"Kan ik mijn machine zonder smering gebruiken?" - igusGO® app biedt nu het antwoord

Nieuwe igus® app gebruikt AI om het optimalisatiepotentieel van motion plastics voor meer dan 450 toepassingen in slechts enkele seconden te tonen

Schoten, 4 juni 2024 - Wat is een gemakkelijke manier voor mij om mijn machine te verbeteren? Het antwoord is: probeer de nieuwe igusGO app. Kunststofspecialist igus® heeft nu AI gebruikt om een unieke productzoek-app te ontwikkelen. Neem gewoon een foto van de toepassing en de omgeving, en de igusGO intelligentie toont u welke producten u moet gebruiken voor bijvoorbeeld een smeermiddelvrij ontwerp. De app laat ook zien waar er nog meer potentieel is om de machinetechnologie te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen.

Het vinden van de juiste producten kan erg tijdrovend zijn en veel tijd kosten tijdens het ontwerpproces - vooral wanneer er een breed scala aan producten op de markt is. Om klanten te helpen op een speelse manier de juiste componenten voor hun toepassing te vinden, heeft igus de igusGO app ontwikkeld. Klanten kunnen de app gebruiken om het potentieel van igus producten in hun toepassing te ontdekken en zo hun ontwerp te verbeteren. De smering- en onderhoudsvrije machine-elementen van lichtgewicht hoogwaardige kunststoffen verlengen niet alleen de levensduur, maar verlagen ook de kosten. Werken met de app is net zo eenvoudig als knipogen. Gebruikers maken een foto van hun toepassing. igusGO gebruikt AI om het object te bepalen en toont mogelijke toepassingsopties van igus producten in de machine of fabriek. Hiervoor gebruikt de AI data van igus-projecten die de klant al heeft uitgevoerd op vergelijkbare machines en componenten. Met één klik krijgt de gebruiker van de app meer informatie over de glijlagers, lineairtechniek of kabelrups en kan hij het product onmiddellijk bestellen in de igus webshop of vooraf de verwachte levensduur van het product in de machine laten weergeven.

"Veel van onze klanten weten niet hoeveel toepassingsmogelijkheden er zijn voor al onze producten. Daarom hebben we de igusGO app ontwikkeld. Het is een aanvulling op ons serviceaanbod en 24/7 beschikbaar," legt Mark van de Waal, Marketing Manager bij igus B.V., uit.

De intelligentie van igusGO groeit nog elke dag

De app bevat al meer dan 450 verschillende toepassingen en er komen er elke dag meer bij. Van koffiemachines tot bottelarijen en van vliegtuigen tot graafwielbaggers.

"De igusGO app is bedoeld als inspiratiebron. Tegelijkertijd willen we de app openstellen voor een gemeenschap waarin iedereen kan deelnemen en zijn projecten met anderen kan delen," zegt Van de Waal. "Als de app een toepassing niet herkent, kan de gebruiker dit onmiddellijk aan ons melden. We reageren binnen 24 uur en wijzen op eventuele mogelijkheden voor verbetering."

In de afgelopen maanden hebben de eerste bètatesters zich al overtuigd van igusGO en verbeteringen voorgesteld. De app is beschikbaar in het Duits en Engels voor zowel Android als IOS en als webversie op https://app.igusgo.cloud/. In het volgende configuratieniveau wil igus ook een AI-chatbot integreren die vragen van gebruikers kan beantwoorden.

igus gebruikt ook AI voor productherkenning

igus gebruikt AI nu ook voor de reserveonderdelen van zijn kabelrupsen.

"Met onze productherkenning willen we alle medewerkers in bedrijven helpen om heel snel reserveonderdelen te bestellen," zegt Peter Wirth, Head of Digital Sales & Marketing.

Ook hier is het principe eenvoudig: maak gewoon een foto van de kabelrups met behulp van de productherkennings app. De door igus getrainde AI herkent het overeenkomstige model uit bijna 50 series kabelrupsen. Met één klik gaan gebruikers naar de webshop, waar ze hun nieuwe kabelrups in de gewenste lengte kunnen bestellen, zonder een tijdrovende zoektocht naar de laatste inkooporder.

Met de igusGO® app kan het optimalisatiepotentieel in meer dan 450 toepassingen in slechts enkele seconden worden ontdekt - bijvoorbeeld door het elimineren van smering. (Bron: igus B.V.)
Met de igusGO® app kan het optimalisatiepotentieel in meer dan 450 toepassingen in slechts enkele seconden worden ontdekt - bijvoorbeeld door het elimineren van smering. (Bron: igus B.V.)

OVER IGUS:

igus GmbH ontwikkelt en produceert motion plastics. Deze smeermiddelvrije hoogwaardige polymeren verbeteren de techniek en verlagen de kosten, overal waar er sprake van beweging is. In energietoevoersystemen, uiterst flexibele kabels, glijlagers en lineaire lagers en draadspindeltechniek gemaakt van tribo-polymeren is igus wereldwijd marktleider. Het familiebedrijf dat is gevestigd in Keulen, Duitsland, is vertegenwoordigd in 31 landen en heeft wereldwijd meer dan 4.600 mensen in dienst. In 2022, genereerde igus een omzet van €1,15 miljard. Onderzoek in 's werelds grootste testlaboratorium in de sector, leidt constant tot innovaties en meer zekerheid voor de gebruikers. 234.000 artikelen zijn leverbaar uit voorraad en de levensduur kan online worden berekend. In de afgelopen jaren is het bedrijf uitgebreid door interne startups te beginnen, bijvoorbeeld voor kogellagers, robot-aandrijvingen, 3D-printen, het RBTX-platform voor Lean Robotica en intelligente smart plastics voor Industry 4.0. Enkele van de belangrijkste milieu-investeringen zijn het "chainge" programma - voor recycling van gebruikte kabelrupsen - en de deelname in een onderneming die olie uit kunststof-afval produceert.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be