Markus Asch wordt CEO van Rittal International en RSS International

Nieuwe CEO voor Rittal en Rittal Software & Service benoemd op 1 februari

Rittal header.png

Herborn/Lokeren, 22 februari 2021 - Sinds 1 februari 2021 is de Duitser Markus Asch CEO van Rittal International, de toonaangevende systeemleverancier van onder andere industriële kastsystemen, stroomverdeling en IT-infrastructuur. Rittal is nagenoeg actief in alle sectoren, maar hoofdzakelijk in de automobielindustrie, energieproductie, machine- en installatiebouw, alsook in de IT- en telecomsector. Markus Asch brengt jarenlange managementervaring en zin voor innovatie mee naar zijn nieuwe positie en zal als nieuwe CEO verantwoordelijk zijn voor meer dan 10.000 medewerkers en 58 dochtermaatschappijen wereldwijd. 

In de afgelopen 25 jaar was Markus Asch plaatsvervangend CEO en CTO bij Alfred Kärcher SE & Co. KG, marktleider op het gebied van reinigingsapparatuur. Onder zijn leiding kon Kärcher Professional zich ontwikkelen tot een technologie- en marktleider in de B2B-sector. Asch versnelde tijdens zijn loopbaan de ontwikkeling van modulaire en schaalbare product- en oplossingenplatforms. Hij zorgde daarenboven ook voor een succesvolle ontwikkeling van de verkooporganisatie om nieuwe klanten en markten te benaderen.

Innovatie

Op 1 februari 2021 benoemde professor Friedhelm Loh, eigenaar en CEO van de Friedhelm Loh Group, Markus Asch (49) tot CEO van Rittal International en tot voorzitter van de raad van bestuur van Rittal GmbH & Co. Rittal International is de grootste onderneming binnen de Friedhelm Loh Group. “Asch brengt vele jaren ervaring in het management van wereldwijd succesvolle familiebedrijven mee naar deze uitdagende nieuwe positie", zegt professor Friedhelm Loh. "Hij heeft een sterk technisch inzicht en jaagt op elk moment innovatie en vernieuwing na. Hij richt zich zichtbaar op de klant en denkt en handelt vanuit een mondiaal perspectief."

Markus Asch is verantwoordelijk voor de vele grote Business Units van Rittal die variëren van oplossingen voor behuizingen, stroomverdeling, klimaatbeheersing, IT-infrastructuur tot software en service. Asch is nu bovendien ook CEO van Rittal Software & Service (RSS) International en haar dochterondernemingen Eplan en Cideon. “Ik ben telkens op zoek naar innovatie en voel me helemaal op mijn plaats. Al deze ondernemingen van de Friedhelm Loh Group optimaliseren de bedrijfsprocessen van hun klanten en sturen ook de toekomstige bedrijfsgebieden aan. Dit doen ze door middel van high-tech softwareoplossingen, systeemtechniek en automatiseringsmachines in de besturings- en schakeltechniek”, vertelt Markus Asch. "Ik verheug me op de samenwerking met professor Loh en de medewerkers van deze indrukwekkende wereldmarktleider. Ik ben erg trots dat ik als nieuwe CEO Rittal International kan helpen verder te ontwikkelen.”

Over Rittal

Rittal met hoofdzetel in Herborn, Hessen (D) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van oplossingen voor industriële kasten, stroomverdeelsystemen, systeemklimatisering en IT-infrastructuur. Systeemoplossingen van Rittal worden toegepast in nagenoeg alle sectoren, hoofdzakelijk in de automobielindustrie, energieproductie, machine- en installatiebouw, alsook in de IT- en telecomsector. Met circa 10 000 medewerkers en 58 dochtermaatschappijen is Rittal wereldwijd aanwezig.

Tot het ruime assortiment behoren infrastructuuroplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters met innovatieve veiligheidsconcepten voor fysieke data- en systeembeveiliging. De toonaangevende softwareaanbieders EPLAN en Cideon vullen de productieketen aan met interdisciplinaire engineeringoplossingen. Rittal Automation Systems doet dat met automatiseringsoplossingen voor kastenbouw.

Rittal werd opgericht in 1961 en is de grootste onderneming binnen de Friedhelm Loh Group, geleid door de eigenaar. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief vanuit 18 productiesites en 80 dochterondernemingen. De ondernemingsgroep telt ongeveer 12 000 medewerkers en noteerde in 2018 een omzet van ca. 2,6 miljard euro. In 2015 werd het familiebedrijf voor de zevende keer uitgeroepen tot topwerkgever in Duitsland. Meer informatie op www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be