Leasys stimuleert duurzame mobiliteit

Nederland koploper met 55% van de in 2023 door Leasys geregistreerde auto’s elektrisch of plug-in hybride

Amsterdam, 2 november 2023

  •  In de eerste negen maanden van 2023 heeft Leasys belangrijke mijlpalen bereikt op zijn pad naar duurzame mobiliteit in Europa. Van de ruim 169.000 nieuwe contracten die in deze periode afgesloten werden, heeft 16% betrekking op geëlektrificeerde voertuigen.
  • Momenteel beschikt Leasys over een Europees wagenpark van 850.000 voertuigen, waarvan 30% elektrisch of plug-in hybride is.
  • In Nederland is meer dan de helft (55%) van de door Leasys geregistreerde auto’s in 2023 elektrisch of plug-in hybride.
  • Dit zet Leasys in Europa op koers om zijn ambitieuze doelstelling voor 2026 te halen, waarbij één op de twee contracten een groen voertuig moet zijn, met Nederland als duidelijke voorloper.

Na de succesvolle samenvoeging van de activiteiten van Leasys en Free2Move Lease in april, presenteert het bedrijf met trots de veelbelovende voorlopige resultaten van zijn inspanningen op gebied van duurzaamheid. Tussen januari en september 2023 werden in heel Europa ruim 169.000 nieuwe contracten geregistreerd. Opvallend was dat 16% van deze contracten elektrische voertuigen betrof, waarvan 9% Batterij-Elektrische Voertuigen (BEV) en 7% Plug-in Hybride Elektrische Voertuigen (PHEV). Voor Nederland lagen deze cijfers beduidend hoger met een verhouding van 39% BEV en 16% PHEV. 

De transitie van Leasys naar een duurzamere mobiliteitstoekomst beperkt zich niet tot het vervangen van voertuigen. Het omvat een gezamenlijke inspanning van diverse belanghebbenden uit de industrie, instituties en diensten, samen met het bevorderen van een verandering in het collectieve milieubewustzijn.

Tot op heden zijn deze veranderingen duidelijk te zien in de samenstelling van het wagenpark, waar BEV en PHEV reeds 30% (27% in Nederland) uitmaken, in lijn met de doelstelling voor 2026, waarin één op de twee contracten betrekking zal hebben op BEV of PHEV.

Tijdens deze historische verandering moeten zowel bedrijven als individuen kunnen vertrouwen op een provider van mobiliteit die in staat is om zowel de rol van leverancier als die van adviseur op zich te nemen. Het uitgebreide commerciële netwerk van Leasys speelt een cruciale rol in deze transitie, aangezien het fungeert als belangrijkste contactpunt met de klanten. Om de elektrische transitie te versnellen, breidt Leasys voortdurend zijn aanbod van emissievrije mobiliteitsoplossingen en -diensten uit.

De ambitie van Leasys is om mobiliteit betaalbaar en duurzaam te maken teneinde milieu en leefomgeving te dienen.

 

Voor meer info of een reactie van Arjan Schenk, managing director Leasys Nederland, graag een mailtje naar paul@evokepr.be.

 

Over Leasys

Leasys, een samenwerkingsverband tussen Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance, biedt mobiliteitsoplossingen aan die lopen van lease voor particulieren en bedrijven tot beheersystemen voor bedrijfswagens, die een efficiënte, rationele, veilige en duurzame mobiliteit garanderen. De nieuwe onderneming, die is ontstaan uit de fusie van twee toonaangevende bedrijven in de sector, Leasys en Free2Move Lease, staat op de vierde plaats op de Europese markt en heeft zich gevestigd als pionier van het nieuwe idee van flexibele, geïntegreerde en wereldwijde mobiliteit voor particulieren, professionals en bedrijven van elke omvang. Leasys beschikt over 850.000 beheerde voertuigen en is operationeel in 11 Europese landen: Italië, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Nederland, Portugal, Polen, Luxemburg en Oostenrijk.

 

Voor meer informatie

Leasys Persbureau ​
+39 011 7732952
press.office@leasys.com ​
www.leasys.com

 

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be