MINSAIT en WESTPOLE geselecteerd door eu-LISA om kernbedrijfssystemen van Europese departementen justitie en binnenlandse zaken te testen en kwalificeren voor 180 miljoen euro

MINSAIT en WESTPOLE geselecteerd door eu-LISA om kernbedrijfssystemen van Europese departementen justitie en binnenlandse zaken te testen en kwalificeren voor 180 miljoen euro

  • MINSAIT en WESTPOLE zullen verantwoordelijk zijn voor de validering van de grootschalige IT-systemen van eu-LISA die over alle EU-lidstaten zijn verspreid en de weg vrijmaken voor een moderner, efficiënter en veiliger grensbeheermodel van de Europese Unie
  • De inzet van deze twee bedrijven zal bijdragen tot de beveiliging van belangrijke functies die ervoor moeten zorgen dat Europeanen zich vrij in de EU kunnen bewegen met zeer hoge veiligheidsniveaus

Madrid, 14 september 2021 - Het Agentschap van de Europese Unie voor het operationeel beheer van grootschalige IT-systemen op het gebied van vrijheid, veiligheid en recht, eu-LISA, heeft het consortium geselecteerd om IT-systeemtest- en validatiediensten te verlenen voor de suite van kernbedrijfstoepassingen en -systemen van eu-LISA op het gebied van justitie en binnenlandse zaken. Dat deed het agentschap onder leiding van MINSAIT, een INDRA-onderneming en leider op het gebied van digitale transformatie en informatietechnologieën, en Westpole, een Europese onderneming die gespecialiseerd is in cloud, managed services en automatisering van bedrijfsprocessen.

Het raamcontract, met een waarde van 180 miljoen euro over een periode van zes jaar, heeft tot doel de activiteiten en toepassingen te verifiëren en te valideren, alsook ervoor te zorgen dat de ontwikkelingseisen en evoluties van de kernbedrijfssystemen onder de verantwoordelijkheid van eu-LISA van begin tot einde worden nageleefd. Dat contract is het resultaat van een aanbestedingsprocedure van eu-LISA (LISA/2019/OP/01 Transversal Engineering Framework (TEF) - Lot 4) waaraan tal van multinationale ondernemingen hebben deelgenomen. MINSAIT heeft een aandeel van 70% in het geselecteerde consortium, terwijl WESTPOLE de resterende 30% in handen heeft.

Eu-LISA speelt een sleutelrol in het ecosysteem van organisaties en agentschappen van de Europese Unie. De laatste jaren heeft het zijn inspanningen toegespitst op het verlenen van operationele en technologische steun aan de landen van de Europese Unie om ervoor te zorgen dat de Europeanen zich vrij op het continent kunnen bewegen met een zeer hoog veiligheidsniveau.

De deelname van MINSAIT en WESTPOLE zal de kwaliteit en de doeltreffendheid garanderen van de grootschalige IT-systemen van eu-LISA die in alle EU-lidstaten worden gebruikt, en met name deelnemen aan de opzet van het Smart Borders Program, dat een moderner, efficiënter en veiliger grensbeheersmodel voor de Europese Unie zal betekenen.

De door deze twee ondernemingen verrichte werkzaamheden zullen bepaalde essentiële beveiligingsfuncties in de Schengenzone ondersteunen door middel van de kwalificatie van oplossingen die gelinkt zijn aan de Europese IT-systemen die onder de werkingssfeer van het contract vallen.

Als leider van het consortium zal MINSAIT verantwoordelijk zijn voor het algemene programmabeheer en de testactiviteiten in zijn operationele centra. WESTPOLE zal daarentegen adviesdiensten en testexpertise ter beschikking stellen.

Beide bedrijven zullen gebruikmaken van de hoogste technologische normen, gevalideerd door de ISTQB (International Software Testing Qualifications Board), geïntegreerde maturity models zoals CMMI en TMMI, de best practices van ITSM en de leveringen in overeenstemming met het ITIL-kader, in voortdurende overeenstemming met het gegevensbeschermingskader van de Europese Unie.

Pedro Rodriguez Veiga, algemeen directeur van MINSAIT voor Overheidsdiensten en Gezondheid, verklaart: "Deel uitmaken van een project dat gericht is op het verbeteren van de veiligheid van Europa door middel van de kwaliteitsgarantie van kritieke applicatiesoftware is een succes voor MINSAIT. Dat is het resultaat van de inspanningen die het bedrijf de afgelopen jaren heeft geleverd om een benchmark te worden op relevante gebieden, waaronder de digitale transformatie, cyberveiligheid en het gebruik van geavanceerde technologieën ten dienste van overheden, bedrijven en burgers. Het project ligt in lijn met de oriëntatie van MINSAIT en haar wens om technologische diensten te verlenen aan Europese instellingen om zo de vervulling van hun missies en de ontwikkeling van hun activiteiten te ondersteunen.”
"We zijn erg trots om deel te nemen aan zo'n ambitieus project van de Europese Unie, dat technologie zelfs op de eerste plaats zet in de delicate kwestie van internationale veiligheid," stelt Massimo Moggi, President en CEO van WESTPOLE. "Dat is een fundamentele stap om het huidige en toekomstige evenwicht van de Gemeenschap te garanderen. We zijn blij dat het eu-LISA project ook het eerste is dat symbolisch het nieuwe WESTPOLE hoofdkwartier in Straatsburg 'inaugureert'. Dat kantoor werd begin juli in gebruik genomen en voor het einde van het jaar zullen er zeventig nieuwe mensen werken.”
"Op technisch en organisatorisch vlak zal deze nieuwe samenwerking ons in staat stellen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en het personeelsbestand aanzienlijk uit te breiden", voegt Pascal Desart, Directeur Internationale Organisaties & Security Officer van WESTPOLE Benelux toe. "We zullen ons omringen met een toegewijd team dat nieuwe managementtaken omvat op het gebied van kwaliteitscontrole, cybersecurity en coördinatie van testactiviteiten, waardoor we de mensen die al bij WESTPOLE werken kunnen laten groeien, maar ook nieuwe talenten uit heel Europa kunnen verwelkomen en opleiden.”

Over MINSAIT
MINSAIT, een INDRA onderneming (www.minsait.com), is een toonaangevende onderneming in Digitale Transformatie Consultancy en Informatietechnologieën in Spanje en Latijns-Amerika. MINSAIT beschikt over een hoge mate van specialisatie en kennis van de sector, die zij ondersteunt met haar hoge capaciteit om de echte wereld te integreren met de digitale wereld, haar leiderschap in innovatie en digitale transformatie, en haar flexibiliteit. Zo concentreert MINSAIT haar aanbod op waardeproposities met een grote impact, gebaseerd op end-to-endoplossingen, met een opmerkelijke segmentatiegraad. Daardoor kan MINSAIT voor klanten in elke sector met een transformationele focus een tastbare impact realiseren. Haar capaciteiten en leiderschap komen tot uiting in haar productgamma, onder de merknaam Onesait, en haar dienstverlening over de hele lijn.

Over INDRA
INDRA (www.indracompany.com) is één van de toonaangevende wereldwijde technologie- en consultancybedrijven en de technologische partner voor de kernactiviteiten van haar klanten over de hele wereld. Het is een wereldleider in het leveren van eigen oplossingen in specifieke segmenten in Transport en Defensie-markten, en een toonaangevend bedrijf in Digitale Transformatie Consultancy en Informatietechnologieën in Spanje en Latijns-Amerika via haar dochteronderneming MINSAIT. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op een uitgebreid aanbod van eigen producten, met een end-to-end focus op hoge waarde en een sterke component van innovatie. In het boekjaar 2020 realiseerde INDRA een omzet van 3.043 miljard euro. Het bedrijf telt bijna 48.000 werknemers, heeft een lokale aanwezigheid in 46 landen en bedrijfsactiviteiten in meer dan 140 landen.

Over WESTPOLE
WESTPOLE is een aanbieder van IT-diensten en -oplossingen, eigendom van de LIVIA-groep, met meer dan 600 medewerkers en 9 kantoren in Italië, België, Luxemburg en Frankrijk. WESTPOLE is de ideale partner voor de digitale transformatie van bedrijven, dankzij meer dan 40 jaar ervaring in technologie- en innovatiemanagement. De missie van het bedrijf bestaat erin bedrijven te helpen bij de schaalvergroting van de digitale transformatie door technologische middelen, competentie en consultancy ter beschikking te stellen met een end-to-end-aanpak op maat. Het bedrijf ondersteunt klanten bij hun strategische uitdagingen op gebieden als Cloud Computing & Managed Services, Digitale Infrastructuur en Business Process Automation, maar ook bij baanbrekende onderwerpen als Artificial Intelligence en Blockchain. WESTPOLE omarmt innovatie met pioniersgeest, passie en inlevingsvermogen en zet daarmee een nieuw referentiepunt op de IT-markt neer. (westpole.eu)

 

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel