Lemon Consult erkend als Onafhankelijk Financieel Planner

Enige Belgische onderneming met dubbel statuut voor volledig onafhankelijk advies

Lemon Consult, de specialist op vlak van fiscale en financiële planning, heeft naast haar statuut als belastingconsulent nu ook het statuut verworven van Onafhankelijk Financieel Planner, erkend door het FSMA. Als enige onderneming in België met dit dubbel statuut, staat Lemon Consult garant voor werkelijk onafhankelijk advies.
 

Lemon Consult begeleidt particulieren, families, ondernemers en beoefenaars van een vrij beroep om hun financiële toekomst veilig te stellen. “We starten steeds met een objectieve analyse van de totale vermogenssituatie van onze cliënt en identificeren hun wensen, dromen en zorgen”, vertelt Dieter Bossuyt van Lemon Consult. “Op basis hiervan geven we hem of haar gepersonaliseerd strategisch advies. Dit kan gaan over fiscaliteit of pensioenopbouw, maar ook successie- en vermogensplanning. Zo weet ons multidisciplinair team het rendement van het vermogen van ons cliënteel  substantieel te verhogen.”

Uniek in België
Lemon Consult werd door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (IAB)  reeds erkend als belastingconsulent. Nu krijgt het van de FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, ook het officieel statuut van Onafhankelijk Financieel Planner. In België kregen slechts zes ondernemingen dit statuut.

Toch is Lemon Consult uniek in ons land. Dieter Bossuyt: “We zijn de enige Belgische vennootschap die beide statuten draagt. Concreet betekent dit dat alleen Lemon Consult garant kan staan voor werkelijk onafhankelijk advies.

Als onafhankelijk financieel planner geeft Lemon Consult zijn cliënten raad over het optimaliseren van hun vermogen naargelang hun behoeften of doelstellingen. Dit betreft zowel de structuur van hun vermogen, als de planning, bescherming, de juridische organisatie of de overdracht ervan.

Daarnaast verwijst het onafhankelijke expliciet naar het verbod op het verstrekken van investeringsdiensten of elk ander advies rond individuele financiële producten. Als onafhankelijk financieel planner mag Lemon Consult enkel inkomsten ontvangen door het verstrekken van advies aan zijn cliënten.

 

Vlnr: Kristof Delobelle, Liesje Vanneste, Dieter Bossuyt, Inge Veldeman en Thomas Weyts.
Vlnr: Kristof Delobelle, Liesje Vanneste, Dieter Bossuyt, Inge Veldeman en Thomas Weyts.
Contacteer ons
Dieter Bossuyt Bestuurder en belastingconsulent Lemon Consult
Dieter Bossuyt Bestuurder en belastingconsulent Lemon Consult
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel