LKQ België versterkt zijn positie in Wallonië en opent een nieuw distributiecentrum

Vilvoorde, 29 oktober 2021 - LKQ Belgium huldigde gisterenavond officieel een nieuw distributiecentrum van 4.000 m² in te Naninne (Namen). De onderneming, actief in de onafhankelijke automotive aftermarket , versterkt hiermee haar ambitie om dicht bij haar klanten te staan en actief bij te dragen aan de dynamiek van de regio. De officiële opening van de nieuwe vestiging vond vandaag plaats in aanwezigheid van de heer Maxime Prévot, burgemeester van Namen, klanten en partners.

In 2019 werd het Naamse bedrijf Henrard geïntegreerd in LKQ Belgium. LKQ Belgium, dat wil investeren in de regio en haar activiteiten wil verankeren, koos Naninne als locatie voor haar regionale distributiecentrum. Naninne biedt vele voordelen. De vestiging ligt dicht bij een belangrijk Waals wegennetwerk en te midden van een belangrijk en snel groeiend zakencentrum. Ook ligt de nieuwe vestiging ver genoeg van het stadscentrum om bewoners tegen verkeer en geluidsoverlast van leveringen te beschermen. 

Uitbreiding
Bovendien biedt de nieuwe locatie ook mogelijkheden tot uitbreiding. In 2022 wordt op dezelfde site een nieuw gebouw van 800 m² gebouwd dat onderdak zal bieden aan de Paintafdeling en haar 15 werknemers.

“Efficiëntie en nabijheid zijn essentiële elementen in onze aanpak om klanten een snelle en kwaliteitsvolle service te bieden die beantwoordt aan hun behoeften", verklaart Alex Gelbcke, CEO LKQ Benelux-France. "De nieuwe vestiging in Naninne ondersteunt deze visie en vervolledigt het netwerk van 22 vestigingen verspreid over het land. Daarnaast biedt ze een aangename werkomgeving voor de 65 medewerkers." 

Nabijheid en regionale dekking
In een eerste fase zal de nieuwe vesting, naast het distributiecentrum van auto-onderdelen, ook een winkel, telesalesdienst en de verdeling van werkplaatsuitrusting met een bijhorend atelier voor onderhoud en herstellingen huisvesten. In totaal zullen niet minder dan 115.000 producten in de vestiging gestockeerd worden. Daarnaast worden dagelijks vanuit Naninne 14 leveringsrondes georganiseerd om klanten in de regio, van Overijse tot Bastenaken via Philippeville, te bedienen.

Vervolgens zullen midden 2022 ook de “Paint” activiteiten naar de vestiging in Naninne verhuizen.

Een totaalaanbod van diensten
LKQ Belgium wil de automotive aftermarket van de toekomst ondersteunen. Deze omvat onder andere elektrische mobiliteit, de ontwikkeling van digitale oplossingen en autodelen. 

De nieuwe vestiging is dan ook het aanspreekpunt voor alle andere diensten van LKQ Belgium, waaronder LKQ Academy, het opleidingscentrum voor garagisten en carrosseriebedrijven, de garageconcepten AutoFirst, Qualitygarage en Moobi voor elektrische voertuigen, evenals diagnostische en technische ondersteuningsdiensten. Dit alles wordt ondersteund door ervaren en voortdurend bijgeschoolde teams.

Over LKQ Belgium
LKQ is de grootste aanbieder van aftermarket automotiveonderdelen op de Belgische markt Ze bieden producten en diensten aan uit vier divisies - parts, paint, tools & equipment en support - en beschikken over een gebruiksvriendelijk bestelplatform vol technische info. Een uitgebreid opleidingsaanbod en ondersteunende garageconcepten maken het pakket compleet. Dankzij het landdekkend netwerk van eigen filialen en partnergrossiers zijn ze nooit ver weg.

Perscontact
Stéphanie Legay
Head of Regional communication,
LKQ Benelux France
T: +32 475/21.14.39
M:
[email protected]

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be