Hoogwaardige materialen voor elke badkamer

Badkamermeubels worden dagelijks op de proef gesteld door intensief gebruik, temperatuurschommelingen, diverse producten, vochtigheid en processen zoals kalkaanslag, etc. Daarom zorgt Duravit ervoor dat de oppervlaktes, materialen en randen van alle 16 badmeubelreeksen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Zo worden ze met uiterste precisie behandeld om ze waterafstotend te maken. Bovendien garandeert Duravit dat het gebruikte rugmateriaal afkomstig is van gecontroleerde ecologisch, economisch en sociaal duurzame bosbouwactiviteiten (PEFC-keurmerk). 

Badkamermeubelen met decorafwerking/melamineharsdecor ​
Duravit gebruikt drielaagse spaanplaten met PEFC-keurmerk als rugmateriaal voor badkamermeubels met een decorafwerking. Als bekledingsmateriaal wordt melamineharsdecor gebruikt, al naargelang de variant glad of met structuur (hout-look). 

D-Neo - Decorafwerking/melamineharsdecor ​
D-Neo - Decorafwerking/melamineharsdecor ​

Badkamermeubelen met decoroppervlak/HPL bekleed ​
Duravit gebruikt drielaagse spaanplaten met PEFC-keurmerk als rugmateriaal voor badkamermeubels met decorafwerking. Als bekledingsmateriaal wordt HPL (High Pressure Laminate) gebruikt, al naargelang de variant glad of met structuur (hout-look).

Happy D.2 Plus - Decoroppervlak/HPL bekleed
Happy D.2 Plus - Decoroppervlak/HPL bekleed 

Badkamermeubelen met houtfineer ​
Duravit gebruikt drielaags spaanplaat met PEFC-keurmerk als rugmateriaal voor badkamermeubels met echt houtfineer. Als bekledingsmateriaal wordt echt houtfineer gebruikt. Het wordt op een melamine drager geperst en met een PUR-propolymeerlijm met de drager verlijmd. Het oppervlak wordt vervolgens verzegeld met PU-lak, waardoor het bestand is tegen vocht.

Viu/XViu - Houtfineer
Viu/XViu - Houtfineer

ABS-randen aan decorafwerkingen en houtfineer
Niet alleen een perfecte match qua kleur bij de oppervlakken, maar meteen ook krasbestendig, robuust en waterbestendig.

Badkamermeubelen met matte of hoogglanzende lakoppervlakken ​
Duravit gebruikt MDF-platen met het PEFC-keurmerk als rugmateriaal voor badkamermeubels met gelakte oppervlakken. Als bekledingsmateriaal worden UV-stabiele lakken in mat of hoogglans gebruikt. Die worden in meerdere lagen aangebracht met een spuittechniek. De lak is bovendien bestendig tegen speeksel en zweet volgens de DIN-norm 53160.

Luv - Matte of hoogglanzende lakoppervlakken
Luv - Matte of hoogglanzende lakoppervlakken 

Extra uitleg bij de termen

Drielaags spaanplaatpanelen
Onder druk en hoge temperaturen worden houtspaanders gelijmd en geperst tot plaatmaterialen van verschillende sterkte. De randzones van de doorsnede worden sterker samengeperst dan de middelste laag. 

MDF-panelen
Houtspaanders worden met stoom tot vezels gebroken, die vervolgens hetzelfde fabricageproces ondergaan als spaanplaatpanelen (lijmen en persen onder druk en temperatuur). 

Melaminehars decor
Bedrukt papier wordt met melaminehars doordrongen, gedroogd en vervolgens onder druk en hoge temperaturen met het dragermateriaal verlijmd.

HPL
HPL staat voor "high pressure laminate", d.w.z. een laminaat dat wordt vervaardigd door meerdere lagen papier onder hoge druk samen te persen met een hardende kunsthars.

Houtfineer
Fineer van echt hout zijn uiterst dunne lagen van een boomstam die op een achterplaat worden aangebracht en worden beschouwd als een van de meest verfijnde producten die van hout kunnen worden gemaakt.

Duravit_BathroomMaterials_Photos.zip

ZIP - 139 Mb
Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be