Leasys stimuleert duurzame mobiliteit

Brussel, 2 november 2023

  •  In de eerste negen maanden van 2023 heeft Leasys belangrijke mijlpalen bereikt op zijn pad naar duurzame mobiliteit in Europa. Van de ruim 169.000 nieuwe contracten die in deze periode geregistreerd werden, heeft 16% betrekking op geëlektrificeerde voertuigen.
  • Momenteel beschikt Leasys over een indrukwekkend Europees wagenpark van 850.000 voertuigen, waarvan 30% elektrisch (BEV) of hybride is.
  • Dit zet Leasys op koers om zijn ambitieuze doelstelling voor 2026 te halen, waarbij één op de twee contracten een groen voertuig zou betreffen.

Na de succesvolle samenvoeging van de activiteiten van Leasys en Free2Move Lease in april, presenteert het bedrijf met trots de veelbelovende voorlopige resultaten van zijn inspanningen op gebied van duurzaamheid. Tussen januari en september 2023 werden in heel Europa ruim 169.000 nieuwe contracten geregistreerd. Opvallend was dat 16% van deze contracten elektrische voertuigen betrof, waarvan 9% batterij-elektrische voertuigen (BEV) en 7% plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV).

De transitie van Leasys naar een duurzamere mobiliteitstoekomst beperkt zich niet tot het vervangen van voertuigen. Het omvat een gezamenlijke inspanning van diverse belanghebbenden uit de industrie, instituties en diensten, samen met het bevorderen van een verandering in ons collectieve milieubewustzijn.

Tot op heden zijn deze veranderingen duidelijk te zien in de samenstelling van het wagenpark, waar batterij-elektrische (BEV) en hybride voertuigen reeds 30% uitmaken, in lijn met onze doelstelling voor 2026, waar één op de twee contracten betrekking zal hebben op een groen voertuig.

Tijdens deze historische verandering, moeten zowel bedrijven als individuen kunnen vertrouwen op een provider van mobiliteit die in staat is om zowel de rol van leverancier als die van adviseur op zich te nemen. Het uitgebreide commerciële netwerk van Leasys speelt een cruciale rol in deze transitie, aangezien het fungeert als belangrijkste contactpunt met de klanten. Om de elektrische transitie te versnellen, breidt Leasys voortdurend zijn aanbod van emissievrije mobiliteitsoplossingen en -diensten uit.

De ambitie van Leasys is om mobiliteit betaalbaar en duurzaam te maken om ons milieu te behouden en de bescherming ervan te garanderen.

 

Over Leasys

Leasys, een samenwerkingsverband tussen Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance, biedt mobiliteitsoplossingen aan die lopen van verhuur op middellange en lange termijn tot beheersystemen voor bedrijfsauto’s, die een efficiënte, rationele, veilige en duurzame mobiliteit garanderen. De nieuwe onderneming, dat is ontstaan uit de fusie van twee toonaangevende bedrijven in de sector, Leasys en Free2Move Lease, staat op de vierde plaats op de Europese markt en heeft zich gevestigd als pionier van het nieuwe idee van vloeiende, geïntegreerde en wereldwijde mobiliteit voor particulieren, professionals en bedrijven van elke omvang. Leasys beschikt over 850.000 beheerde voertuigen en is operationeel in 11 Europese landen: Italië, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Nederland, Portugal, Polen, Luxemburg en Oostenrijk.

 

Voor meer informatie

Leasys Persbureau ​
+39 011 7732952
press.office@leasys.com ​
www.leasys.com

 

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be