Met de Textar wielnaafslijper kunnen wielnaven snel en betrouwbaar worden gereinigd

Leverkusen, 3 augustus 2022 - De redenen voor remgeluiden zijn trillingen die tijdens het remmen ontstaan en aan het remsysteem worden doorgegeven. Om remgeluiden zoveel mogelijk te voorkomen, worden Textar remschijven op een uiterst precieze manier gefabriceerd. Ze worden gekenmerkt door een optimale radiale uitloop en de DTV (disc thickness variation) als gevolg van verschillen in dikte wordt tot een minimum beperkt. Uitloop binnen het tolerantiebereik is noodzakelijk omdat dit het losmaken van de remblokken van de schijf na het remmen vergemakkelijkt. Om oververhitting van het remsysteem en overmatige slijtage van de remblokken te voorkomen, moet de speling altijd worden gecontroleerd nadat ook de remschijven zijn vervangen. Deze eigenschappen kunnen echter alleen "aan het wiel" worden uitgevoerd als de wielnaaf grondig is gereinigd alvorens de nieuwe remschijf te monteren. Roest- en vuilafzettingen op de naaf leiden tot een ongewenste en hoge mate van uitloop en een verminderd contactoppervlak. Zelfs het geringste vuil is voldoende om dit te veroorzaken. Remschokken en geluiden kunnen hiervan een direct gevolg zijn.

Glanzende afwerking
De Textar wielnaafslijper is een montagehulpmiddel dat past op alle gangbare slagaandrijvingen 1/2" in de werkplaats. Hiermee kan de wielnaaf snel en eenvoudig worden schoongemaakt. Op het schijfcontactvlak, moet de wielnaaf worden gereinigd om een "glanzende" afwerking te verkrijgen. De wielnaaf mag echter niet worden beschadigd als gevolg van onjuiste reiniging. In alle gevallen moet de werkplaats de radiale radiale uitloop van de schijf steeds nakijken met behulp van een DTI-meter na de montage. 

Indrukwekkend resultaat
"Het reinigen van de wielnaaf is eenvoudig dankzij onze wielnaafslijper", zegt Volker Birkholz, Technical Sales Manager & Trainer bij TMD Friction Services GmbH in Leverkusen. "Het resultaat is indrukwekkend omdat het zorgt voor een optimale radiale uitloop van de Textar remschijf, wat betekent dat het aantal klachten van klanten als gevolg van comfortproblemen kan worden geminimaliseerd," voegt Birkholz toe.


De Textar wielnaafslijper is een gereedschap van hoge kwaliteit en kan daarom een groot aantal naaf reinigingsprocessen uitvoeren met minimale slijtage. Werkplaatsen kunnen hem via de handel bestellen; een precieze beschrijving vindt u online in de Textar remboekcatalogus onder www.brakebook.com (artikelnummer: TEX1018).

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be