Kunstgalerie Gallery Ysebaert opent de deuren in Sint-Martens-Latem

Exclusieve kunstgalerie stelt Belgische en internationale kunst tentoon

Sint-Martens-Latem, 3 december 2018 - Op zaterdag 8 december opent de nieuwe kunstgalerie ‘Gallery Ysebaert’ officieel de deuren in Sint-Martens-Latem. Op een oppervlakte van 300 m² en een unieke beeldentuin, vertoont eigenares Annelies Ysebaert er zowel Belgische als internationale kunst. Van 8 december tot 28 februari loopt de eerste grote tentoonstelling met werken van onder andere Israëliër Yaacov Agam. Het is de eerste keer dat zijn werken zo uitgebreid worden getoond in België.  

Sint-Martens-Latem is met Gallery Ysebaert een exclusieve kunstgalerie rijker. De galerie van 300 m² beschikt over een unieke beeldentuin en er zal zowel Belgische als internationale kunst tentoongesteld worden. Dankzij de samenwerking met de vermaarde Bruno Art Group uit Israël brengt Annelies Ysebaert een vernieuwende aanpak waarbij er een boeiende dynamiek gecreëerd wordt tussen twee verschillende kunstvisies.

Met Gallery Ysebaert is Annelies niet aan haar proefstuk toe. Voordien was de architecte van opleiding zaakvoerster van Galerie Ganache, een galerie in hartje Gent die kunst, koffie en chocolade combineerde. “Kunst is altijd de rode draad doorheen mijn leven geweest. Het is voor mij een spiegel om jezelf te kunnen herkennen en te ontdekken wat anders verborgen blijft”, vertelt Annelies Ysebaert. “Ik heb altijd met veel passie in Galerie Ganache gestaan, maar voelde dat ik me verder volledig wou focussen op kunst. Met Gallery Ysebaert gaat mijn droom van een eigen kunstgalerie dan ook in vervulling en wil ik klassieke schoonheid brengen met een hedendaagse toets.”

Yaacov Agam
Tijdens de eerste tentoonstelling zullen er werken getoond worden van onder andere Israëliër Yaacov Agam, wereldberoemd kunstenaar, schilder en beeldhouwer en een van de grondleggers van de kinetische kunst. Zijn werk wordt gekenmerkt door beweging, tijd, licht en geluid en maakt deel uit van de grote collecties van alle grote musea ter wereld, zo ook het MoMa. Het is de eerste keer dat zijn werken zo uitgebreid worden getoond in België.

Naast werken van Yaacov Agam, zullen ook de werken van Frank Kenis, Philippe Leblanc, Roy Yariv en Ofra Zimbalista getoond worden. De beeldentuin zal worden ingenomen door werken van de Belgische beeldhouwster Hilde Van de Walle. “De beeldentuin is een uniek gegeven in Latem en ik ben verheugd dat Hilde Van de Walle hier als eerste zal exposeren”, vertelt Annelies Ysebaert. “Haar beelden maken van een ongrijpbaar gevoel iets tastbaar en ze zoekt steeds naar de balans tussen vrijheid en begrenzing.”

Officiële opening
Zaterdagavond 8 december om 19 uur vindt de officiële opening van Gallery Ysebaert plaats in aanwezigheid van Simona Frankel, ambassadeur van Israël. Geïnteresseerden kunnen vanaf de Koutermolenstraat gebruik maken van een shuttledienst die verzorgd wordt door Hedin Automotive, een lokale Mercedes-Benz dealer. De tentoonstelling loopt tot en met 28 februari 2019.


Meer info: http://www.galleryysebaert.be/

(niet voor publicatie): Kunt u niet aanwezig zijn op de opening, maar wilt u graag de galerie bezoeken? Dan kunt u een afspraak maken met Annelies Ysebaert.

Annelies Ysebaert Zaakvoerder, Gallery Ysebaert
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel