Meer dan 400 professionals aanwezig tijdens de Duravit Design Week

Duravit presenteerde tussen 5 en 8 juni zijn nieuwigheden voor 2023 in zijn showroom te Overijse

Overijse, 12 juni 2023 - De Duitse designbadkamerfabrikant Duravit sloot vorige week met succes zijn langverwachte Duravit Design Week. In totaal zakten meer dan 400 bezoekers, waaronder toonzaalverkopers en directies van groothandels, installateurs, bouwpromotoren, (interieur)architecten, studiebureaus en vakpers af naar het state-of-the-art trainingscentrum van Duravit te Overijse. Daar stelde de badkamerspecialist zijn drie nieuwe badkamerseries voor, naast aanvullingen op de populaire SensoWash® douchewc-reeks, nieuwe kranenseries, verschillende technologische innovaties en het PerfectMatch-concept. 

De bezoekers werden getrakteerd op een exclusieve rondleiding langs de laatste nieuwigheden voor 2023 van Duravit. De rondleiding belichtte de creaties van gewaardeerde ontwerpers, waaronder de Belgische ontwerper Bertrand Lejoly, de wereldberoemde Franse ontwerper Philippe Starck, de Duitse industrieel ontwerper Christian Werner en het gerenommeerde designbureau Studio F.A. Porsche. Later op de avond kon iedereen genieten van een exquise apero-diner verzorgd door Canapé en Jeroen De Pauw, en begeleid door de aanstekelijke beats van DJ Maori die bekend staat om het enthousiasmeren van het publiek op prestigieuze venues zoals Spirito Brussels, EXO en Versuz. 

Steve Souverijns, Marketing Manager Belux van Duravit: “De laatste editie van de Duravit Design Week vond, door onder andere de coronapandemie, plaats in 2019. Het werd dus tijd om het event heruit te vinden en onze meest recente producten te presenteren in onze inspirerende showroom. We zijn verheugd om professionals uit de industrie samengebracht te hebben en een ervaring geboden te hebben die de touch & feel van onze producten mogelijk maakte. Onze toegewijde teams hebben aanzienlijke inspanningen geleverd om alle aanwezigen een heel bijzonder Duravit-spektakel te bieden.”

Hieronder worden de verschillende nieuwigheden in meer detail toegelicht:

Bento Starck Box

De nieuwe badkamerserie Bento Starck Box, van wastafels tot vrijstaande infinity baden en WC's, is een bijzonder designstatement ontworpen door designer Philippe Starck. De inspiratie komt van de traditionele Japanse bentoboxen, die aan de binnenkant door schotten in verschillende compartimenten zijn verdeeld. Met een handige scheiding tussen natte en droge zones garanderen de strakke, duidelijk gestructureerde wastafels en ligbaden talloze individuele inrichtingsmogelijkheden. 

Bento Starck Box
Bento Starck Box

Qatego

De badkamerserie Qatego, ontworpen door Studio F.A. Porsche, brengt twee prestigieuze merken samen. Qatego draait rond de natuur, met meubels gemaakt van duurzaam hout, aangevuld met keramische wastafels en stenen platen uit Carrara-marmer, travertijnkalksteen en Lavica-steen. Het meubilair is verkrijgbaar in verschillende kleuren, houttinten en afwerkingen. Terwijl de kasten een strak design hebben, tonen de armaturen ronde vormen. De stenen plaat van 1000 of 1400 mm kan aan de muur worden bevestigd met daarop een wastafel, ondersteund door consolesteunen die ook dienst doen als handdoekhouders. Als alternatief kan de 1000 mm stenen plaat op een houten console worden geplaatst. De serie biedt ook baden gemaakt van DuroCast Plus en acryl.

Qatego
Qatego

Vitrium- en Millio-series 

Na reeds zes meubelprojecten heeft ontwerper Christian Werner nu voor het eerst ook wastafels in combinatie met onderkasten ontworpen voor Duravit. Hij brengt optisch en tastbaar interessante materialen samen: terwijl de wastafels van DuroCast UltraResist vervaardigd worden met een mineraalgietproces, worden de onderkasten geleverd met een edel metalen frame met fronten van verlicht glas, hout of verschillende decoratieve afwerkingen naar keuze. De volledige serie Vitrium, die ook aangevuld wordt door hoge kasten, wc’s en ligbaden uit andere Duravit-reeksen, is bovendien als eerste serie ook beschikbaar in diverse opvallende kleuren, een concept dat eveneens afkomstig is van Christian Werner. 

Vitrium
Vitrium

Bij het Millio-toilet, ontworpen door de Italiaanse ontwerper Antonio Bullo, gaat dit zelfs nog verder: het wordt niet enkel in verschillende kleuren aangeboden, maar kan naast de gladde standaardversie ook worden uitgevoerd met twee oppervlaktestructuren, namelijk een groef en een patroonreliëf. Het toilet bestaat uit twee delen die naadloos op elkaar aansluiten: een keramische toiletpot en een DuroCast Smooth-bekleding die aangenaam zacht aanvoelt. De binnenkant met het glanzend witte oppervlak biedt maximale hygiëne dankzij het antibacteriële glazuur. Bij een bestelling van meer dan 24 stuks kunnen de Vitrium- en Millio-series zelfs in een kleur naar keuze worden vervaardigd.

Millio
Millio

SensoWash® Starck f Pro en SensoWash® D-Neo

Douche-wc’s winnen steeds meer aan populariteit. Met de productcategorie SensoWash®, die verschillende modellen voor verschillende behoeften omvat, biedt Duravit een moderne, hygiënische douche-wc-ervaring. Om nog beter aan de eisen van de klant te voldoen, brengt Duravit sinds deze maand twee nieuwe modellen uit: de SensoWash® Starck f Pro en SensoWash® D-Neo. De SensoWash® Starck f Pro biedt extra bescherming tegen bacteriën en virussen met UV-C en heeft diverse uitgebreide uitrustingen zoals een krachtige föhn, automatische dekselopening en een eenvoudige app-bediening. Het D-Neo model is daarentegen een compacte douche-wc voor een democratische prijs met een rechtlijnig design, standaardfuncties en geïntegreerde zitverwarming.

Shower System Shelf 1050

De Shower System Shelf 1050 is een veelzijdig en eigentijds douchesysteem dat bestaat uit een hand- en hoofddouche met thermostaat, douchekop, douchestang en slang. Met zijn strakke design is het systeem perfect combineerbaar met alle Duravit-kranen. De functionele thermostaatbehuizing met krasbestendig glasoppervlak dient ook als houder voor douchebenodigdheden. Het douchesysteem is eveneens optioneel verkrijgbaar als waterbesparende MinusFlow-variant, waarbij de handdouche 40% minder verbruikt en de hoofddouche 60% minder. 

Shower System Shelf 1050
Shower System Shelf 1050

Wave, Circle en Manhattan

Ten slotte biedt Duravit vanaf nu ook drie nieuwe kranenseries: Wave, Circle en Manhattan. De badkamerfabrikant breidt daarmee zijn productportfolio uit met metaalachtige oppervlakken van geborsteld roestvrij staal, brons en gepolijst goud. Wave wordt gekenmerkt door een slank en cilindrisch lichaam dat vloeiend overgaat in een afgeronde uitloop, waardoor een aantrekkelijk contrast ontstaat. Circle daarentegen heeft een minimalistisch ontwerp dat het kraanlichaam, de uitloop en de handgreep naadloos integreert in een samenhangende ronde vorm. Manhattan tenslotte wordt gedefinieerd door een kubusvormig ontwerp met precieze lijnen en randen, geaccentueerd door subtiele lichtreflecties. De kranenseries hebben een aantrekkelijk prijskaartje en bieden een duurzame meerwaarde dankzij FreshStart, MinusFlow en EasyClean. Duravit Best Match, een speciaal door Duravit ontwikkelde configurator, helpt bij het kiezen van de beste combinatie van een mengkraan en keramiek voor elke badkamer.

Kortom, de Duravit Design Week was een succes en liet een blijvende indruk na bij professionals uit de sector. Duravit toonde nogmaals zijn engagement om het landschap van badkamerdesign te herdefiniëren.

Duravit AG

Het in Hornberg gevestigde Duravit AG is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. De badkamerfabrikant ontwerpt en produceert, volgens de hoogste normen, sanitair keramiek, badkamermeubels, douchebakken en ligbaden, wellness-systemen, douche-wc's, kranen en accessoires evenals installatiesystemen. Naast zijn interne ontwerpexpertise, werkt Duravit bij productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner, Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals getalenteerde nieuwkomers. Door de interactie van baanbrekende ontwerpen, hoge productkwaliteit, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoord ondernemerschap, is het de ambitie van Duravit om het leven van de eindgebruikers elke dag een beetje beter te maken. Een belangrijk doel hierbij is de allesoverheersende missie om in 2045 volledig klimaatneutraal te zijn.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be