Skip to Content
LIVIA Group verwerft een groot deel van het bedrijfsonderdeel Professional Solutions van de IRIS Group (een onderneming van Canon)

LIVIA Group verwerft een groot deel van het bedrijfsonderdeel Professional Solutions van de IRIS Group (een onderneming van Canon)

De nieuwe unit zal in Europa toonaangevend worden op het gebied van digitale platforms, cloudtoepassingen en managed services, en zal opereren onder het merk WESTPOLE met 600 werknemers in Italië, België en Luxemburg

München, 7 september 2020 De LIVIA Group heeft een groot deel van het bedrijfsonderdeel Professional Solutions van I.R.I.S. Group SA overgenomen, een onderneming van Canon die bestaat uit Hybrid Technology Solutions, International Organizations, Managed Services en Staffing and Sourcing. De voormalige bedrijven van I.R.I.S. blijven opereren onder het merk WESTPOLE (d.w.z. WESTPOLE Belgium, WESTPOLE ONDIT, WESTPOLE Luxembourg en WTP Italy). 

Samen met WESTPOLE S.p.A., een Italiaanse onderneming met meer dan 40 jaar ervaring in IT en gespecialiseerd in Managed Services, Business Process Management, Cloud Computing en oplossingen voor Cyber Security, zijn de bedrijven die opereren onder het merk WESTPOLE leidend op het gebied van Cloud Computing en Business Automation. Daarnaast beheren de bedrijven van de WESTPOLE group de strategische informatiesystemen van zowel overheidsinstellingen in België, Luxemburg en Italië, als van de Europese Unie. De groep heeft 600 werknemers in dienst, verdeeld over 8 kantoren in Europa, en zal een omzet realiseren van bijna 100 miljoen euro. 

“Momenteel verkeren we in uitdagende marktomstandigheden. ICT-bedrijven moeten groeien terwijl ze te maken hebben met onophoudelijke technische vooruitgang. Tegelijkertijd moeten ze herstellen van recente uitdagingen. Ondanks deze hindernissen kunnen we onze bedrijfsactiviteiten uitbreiden door de vorming van een pan-Europese groep op het gebied van informatietechnologie”, verklaart Prof. Dr. Dr. Peter Löw, oprichter en eigenaar van de LIVIA Group. “Door voort te bouwen op de waardevolle ervaring van WESTPOLE zal de WESTPOLE group zijn klanten substantieel kunnen ondersteunen bij de innovatie en versnelling van hun groei op een pan-Europees niveau”.

De WESTPOLE group zal geleid worden door Massimo Moggi, de manager die al verantwoordelijk is voor WESTPOLE S.p.A., en die kan bogen op een langdurige ervaring in het leiden van ICT-bedrijven in Europa en de Verenigde Staten. In het bijzonder heeft hij in 2018 met succes WESTPOLE S.p.A. in Italië afgesplitst van de Hitachi group en de onderneming opnieuw gelanceerd.

WESTPOLE heeft er altijd naar gestreefd een waardevolle partner te zijn in de innovatie van overheidsinstellingen en particuliere ondernemingen, dankzij een betrouwbare combinatie van mensen, oplossingen en deskundigheid”, zegt Massimo Moggi, president-directeur van WESTPOLE. “Daarom zijn we erg blij met deze groei. Dankzij deze groei kunnen we onszelf op een internationale schaal presenteren aan de wereld van cloudservices, met de intentie oplossingen te creëren die het concurrentievermogen van bedrijven in heel Europa ondersteunen. Vooral in deze tijd zijn we er nog sterker van overtuigd dat digitale transformatie cruciaal is om het herstel van de wereldwijde economie te versnellen”.

Ik ben erg enthousiast over deze stap voorwaarts voor de voormalige ondernemingen van I.R.I.S. Dit is een unieke situatie van vergelijkbaarheid met, en tegelijkertijd van complementariteit aan een andere onderneming, wat de mogelijkheid biedt een pan-Europese speler te creëren en te zorgen dat de bedrijven van de WESTPOLE group fungeren als een ontwikkelingsplatform voor WESTPOLE in andere Europese landen” voegt Bart Donné, General Manager van WESTPOLE België en Luxemburg, toe.

Bart Donné, General Manager WESTPOLE Belux
Bart Donné, General Manager WESTPOLE Belux

Over LIVIA Group
De LIVIA Group is een onafhankelijke industriële holdingmaatschappij en de particuliere investeringsinstelling van Prof. Dr. Dr. Peter Löw, met beheerde fondsen van ruim 782 miljoen euro.
LIVIA investeert in een divers spectrum van assets, uiteenlopend van bedrijven, vastgoed, landbouw, opkomende markten en kunst en antiek. De meer dan 250 uitgevoerde transacties hebben het management van LIVIA gemaakt tot een bevoorrechte en betrouwbare partner van internationale ondernemingen en financiële instellingen.
LIVIA Corporate Development is gespecialiseerd in het verwerven van Europese, afgesplitste/spin-offbedrijven en middelgrote bedrijven met een inkomen tussen 20 miljoen en 1,5 miljard euro. De focus ligt op bedrijfstransformatie en verwerving van ondernemingen die onder hun potentieel presteren met het doel operationele verbeteringen door te voeren, en op aanvullende verwervingen voor investeringen in bestaande platforms om synergie te bereiken.
Meer informatie:
livia-group.com

Over WESTPOLE
WESTPOLE is een leverancier van IT-diensten en - oplossingen, eigendom van de LIVIA Group, en vertegenwoordigt de ideale partner voor de digitale transformatie van bedrijfsactiviteiten dankzij ruim 40 jaar ervaring in het management van technologie en innovatie.
De missie van de onderneming is bedrijven te helpen bij het opschalen van de digitale transformatie door technologische middelen, deskundigheid en advies te bieden, door middel van een op maat ontworpen totaalaanpak. De onderneming ondersteunt klanten bij hun strategische uitdagingen op gebieden zoals cloudtoepassingen, infrastructuur, toepassingen en cyberbeveiliging, evenals bij state-of-the-art onderwerpen als kunstmatige intelligentie.
WESTPOLE omarmt innovatie met een pioniersgeest, passie en empathie, en vestigt op die manier een nieuw referentiepunt in de IT-markt, een 'ander oriëntatiepunt'.
Meer informatie:
westpole.it/

Over IRIS Group
De missie van IRIS is personen, professionele organisaties, bestuurlijke overheidsorganisaties en internationale instellingen te helpen hun informatie beter te beheren en hun belangrijkste middelen te transformeren in digitale data die eenvoudig te archiveren, te delen en om te zetten zijn in waardevolle en bruikbare content. De groep is georganiseerd in twee divisies, IRIS Products & Technologies en IRIS Professional Solutions. 

  • Sinds 33 jaar ontwikkelen de technici van IRIS P&T de software en producten van IRIS om klanten te begeleiden in een wereld die steeds digitaler wordt.  De divisie IRIS P&T is gespecialiseerd in draagbare scanners en OCR-software, platforms om documenten vast te leggen voor documentclassificatie en gegevensextractie, instrumenten voor documentvastlegging om de interne technologieën beschikbaar te maken voor softwareontwikkelaars en fabrikanten van hardware.
  • IRIS PS biedt oplossingen en diensten om bedrijven door de verschillende fasen van hun digitale transformatie te leiden, dankzij een uitgebreide portfolio op het gebied van oplossingen voor informatiemanagement, hybride technologie, adviesdiensten en outsourcing.

Meer informatie: IRISCORPORATE.COM

Bart Donné
Bart Donné General Manager Belux, WESTPOLE
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel