Leuvense Panenco rondt kaap van vijftig medewerkers met vier nieuwe aanwervingen

Digitale productstudio zet sterke groei sinds 2014 verder

Leuven, 6 oktober 2022 - Panenco heeft drie software-ingenieurs en een product manager trainee aangetrokken voor haar productontwikkelingsteam. Met de aanwerving van Kristof De Troch, Lena Dooms, Willem Govaerts en Mathise Ceulemans trekt de Leuvense productstudio de lijn van consistente groei door. De vier nieuwe aanwinsten zullen samen met hun collega’s in Oekraïne en Portugal mee sleutelen aan de verdere groei van het product portfolio van de Leuvense scale-up.

De Leuvense productstudio kent sinds haar oprichting in 2014 jaar na jaar een sterke, organische groei. Met de vier nieuwe aanwervingen in de maand september, rondt Panenco de kaap van vijftig medewerkers. Binnen het klanten- en productportfolio speelt de Belgische markt een kernrol.

Kwaliteit

Oprichter en zaakvoerder Egwin Avau is blij met de vliegende start van de nieuwe medewerkers: “Panenco kent een consistente groei sinds het begin maar met het oog op de toekomst is jong talent belangrijker dan ooit. Als productstudio staan we voor kwaliteit en het is geweldig om te zien dat we deze computerwetenschappers, met elk heel wat extracurriculaire ervaring, kunnen aantrekken en een uitdagend leertraject mogen aanbieden. We zijn altijd op zoek naar nog meer getalenteerde mensen die met ons vorm willen geven aan de de complexe software uitdagingen van morgen.”
Panenco rondt kaap van vijftig medewerkers
Panenco rondt kaap van vijftig medewerkers

Aanstellingen

Kristof De Troch (24) behaalde zijn master in de Ingenieurswetenschappen: Computerwetenschappen, met een optie in software engineering aan de KU Leuven. Kristof is geen vreemde voor Panenco, aangezien hij vorig jaar in het kader van de Panenco academy het team ondersteunde als stagiair back-end software engineer. Panenco academy, het trainingsprogramma van de productstudio is bedoeld voor studenten en recent afgestudeerden om van alle aspecten van het productontwikkelingsproces te kunnen proeven. Zo betreden ze breder opgeleid en met meer kennis het werkveld. In software engineering vond Kristof zijn niche. “Ik vind het geweldig om dingen te kunnen bouwen. Bij Panenco hoop ik een breed zicht te krijgen op het ontwikkelen, uitrollen en onderhouden van complexe applicaties en hieraan samen te kunnen werken met mijn teamleden. Vanuit mijn internship heb ik gemerkt dat Panenco daarvoor de perfecte plek is voor mij.”

Lena Dooms (24) behaalde ook haar master in de Ingenieurswetenschappen: Computerwetenschappen aan de KU Leuven. Zij koos voor de specialisatie gedistribueerde systemen (WIP). Als onderwijsassistent op de universiteit ging ze terug naar de basics en onderwees ze eerstejaars ingenieursstudenten over de basis van computer programming. Nu is het tijd voor de praktische toepassing, zegt ze: “De theoretische kant komt voldoende aan bod in de opleiding. Als software-ingenieur bij Panenco kan ik ook aan de slag met de praktische kant van mijn vak.”

Willem Govaerts (21) gaat ook als software-ingenieur aan de slag en heeft een master in de fysica (theoretische en wiskundige natuurkunde), met een minor in kunstmatige intelligentie. Hij sleutelt onder meer graag aan webapplicaties, waar hij ook een deel data-analyse voor zijn rekening neemt. Nu als vast lid van het Panenco-team kijkt hij er vooral naar uit om meer te leren over web development best practices.

Mathise Ceulemans (22) staat vanaf nu het team in Leuven bij als product manager trainee. Ze koos voor Panenco omdat ze de kunst van het product management onder de knie wil krijgen. “Bij Panenco krijg ik de kans me te ontwikkelen. Samen met de rest van team Panenco kijk ik er naar uit buitengewone producten te creëren”, zegt ze.

 

Over Panenco

Panenco is een Leuvense productstudio die organisaties helpt om hun ervaring, expertise en intellectuele eigendom om te zetten in schaalbare digitale producten. De ruim 50 specialisten in België, Portugal en Oekraïne ondersteunen met zin voor innovatie en met behulp van nieuwe technologieën de digitale transformatie van kmo's, grote bedrijven en kennisinstellingen. Het succes schuilt in de combinatie van de sectorkennis van de klant en de productontwikkelingservaring van Panenco. Op die manier streeft de scale-up naar maximale waardecreatie. Dit doen ze niet alleen bij de ideevorming, het concept, het ontwerp en de uitvoering, maar ook bij de go-to-market. Door op lange termijn te denken en de gebruiker altijd voorop te stellen, creëert Panenco digitale producten die waardevol zijn voor de klanten, haar gebruikers en de maatschappij in het algemeen.

De scale-up uit Leuven werd in 2014 opgericht door twee enthousiaste ondernemers, Egwin Avau en Maarten Baeten na het behalen van hun diploma voor handelsingenieur in de beleidsinformatica aan de KU Leuven. Het bedrijf, dat het leven zag in studenten-incubator KU Leuven KICK, bleef groeien tot het zich uiteindelijk vestigde aan de Vaartkom in Leuven. Door een consistente en organische groei telt het bedrijf nu meer dan 50 specialisten in hun vakgebied, van productmanagers en software-ingenieurs tot designers en growth marketeers.

Ga voor meer informatie naar panenco.com.

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be