Leasys overweegt nieuwe overnames na sterk eerste semester

Joint venture tussen Crédit Agricole en Stellantis ambieert vloot van een miljoen voertuigen

Brussel, 5 december 2023 - Leasys SaS, het autoverhuurbedrijf van Credit Agricole SA en Stellantis NV dat eerder dit jaar €5 miljard ($5,3 miljard) ophaalde, beraadt zich over een strategie die mogelijk nieuwe overnames in Europa omvat.

Het bedrijf richt zich op "markten waar Leasys niet de leider is", zegt CEO Rolando D'Arco in een interview met Bloomberg, waaronder mogelijk België, Nederland, Oostenrijk en Polen. Daarnaast plant de leasingspecialist volgens D’Arco ook autonoom te groeien.

Rolando D'Arco, CEO Leasys
Rolando D'Arco, CEO Leasys

Langetermijnrentings of -leasings worden een steeds gangbaarder alternatief voor de aankoop van een auto, zelfs nu de verkoop in Europa terug opveert na de pandemie. Hoewel de sterke trend van nieuwe inschrijvingen in september aanhield met een dubbelcijferige groei, blijft de vraag naar personenauto's in de regio ongeveer een vijfde onder het pre-pandemieniveau, met onzekere vooruitzichten

Overnames in Portugal en Luxemburg

Met die wetenschap in het achterhoofd is Leasys begonnen met het overnemen van rivalen uit de verhuursector. Zo rondde het bedrijf, een joint venture tussen de Franse kredietverstrekker Credit Agricole en autobouwer Stellantis, deze zomer de aankoop af van de Portugese activiteiten van ALD Automotive en de Luxemburgse activiteiten van LeasePlan.

D'Arco zei verder dat de eerste helft van 2023 "zeer solide" was, met een totale omzetstijging van ongeveer 10%, en merkte op dat deze prestaties geleverd werden ondanks een context van hoge rentes, die typisch een bedreiging vormen voor langetermijnverhuur. Leasys rapporteerde vorig jaar een totale omzet van €1,7 miljard en ambieert om zijn vloot tegen eind 2026 te doen groeien van de huidige 850.000 naar meer dan 1 miljoen voertuigen.

Diversere financieringsbronnen

Leasys startte in juni een obligatieprogramma op middellangetermijn van €5 miljard dat in de komende twee jaar moet worden afgerond. Het bedrijf zei dat het programma, dat begon met een verkoop van € 750 miljoen, bedoeld is om zijn financieringsbronnen te diversifiëren. Afhankelijk van de marktomstandigheden overweegt Leasys volgend jaar nog minstens twee uitgiftes te doen, aldus D'Arco.

Vincent Beckers, managing director Leasys Belgium
Vincent Beckers, managing director Leasys Belgium

Verdere groei en elektrificatie in België

Specifiek voor België ligt de focus volgens lokaal managing director Vincent Beckers op verdere groei en elektrificatie.

België is voor Leasys een erg belangrijke B2B-markt. Via het elektrificeren van de vloot willen we bijdragen tot onze ambitie om tegen 2026 de helft ‘groene’ contracten te hebben in Europa. Momenteel zitten we in ons land aan bijna een op de vier ‘elektrische’ bestellingen (22,5%), dat cijfer willen we tegen 2026 dus verdubbelen”, aldus Beckers.

 

Door Daniele Lepido en Chiara Remondini (Bloomberg)

 

Over Leasys

Leasys, een samenwerkingsverband tussen Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance, biedt mobiliteitsoplossingen aan die lopen van lease voor particulieren en bedrijven tot beheersystemen voor bedrijfswagens, die een efficiënte, rationele, veilige en duurzame mobiliteit garanderen. De nieuwe onderneming, die is ontstaan uit de fusie van twee toonaangevende bedrijven in de sector, Leasys en Free2Move Lease, staat op de vierde plaats op de Europese markt en heeft zich gevestigd als pionier van het nieuwe idee van flexibele, geïntegreerde en wereldwijde mobiliteit voor particulieren, professionals en bedrijven van elke omvang. Leasys beschikt over 850.000 beheerde voertuigen en is operationeel in 11 Europese landen: Italië, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Nederland, Portugal, Polen, Luxemburg en Oostenrijk.

 

Voor meer informatie

Leasys press office ​
+39 011 7732952
press.office@leasys.com ​ ​
www.leasys.com

 

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be