Millio-toilet: oneindige designmogelijkheden dankzij diverse texturen en kleuren

Millio van Duravit combineert keramische binnenkant met mantel in DuroCast Smooth

Overijse, 23 januari 2023 - Kan het toilet een designmeubel zijn zonder in te boeten op functionaliteit en hygiëne? Duravit onderzocht die vraag samen met de Italiaanse industrieel ontwerper Antonio Bullo. Het resultaat van de samenwerking is Millio, een toilet met een hygiënische keramische binnenkant en individueel ontworpen ommanteling uit DuroCast Smooth. Duravit lanceert het toilet in drie uitvoeringen met een verschillende oppervlaktetextuur en zes kleuren.

“Ik heb Millio ontworpen om een nieuwe betekenis te geven aan objecten en hen terug te brengen tot hun essentie”, legt Antonio Bullo uit. “Millio gaat echter verder dan pure functionaliteit door de scheiding die momenteel bestaat tussen sanitair en de badkamer te elimineren. Millio is volledig geïntegreerd in de esthetiek van de badkamer.”

Unieke materiaalcombinatie

Het Millio-toilet bestaat uit twee delen die perfect in elkaar passen: een keramische binnenkant en een omhulsel uit het stevige, duurzame materiaal DuroCast Smooth. Bij DuroCast Smooth wordt eerst een gelcoating in de mallen gespoten, waarmee de gietmassa zich tijdens het daaropvolgende gietproces verbindt. Dankzij de gelcoating wordt DuroCast Smooth gekenmerkt door een robuust, eenvoudig te reinigen en UV-bestendig oppervlak. Bijgevolg is het innovatieve materiaal bestand tegen de belastingen van dagelijks gebruik en voelt het aangenaam zacht aan. De unieke combinatie van materialen biedt dus het beste van twee werelden: maximale designmogelijkheden dankzij de aanpasbare buitenkant en maximale hygiëne door het gebruik van keramiek voor de binnenkant van het toilet.

Voor ieder wat wils

DuroCast Smooth maakt veel combinaties van kleuren en originele texturen mogelijk door het gelcoating-oppervlak, waardoor iedereen zijn eigen persoonlijke touch aan het toilet kan geven. In de eerste plaats is het toilet beschikbaar in het samengestelde kleurenpalet van de Duitse designer Christian Werner dat bestaat uit de drie neutrale tinten lichtgrijs mat, donkergrijs mat en wit mat, evenals de drie rijke tinten groenblauw mat, salonblauw mat en kaneel mat. Het toilet kan ook worden gecombineerd met andere Duravit-producten uit hetzelfde kleurconcept van de Vitrium-collectie, eveneens van de hand van Christian Werner. Daarnaast is het designtoilet ook verkrijgbaar in drie verschillende oppervlaktetexturen: een gladde standaardversie, maar ook een met groeven en een patroonreliëf voor een optisch en tactiel spannender design. 

Bij bestellingen van 24 of meer kan Millio in elke gewenste kleur worden vervaardigd, wat compleet nieuwe ontwerpmogelijkheden opent en inspeelt op de vraag van vele ontwikkelaars van specifieke bouwprojecten. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen voor de kleur van een merkidentiteit van een gebouwconcept en wordt het sanitair zo nog beter geïntegreerd in het totale ontwerpidee. 

Maximale hygiëne 

Als keramiekspecialist met tientallen jaren ervaring vertrouwt Duravit voor de basis van het Millio-toilet op hygiënisch keramiek. Het wit glanzende binnenoppervlak is bijkomend voorzien van het antibacteriële HygieneGlaze-glazuur. Na slechts zes uur na gebruik wordt 90% van de bacteriën (waaronder colibacteriën) gedood, na 24 uur zelfs 99,9%. Het niet-poreuze oppervlak van het massieve materiaal zorgt er bovendien voor dat het toilet zuiver blijft.

Millio - Download de foto's in 300 dpi.zip

ZIP - 133 Mb

ANTONIO BULLO

Antonio Bullo, geboren in 1952 in Chioggia aan de lagune van Venetië, Italië, was vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in keramiek. In 1972 voltooide hij zijn studie aan de School voor Keramiek in Faenza en in 1977 behaalde hij zijn diploma beeldhouwkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Venetië. In samenwerking met gerenommeerde merken op het gebied van keramiek en badkamermeubilair ontving hij voor zijn creaties vier gouden medailles op de internationale keramiekwedstrijd in Faenza en werd hij bekroond met twee Design Plus Awards en de IF Design Award. In 2017 presenteerde Bullo zijn meubelmerk “AntonioBulloWorkshop”, gewijd aan de badkamer. Antonio Bullo ontwierp voor Duravit het buitengewone toilet ‘Millio’, bestaande uit een keramische binnenpot en een individueel configureerbaar buitenlichaam van DuroCast Smooth.

www.bullodesign.it 

Over Duravit AG

Duravit AG, gevestigd in Hornberg, is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. Het productportfolio van de complete badkameraanbieder omvat sanitairkeramiek, badkamermeubels, douches en ligbaden, wellnesssystemen, douchewc's, kranen en accessoires en installatiesystemen van de hoogste kwaliteit. Naast zijn interne ontwerpexpertise werkt Duravit AG bij de productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner of Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals met getalenteerde nieuwkomers. Door het samenspel van baanbrekende ontwerpen, compromisloze productuitmuntendheid, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoordelijk ondernemerschap, werkt Duravit AG ambitieus om het leven van zijn stakeholders elke dag een beetje beter te maken. Een cruciale maatregel hierbij is de overkoepelende missie om in 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal te handelen.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be