te automatiseren om zo de efficiëntiemarges verder te verhogen. Een succesvolle oplevering van het project zal hopelijk een eerste stap zijn op weg naar een baanbrekend en wereldwijd partnerschap tussen beide bedrijven. 

“Wij zijn zeer verheugd te mogen samenwerken met Accolade Wines. Het is een team met visie en overtuiging die echt stappen onderneemt om te evolueren naar industrie 4.0. Wat we samen kunnen bereiken is ongezien. Dit is echt pas het begin”, vertelt Rebecca Brooke, UK Director, ML6.

https://ml6.eu/

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be