Lancering van het merk Yunex Traffic

Lancering van het merk Yunex Traffic

  • Nieuwe merknaam voor het voormalige Siemens Intelligent Traffic Systems (ITS)
  • Yunex Traffic krijgt duidelijke bedrijfsfocus en ondernemingsvrijheid
  • Yunex Traffic vanaf 1 juli operationeel als nieuwe onderneming van Siemens Mobility

München, 1 juli 2021 - Het voormalige Siemens Intelligent Traffic Systems (ITS) lanceert Yunex Traffic als nieuwe merknaam en de nieuwe onderneming van Siemens Mobility zal vanaf 1 juli operationeel zijn. Yunex Traffic zal zich positioneren in een snel evoluerende markt met middelgrote concurrenten, waar de onderneming haar toonaangevende marktpositie inzake innovatieve, intelligente en omvattende mobiliteitsoplossingen voor wegen en steden strategisch kan uitspelen. Onder leiding van CEO Markus Schlitt en CFO Jan Villwock, krijgt Yunex Traffic een duidelijke bedrijfsfocus en ondernemingsvrijheid om een eigen groeistrategie te ontwikkelen, strategische samenwerkingen aan te gaan, de digitalisering in de sector vorm te geven en actief marktconsolidatie aan te sturen. 

“De oprichting van Yunex Traffic vormt een belangrijke mijlpaal in het door Siemens Mobility afgelegde traject. In onze hedendaagse, snel evoluerende wereld moeten bedrijven steeds in staat en bereid zijn zich snel en doeltreffend aan nieuwe trends, klantenwensen en veranderende voorwaarden op dynamische markten aan te passen. Dat is precies wat we met deze operatie doen. We zijn ervan overtuigd dat Yunex Traffic, onder de deskundige leiding van Markus en Jan, nu beter gepositioneerd zal zijn om strategisch nieuwe opportuniteiten na te jagen, de markt actief vorm te geven en investeringen veilig te stellen om bedrijfsgroei te realiseren", aldus Michael Peter, CEO van Siemens Mobility.

Als gezonde onderneming met een jaaromzet van meer dan € 600 miljoen en een gemiddeld jaarlijks groeipercentage van 8 % in de voorbije jaren, zal Yunex Traffic een toonaangevende speler blijven op het vlak van adaptieve verkeerscontrole- en managementsystemen, snelweg- en tunnelautomatisering en intelligente oplossingen voor V2X en tolsystemen. Automatisering en digitalisering zijn een belangrijke focus in de portfoliostrategie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die Cloud-computing, 5G en AI bieden.

“De snelle bevolkingsgroei zet de vervoerssystemen en wegennetten van grootsteden wereldwijd onder druk, en de toenemende verkeersopstoppingen, vertragingen en luchtverontreiniging leiden tot een daling van de levenskwaliteit. Met behulp van digitalisering en het gebruik van disruptieve technologieën zal Yunex Traffic de toekomst van vervoerssystemen actief vormgeven door steden en mobiliteitsaanbieders wereldwijd in staat te stellen verkeersmanagement op intelligente wijze te optimaliseren en te integreren. Dit zal niet alleen resulteren in een grotere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de mobiliteitsoplossingen, maar de verminderde emissies zullen ook bijdragen tot schonere en meer leefbare steden", aldus Markus Schlitt, CEO van Yunex Traffic.

Yunex Traffic is wereldwijd actief in meer dan 40 landen en de intelligente mobiliteitsoplossingen worden momenteel ingezet in mondiale grootsteden, waaronder Dubai, Londen, Berlijn, Bogota, en Miami. Yunex Traffic is de enige leverancier met een aanbod dat aan alle belangrijke regionale eisen en normen in Europa, het VK, Azië, en Amerika kan voldoen.

Meer informatie is te vinden op de website van Siemens.

Siemens Mobility is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In het boekjaar 2020, dat eindigde op 30 september 2020, boekte Siemens Mobility een omzet van € 9,1 miljard en telde de onderneming wereldwijd ongeveer 38.500 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility.

Katrien Valkiers
Katrien Valkiers Head of Communications, Siemens Belgium
Ann-Frédérique Lorquet PR Consultant, Evoke

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel