Medewerkers Montova volgen initiatiecursus reanimatie na vaststelling hartrisico bij collega

Personeel leert levensbedreigende situaties herkennen en verhelpen

Banner Montova.png

Zaventem, 5 oktober 2021 - Dertig medewerkers van het Zaventemse IT-bedrijf Montova krijgen een cursus reanimatie aangeboden. Aanleiding is de vaststelling van een hartrisico bij een collega. Zowel basisreanimatie als het gebruik van een AED-toestel staan op het programma.

Eind september kreeg het personeel tijdens een initiatiecursus reanimatie een eerste kennismaking met verschillende onderdelen van hulpverlening. Een tweede sessie volgt eind oktober. Het initiatief komt er nadat een hartrisico werd vastgesteld bij een werknemer. “We vinden het daarom belangrijk dat de andere collega’s gepast kunnen reageren in geval van nood - al hopen we natuurlijk dat de cursus reanimatie nooit in de praktijk omgezet zal moeten worden”, vertelt sales manager bij Montova Wim Laureys. “In ieder geval beschikken de dertig deelnemers van de cursus voortaan wel over de nodige kennis om hun collega’s, klanten of onbekenden op straat te helpen indien nodig.”

Trakteren op pizza
De cursus wordt gegeven door lesgevers die actief zijn in de paramedische sector en beschikken over de nodige praktijkervaring. Op het programma staan onder meer basisreanimatie, het gebruik van een AED-toestel en het herkennen van levensbedreigende situaties. De cursus is praktisch opgezet en er wordt geoefend op EHBO-oefenpoppen. “Als bedanking voor hun deelname trakteren we alle deelnemers na afloop op pizza”, geeft Wim Laureys nog mee.

Over Montova
Montova is een cloudintegratieplatform dat in 2004 werd ontwikkeld door Zaventems IT-bedrijf Brain². Sinds 2019 is het een onafhankelijk bedrijf dat interne en externe bedrijfscommunicatie centraliseert en integreert, ongeacht bestandsformaten.

Contact Wim Laureys: [email protected] - 0476 792 636 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be