Met BestMatch van Duravit creëer je de perfecte combinatie van kraan en wastafel voor je droombadkamer

Nieuw jaar, nieuwe toilet- of badkamerlook? Duravit to the rescue! 

Overijse, 20 december 2023 - 2024 komt eraan. Misschien staat een toilet- of badkamerupgrade wel op je wensenlijstje voor volgend jaar? Dan zijn een nieuwe wastafel en kraan de ideale oplossing om je toiletruimte of badkamer snel maar efficiënt een nieuwe look te geven. Toch is het niet vanzelfsprekend om de ideale match te vinden tussen wastafel en wastafelkraan en kan je overspoeld worden door de vele keuzemogelijkheden. BestMatch van designbadkamerproducent Duravit helpt je hier bij. 

Er bestaan verschillende soorten wastafels en kranen, maar niet elke kraan matcht met elke wastafel. Het eerste waar je op moet letten is of het design van je kraan en wastafel bij elkaar passen en een geheel vormen met de rest van je badkamer. Doe ideeën op bij een verdeler in je buurt, in interieurmagazines of op Pinterest om een beter beeld te vormen van je favoriete stijl. Een tweede belangrijk aspect is dat de combinatie wastafel met kraan functioneel moet zijn. Sta eens stil bij je verwachte gebruik en spatgevaar. Wil je bijvoorbeeld enkel je handen wassen of ook je haar? Wil je een emmer kunnen vullen om de vloer te kuisen? Dit bepaalt hoeveel ruimte er tussen de kraan en de bodem van de wastafel nodig is. Volg onderstaande tips voor de perfecte combinatie. 

Duravit - White Tulip
Duravit - White Tulip

Vier types kranen voor elk type wastafel

In totaal bestaan er vier types kranen, afgestemd op het type wastafel: een kraan voor een onderbouw- of inbouwwastafel, een kraan die op de wand gemonteerd wordt, een kraan die op de waskom gemonteerd wordt en een kraan die achter een opzetwastafel gemonteerd wordt. Heb je een opbouwkraan of een verhoogde kraan, dan is de hoogte van de uitloop belangrijk. Je moet voldoende plaats hebben om je handen of haar comfortabel te wassen zonder dat er spatten naast de waskom belanden. Bij een ingebouwde kraan is de hoogte waarop je je kraan plaatst belangrijk. Om te voorkomen dat er te veel water weg spat, moet de waterstraal op 1 centimeter van de afvoer landen. Bij een opzetkom moet het water uit de uitloop van je kraan recht naar beneden in de afvoer stromen. Zorg dat de uitloop voldoende lang is zodat je kraan niet pal tegen je waskom staat.

BestMatch 

Met het Best Match-systeem van Duravit ontdek je de ideale combinaties van kraan en wastafel. Eerst kijken trenddeskundigen welke wastafels en kranen qua design en formaat bij elkaar passen. Vervolgens wordt met de gedetailleerde, gestandaardiseerde testprocedure van Duravit getest of de combinatie voldoet aan de praktische vereisten zoals wascomfort en spatten. Hierna wordt de test geëvalueerd. Tot slot stelt Duravit een matchende kraan en wastafel van dezelfde prijscategorie voor. 

Vijf jaar expertise in kranen 

Duravit biedt reeds vijf jaar een uitgebreid gamma kranen aan, die naast chroom en mat zwart ook beschikbaar zijn in metalen PVD-afwerkingen zoals brons en geborsteld roestvrij staal of gepolijst goud. Als totaalleverancier heeft Duravit badkameroplossingen waarvan de designs en oppervlakken overal perfect op elkaar afgestemd kunnen worden, van keramiek tot kranen en accessoires. Dat is in lijn met toenemende vraag naar een samenhangend design met optie tot individualisering. Duravit vertrouwt de eigenlijke productie van de kranen toe aan internationale kraanspecialisten. Daarnaast voert de fabrikant uitgebreide inspecties uit van inkomende en uitgaande goederen, alsook leveranciersaudits en duurzaamheidstests om te verzekeren dat de productie steeds voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het portfolio bevat ook exclusief design. Een voorbeeld is de Belgische ontwerper Bertrand Lejoly die met D-Neo de prestigieuze German Design Award won. 

“We merken bovendien dat onze klanten steeds meer vragen naar milieuvriendelijke kranen. Dat vraagt om slimme, energie- en waterbesparende functies, zonder afbreuk te doen aan design, prestaties en comfort. De grote vraag naar onze duurzame FreshStart-functie bevestigt deze trend. Met FreshStart stroomt er koud water als de hendel van de wastafelmengkraan in de middelste stand staat, zodat de energie-intensieve productie van warm water grotendeels beperkt blijft tot situaties waarin het echt nodig is. De MinusFlow-functie, die het debiet met maximaal 40% verlaagt, getuigt ook van een groeiende waardering”, Simon Hill, Head of Product Management Group Faucets & Showers bij Duravit AG.

Over Duravit AG

Het in Hornberg gevestigde Duravit AG is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. Het productportfolie van deze badkamerfabrikant bevat sanitair keramiek, badkamermeubels, douchebakken en ligbaden, wellness-systemen, douche-wc's, kranen en accessoires evenals installatiesystemen van de hoogste kwaliteit. Naast zijn interne ontwerpexpertise, werkt Duravit bij productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner, Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals getalenteerde nieuwkomers. Door de interactie van baanbrekende ontwerpen, hoge productkwaliteit, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoord ondernemerschap, is het de ambitie van Duravit om het leven van de eindgebruikers elke dag een beetje beter te maken. Een belangrijk doel hierbij is de allesoverheersende missie om in 2045 volledig klimaatneutraal te zijn.

BestMatch - Download de foto's in 300 dpi.zip

ZIP - 88 Mb
Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be