Markt met toekomst: werkplaatsen kunnen profiteren van het succes van mobilhomes

Leverkusen, 26 april 2022 - Mobilhomes zijn een rage in Europa. Het aantal nieuwe inschrijvingen van mobilhomes of campers in Europa steeg met 13,2 procent en bereikte een nieuw record van 181.299 voertuigen. Dit is het vijfde recordjaar op rij voor de sector. Voor 2022 wordt een verdere groei verwacht. Er rijden nu al miljoenen van deze voertuigen op de Europese wegen. Voertuigen die vroeg of laat zullen moeten worden onderhouden of gerepareerd. Een aantrekkelijke markt die autobedrijven kunnen aanboren met beheersbare investeringen in werkplaatsapparatuur. TMD Friction, een van 's werelds grootste leveranciers van schijfremblokken, biedt onafhankelijke werkplaatsen met haar Textar-merk de juiste reserveonderdelen voor onderhoud en reparatie in dit nieuwe segment.

In principe hebben garages die zich in de mobilhome business begeven het gemakkelijk: De technologie is bekend terrein voor hen, aangezien een groot deel van de mobilhomes gebaseerd is op gangbare bestelwagenmodellen, waaronder Fiat Ducato, VW Transporter en Ford Transit.

"Ik ben ervan overtuigd dat dit voertuigsegment een lucratieve business is voor de werkplaats. We hebben niet alleen te maken met een snelgroeiende markt, maar ook met een zeer kwaliteitsbewuste klantenkring die regelmatig investeert in hun mobilhome", legt Norbert Janiszewski, Technical Sales Support bij TMD Friction uit. "Vanwege het hoge voertuiggewicht en zwaartepunt spelen veiligheid en kwaliteitsaspecten bij deze voertuigklasse een grote rol - regelmatige controles en onderhoud zijn dan ook te verwachten. Een groter hefplatform kan zichzelf snel terugverdienen."

Kwaliteitsonderdelen voor maximale veiligheid
Veiligheidsrelevante onderdelen zoals banden, asonderdelen en remmen worden in mobilhomes, kampeerbussen en bestelwagens blootgesteld aan hoge belastingen; en niet alleen tijdens het rijden, maar ook door langere periodes van stilstand. Compromissen in de kwaliteit kunnen fatale gevolgen hebben - vooral omdat deze voertuigen vaak tot de grens of zelfs daarboven worden belast - wat verboden is - en het hoge zwaartepunt het chassis al snel tot aan zijn grenzen dwingt. De gebruikte onderdelen moeten daarom een zekere veiligheidsreserve hebben. Bij TMD Friction en het merk Textar wordt er veel tijd en budget geïnvesteerd in het ontwikkelen van een veilige remvoering - van de juiste compound tot uitgebreide tests op testbanken en wegproeven. Om maximale remveiligheid te garanderen, bijvoorbeeld in de OE sector, worden alleen zelf ontwikkelde formules gebruikt van maximaal 43 grondstoffen die precies zijn afgestemd op het betreffende voertuig en zijn remsysteem.

In tegenstelling tot de concurrentie, bevat Textar's productengamma niet alleen de nodige remonderdelen voor de meest populaire modellen zoals de Fiat Ducato III (Type 250), Peugeot Boxer, Citroen Jumper of Ford Transit, maar ook voor minder populaire of grotere mobilhomes van meer dan 7,5 ton tot vrachtwagenchassis. Als één van de toonaangevende fabrikanten van remblokken, ondersteunt Textar ook de verschuiving naar duurzame mobiliteit. Zo dekt het portfolio al meer dan 99 procent van de Europese voertuigpopulatie van e-voertuigen en hybrides, waartoe ook de elektrisch aangedreven basisvoertuigen voor mobilhomes behoren. Om zijn ecologische voetafdruk consequent te verbeteren, gebruikt TMD Friction milieuvriendelijke materialen die vrij zijn van koper en antimoon in zijn remblokken. Dankzij de ontwikkelingsexpertise van TMD Friction garanderen de remblokken stabiele wrijvingswaarden onder een breed scala van omstandigheden, een zeer goed slijtagegedrag en tegelijkertijd een vermindering van het geluidsniveau en een gemakkelijk te bedienen pedaalgevoel, wat aanzienlijk bijdraagt aan de veiligheid.

Onderdelenjungle
TMD Friction ziet in de grote verscheidenheid aan onderdelen - als gevolg van de verschillende tonnages en typen aandrijflijnen - een van de grootste uitdagingen voor werkplaatsen. Om ervoor te zorgen dat de werkplaats het overzicht niet verliest en snel het juiste onderdeel kan vinden in de gemeenschappelijke catalogusplatforms, hecht de fabrikant veel waarde aan de best mogelijke gegevenskwaliteit. Dit wordt ook bevestigd door TecAlliance, Europa's leidende informatie-, service- en communicatieplatform in de onafhankelijke markt voor auto-onderdelen en -reparatie, door TMD Friction de titel van "Premium Data Supplier" (PDS) toe te kennen voor de hoge kwaliteitsstandaard van haar gegevens.

Ook het "Brakebook", de online catalogus van TMD Friction, leidt op betrouwbare wijze naar het juiste reserveonderdeel. Het bevat handige functies, zoals een barcodescanner of de analyse van een gefotografeerd remblok. Voor optimale ondersteuning beschikt TMD Friction in veel landen en regio's over een technisch team dat werkplaatsen kan helpen met technische vragen.

Voor garagehouders die op zoek zijn naar nieuwe verkoopkansen, biedt de kwaliteitsbewuste - en met een goede service loyale - camperklantenkring een groot potentieel. Door camperreparaties specifiek te plannen in de ​ rustigere wintermaanden, kunnen ook de maanden met een lage omloopsnelheid gemakkelijk worden overbrugd. Dit betekent dat de lucratieve opdrachten niet vallen tijdens het bandenwisselseizoen, dat toch al erg druk is.

Over TMD Friction
TMD Friction, een volledige dochteronderneming van Nisshinbo Holdings Inc., is een van 's werelds grootste producenten van remvoeringen voor de automobiel- en de remindustrie. Naast schijfremvoeringen en trommelremvoeringen voor personenauto's en bedrijfsvoertuigen omvat het productengamma van de onderneming ook remvoeringen voor de autosport en industriespecifieke frictiematerialen. TMD Friction levert aan de wereldwijde markt voor reserveonderdelen met de merken Textar, Mintex, Don, Pagid, Cobreq, Nisshinbo en Bendix. Daarnaast ontwikkelt en produceert TMD Friction remfrictiematerialen voor de industrie onder de merknaam Cosid. De TMD Friction Group heeft vier vestigingen in Duitsland en andere in Europa, de VS, Brazilië, Mexico, China en Japan en heeft wereldwijd 4.500 mensen in dienst.

Meer informatie is beschikbaar op www.tmdfriction.com.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be