Leiders in voertuigtelematica Geotab en Webfleet Solutions introduceren een gezamenlijk ontwikkeld Commercial Mobility Recovery Dashboard

Leiders in voertuigtelematica Geotab en Webfleet Solutions introduceren een gezamenlijk ontwikkeld Commercial Mobility Recovery Dashboard

Het Dashboard toont aan dat de bedrijfswagenactiviteit in Europa tijdens de COVID-19-pandemie meer daalde dan in Noord-Amerika (64% versus 80%) maar zich sneller herstelt. Het Dashboard geeft een indicatie van de algemene bedrijfsactiviteit per regio

Amsterdam, 27 mei 2020 - Webfleet Solutions en Geotab, wereldwijd leiders in connected transport, mobiliteit en telematica, introduceren vandaag het Commercial Mobility Recovery Dashboard. Deze oplossing analyseert data van ruim 3 miljoen connected voertuigen in alle delen van de wereld. Het Commercial Mobility Recovery Dashboard visualiseert de gevolgen van het coronavirus op de activiteit van bedrijfswagens en biedt ondersteuning voor strategische initiatieven voor het herstellen van de pandemie. Door het combineren van hun mogelijkheden voor gegevensanalyse willen beide bedrijven diepgaander inzichten aanreiken als input voor de besluitvorming van bedrijven en overheidsinstellingen die met de gevolgen van COVID-19 worstelen. 

Het Commercial Mobility Recovery Dashboard biedt een overzicht van de activiteiten van bedrijfswagens in landen in Europa en Noord-Amerika, zoals de Benelux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het dashboard geeft inzicht in de verplaatsingen van bedrijfswagens binnen deze twee continenten. Gebruikers kunnen daarnaast nagaan hoe specifieke sectoren zoals de bouw, zakelijke dienstverlening en transport en logistiek door het coronavirus zijn getroffen. De activiteit op het gebied van zakelijk transport wordt wekelijks afgezet tegen de normale niveaus van vóór de pandemie om aan te geven hoe de sector ervoor staat. 

Volgens het Commercial Mobility Recovery Dashboard daalde de bedrijfswagenactiviteit in Europa tijdens de pandemie met maar liefst 36%, terwijl de Noord-Amerikaanse bedrijfswagenactiviteit op het laagste punt met 20% daalde. 

Het kersvers gelanceerde dashboard laat zien dat vorige week (met uitzondering van de vrije dagen) de activiteit van bedrijfsvoertuigen in Europa in de periode 18-20 mei, 86% van de normale activiteit bereikte. De activiteit van bedrijfsvoertuigen in Noord-Amerika bedroeg 90% van het normale niveau in de periode 19-22 mei.

  • Sneller herstel in Europa, waarbij de activiteit van bedrijfsvoertuigen vanaf het laagste punt sneller toeneemt in vergelijking met Noord-Amerika.
  • Een gestage toename van de activiteit van bedrijfsvoertuigen in Europa, met uitzondering van de weekenden en feestdagen, met een stijging van 4,6% op basis van activiteitenniveaus van 11-15 mei tot 18-20 mei.
  • Een toename van de activiteit in Noord-Amerikaanse bedrijfsvoertuigen met 2,2% in dezelfde periode van twee weken, exclusief de weekenden en feestdagen.
  • Het Verenigd Koninkrijk is getuige geweest van enkele van de laagste niveaus van commerciële transportactiviteiten in Europa vergeleken met de uitgangssituatie, vooral sinds 23 maart. De transportactiviteit zweeft tussen de 50% en 60% en op 22 mei is de commerciële transportactiviteit nog steeds beperkt tot 65% van het normaal niveau.
“De wereld staat voor ongekende uitdagingen. Het is daarom belangrijker dan ooit om open samenwerking te omarmen en in dienst te stellen van de maatschappij”, zegt Thomas Schmidt, de CEO van Webfleet Solutions. “Dit initiatief met Geotab brengt de twee leiders in de markt voor wagenparkbeheer bijeen en stelt ons in staat om diepgaander, door data gestuurde inzichten te bieden in de huidige economische gesteldheid van landen in Europa en Noord-Amerika. Dit zal onze klanten helpen om hun onderneming weer op de weg te krijgen en zal daarnaast overheidsinstellingen en besluitvormers helpen met het uitstippelen van een hersteltraject.” 
“Nu sectoren, bedrijven, landen en steden beginnen met het verkennen en toepassen van strategieën voor een wereld na het coronavirus kan en moet de activiteit rond zakelijk transport worden gebruikt als cruciale indicator van economische gezondheid”, zegt Neil Cawse, de CEO van Geotab. “Webfleet Solutions en Geotab zijn uniek gepositioneerd om onze data te analyseren en in dienst van de samenleving te stellen. We kunnen onze gezamenlijke klanten en gemeenschappen zo meer dan ooit van diepgaande, datagestuurde inzichten voorzien. Dit dashboard dient als hulpmiddel voor activiteiten voor het herstellen van COVID-19 en weerspiegelt de kracht van data over verbonden voertuigen. Deze gegevens kunnen dienen als essentiële input voor geïntegreerde, wereldwijde herstelwerkzaamheden over oceanen, grenzen en sectoren heen.” 

Het Commercial Mobility Recovery Dashboard analyseert verzamelde en geanonimiseerde data van ruim 3 miljoen verbonden voertuigen van meer dan 100.000 klanten van Geotab en Webfleet Solutions. Dit omvat alles van bestelwagens voor de last mile tot zware vrachtwagens voor langeafstandstransport en voertuigen van noodhulpdiensten. Het dashboard zal met ingang van volgende week en voor de komende periode wekelijks updates bieden over de situatie rond zakelijk transport in Europa en Noord-Amerika.

Story image

Ga voor meer informatie en het raadplegen van het dashboard naar: https://www.webfleet.com/nl_nl/webfleet/lp/commercial-mobility-recovery-dashboard/

Over Webfleet Solutions – een dochteronderneming van Bridgestone
Webfleet Solutions
is een van ’s werelds grootse aanbieders van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en connected cars. WEBFLEET, het paradepaardje onder zijn Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen, wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt voor het verbeteren van de voertuigprestaties, het besparen van brandstof, het ondersteunen van chauffeurs en het verhogen van de efficiëntie van het wagenpark. Webfleet Solutions biedt daarnaast diensten aan voor verzekeraars, leasebedrijven, auto-importeurs en dienstverleners die voorzien in de behoeften van zowel consumenten als zakelijke klanten. Webfleet Solutions heeft wereldwijd 50.000 klanten en ondersteunt bestuurders in ruim 100 landen. Het biedt hen toegang tot het krachtigste lokale ondersteuningsnetwerk binnen de branche en het breedste scala aan sectorspecifieke applicaties van derden en integraties. De klanten van Webfleet Solutions profiteren dagelijks van de hoge normen op het gebied van geheimhouding, integriteit en beschikbaarheid van zijn voor ISO/IEC 27001:2013 gecertificeerde dienst, die in november 2018 opnieuw met goed gevolg werd geaudit. Webfleet Solutions maakt deel uit van Bridgestone Europe NV/SA (“Bridgestone”), een dochteronderneming van Bridgestone Corporation, ’s werelds grootste fabrikant van banden en rubber.

Ga voor meer informatie naar webfleet.com. Volg Webfleet Solutions op Twitter @WebfleetNews. Meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA is te vinden op www.bridgestone-emia.com en in de perskamer van Bridgestone.

Over Geotab
Geotab zorgt voor verbeterde veiligheid door bedrijfswagens met het internet te verbinden en klanten toegang te bieden tot web-based analysemogelijkheden waarmee ze hun wagenpark effectiever kunnen beheren. Het open platform van Geotab en zijn Marketplace, dat toegang biedt tot honderden oplossingen van derden, stellen bedrijven van elke omvang in staat om hun bedrijfsprocessen te automatiseren door het integreren van voertuiggegevens met hun andere waardevolle data. Het in bedrijfswagens geïnstalleerde apparaat dient als IoT-knooppunt en biedt aanvullende functionaliteit via IOX Add-Ons. Geotab verwerkt dagelijks miljarden datapunten en maakt gebruik van geavanceerde analysemogelijkheden en machine learning om klanten te helpen met het verbeteren van de productiviteit, het optimaliseren van het wagenparkbeheer, het reduceren van het brandstofverbruik en het verbeteren van de veiligheid van bestuurders. Het biedt daarnaast krachtige functionaliteit voor het waarborgen van overeenstemming met de veranderende wet- en regelgeving. De producten van Geotab worden wereldwijd aangeboden via erkende Geotab-resellers. Ga voor meer informatie naar www.geotab.com of volg Geotab op @GEOTAB en LinkedIn.

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel