LKQ Belgium haalt 18.459 euro op voor Kom Op Tegen Kanker

LKQ Belgium haalt 18.459 euro op voor Kom Op Tegen Kanker

Medewerkers fietsen 500 kilometer langs alle LKQ-filialen in Vlaanderen

Vilvoorde/Leuven, 15 juni 2021 - LKQ, de grootste Belgische aanbieder van aftermarket automotive-onderdelen met hoofdzetel in Vilvoorde, heeft dit weekend niet minder dan 18.459 euro ingezameld voor Kom Op Tegen kanker. Dat deed het met de LKQTour2021, de eerste editie van een tweedaagse fietstocht langs de vijftien LKQ-filialen in Vlaanderen. Zeven sportieve medewerkers fietsten vrijdag en zaterdag maar liefst 500 kilometer voor het goede doel door Vlaanderen, langs een traject van Diksmuide over Maasmechelen tot in Leuven. De opbrengst van de actie werd zaterdag officieel overhandigd aan Kom Op Tegen Kanker.

De dappere deelnemers vertrokken vrijdagochtend omstreeks 9:00 uur in Diksmuide. De route bracht hen langs alle vijftien LKQ-filialen in Vlaanderen waar ze werden aangemoedigd door tal van collega’s. Zo reed het peloton onder meer door Brugge, Sint-Niklaas, Wolvertem, Vilvoorde, Rumst, Deurne, Turnhout en Maasmechelen om uiteindelijk na wat nachtrust en een indrukwekkende rit van 500 kilometer aan te komen in Leuven.

Klein gebaar
De zeven fietsers droegen exclusieve LKQ-fietsoutfits die werden ontworpen met steun van verschillende sponsors. Deze outfits konden aangekocht worden en de opbrengst ging dan integraal naar het goede doel. Ook kon men de actie steunen via een online gift of overschrijving. Het motto van de LKQTour2021 is dat elk klein gebaar het verschil kan maken om de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten te verbeteren. Uiteindelijk werd zo maar liefst 18.459 euro opgehaald voor Kom Op Tegen kanker. “Hun heroïsche tocht staat symbool voor de strijd tegen kanker en met het mooie bedrag kan wetenschappelijk kankeronderzoek gefinancierd worden. Dank u wel LKQ!”, getuigt Hilde Neven, districtcoördinator bij Kom op tegen Kanker.

"Naast ons streven naar winstgevende groei en blijvend succes, zijn we vastbesloten om overal waar we actief zijn onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen", zegt Alex Gelbcke, CEO van LKQ Benelux-France. "Daarom moedigen we steeds de initiatieven en liefdadigheidsactiviteiten van onze werknemers aan en helpen we waar we kunnen. Dit initiatief voor Kom op tegen Kanker werd georganiseerd en uitgevoerd door medewerkers van verschillende afdelingen, mannen en vrouwen, sportief en minder sportief. Zelfs klanten en partners hebben zich bij dit grote avontuur aangesloten. Namens LKQ wil ik hen feliciteren met hun prestatie en hen bedanken voor hun inzet.”

Logische keuze
Medewerkers van LKQ overhandigden zaterdag officieel de cheque aan Kom Op Tegen Kanker aan de finish van de LKQTour2021 aan het filiaal in Leuven. Pieter Bosmans, regionaal Operations Manager LKQ Vlaanderen: “LKQ Belgium is een nationale organisatie verspreid over heel België. Omdat wij graag ons steentje bijdragen, zochten wij een goed doel dat door heel Vlaanderen gekend is. Kom Op Tegen Kanker was voor ons meteen de logische keuze. Het initiatief is door iedereen gekend en iedereen kent wel iemand rechtstreeks of onrechtstreeks die strijdt tegen kanker.” 

Over LKQ Belgium
LKQ is de grootste aanbieder van aftermarket automotiveonderdelen op de Belgische markt. Ze bieden producten en diensten aan uit vier divisies - parts, paint, tools & equipment en support - en beschikken over een gebruiksvriendelijk bestelplatform vol technische info. Een uitgebreid opleidingsaanbod en ondersteunende garageconcepten maken het pakket compleet. Dankzij het landdekkend netwerk van eigen filialen en partnergrossiers zijn ze nooit ver weg. 

Over LKQ Europe
LKQ Europe, met het hoofdkantoor in Zug, Zwitserland, een dochteronderneming van LKQ Corporation, is de toonaangevende distributeur van auto-onderdelen voor auto's, bedrijfswagens en industriële voertuigen in Europa. De organisatie heeft ongeveer 26.000 medewerkers verdeeld over een netwerk van 1.000 vestigingen en een omzet van 5,5 miljard dollar in 2020. De organisatie levert aan ongeveer 100.000 onafhankelijke werkplaatsen in meer dan 20 Europese landen. De groep is in heel Europa vertegenwoordigd door Euro Car Parts, Fource, Rhiag Group, Elit, Auto Kelly, Stahlgruber Group en recyclingspecialist Atracco. LKQ heeft ook een minderheidsbelang in Mekonomen.

Stéphanie Legay
Stéphanie Legay Head of Regional Communication, LKQ Benelux France, LKQ Belgium

 

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel