Julie Scherpenseel van het Gentse ML6 is Young ICT Lady of the Year

Data News zet Julie Scherpenseel, Chief Growth Officer bij ML6, in de bloemetjes

Gent, 24 februari 2020 – Julie Scherpenseel, Chief Growth Officer bij ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, mocht de award van Young ICT Lady of the Year in ontvangst nemen. De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse event ‘She goes ICT’ van het vakblad Data News. Als Young ICT Lady zal Julie zich verder inzetten om jonge vrouwen te overtuigen een toekomst in de ICT-sector na te jagen. 

Julie Scherpenseel zet haar passie voor technologie in bij de Gentse scale-up ML6. Daarvoor werd ze nu bekroond door de lezers van Data News en een professionele jury bestaande uit ex-winnaars en IT-prominenten. Als Chief Growth Officer is Julie verantwoordelijk voor de internationale groei van ML6 en staat ze aan het roer van de kantoren in Berlijn, Londen en Amsterdam.

Rolmodel en inzet voor allerlei initiatieven
Als Young ICT Lady of the Year zal Julie Scherpenseel het komende jaar als rolmodel optreden voor (jonge) vrouwen in ICT. De impact die AI en technologie uitoefenen op de maatschappij vindt Julie bijzonder belangrijk. Het is haar bedoeling om het brede draagvlak dat de titel met zich meebrengt positief in te zetten. Zo wil ze haar steentje bijdragen om stereotypen over ICT te ontkrachten: “ICT is meer dan enkel coderen én het is zeker niet alleen voor mannen. Deze prijs bevestigt dat idee, het is dan ook een grote eer om hem in ontvangst te mogen nemen.”

Julie zal zich eveneens inzetten voor allerhande initiatieven die het belang van digitale vaardigheden op de arbeidsmarkt onderstrepen. Zo zet ze nu al haar schouders onder KIKS, een project dat ook bekend is onder de naam AI Op School. Daarnaast blaast ze de Young Potentials Boost Camp nieuw leven in: “Van de begeleiding en ondersteuning die ik gekregen heb van mijn mentors doorheen de jaren heb ik enorm veel geleerd. Ik wil graag andere mensen een gelijkaardige ervaring bieden. Het belangrijkste is uiteindelijk om een job te kunnen uitoefenen waardoor je gepassioneerd bent.” 

Het belang van ethiek bij ML6
Bij ML6 is AI sterk verbonden met ethiek, een onderwerp dat ook Julie Scherpenseel nauw aan het hart ligt: “AI biedt heel veel mogelijkheden voor sociale en economische vooruitgang. Maar zoals met elke technologie, zijn er ook een aantal risico’s waarmee we rekening moeten houden om misbruik van de technologie te vermijden.” Een gevaar dat vaak aangekaart wordt is dat algoritmes vooroordelen tegenover minderheidsgroepen vertonen of zelfs versterken. Dat gevaar kan echter ook als een opportuniteit beschouwd worden. Julie: “Wij bouwden met ML6 een ethisch framework uit dat we constant vernieuwen op basis van research. Bij elk nieuw project houden we rekening met de risico’s, zoals die op mogelijke vooroordelen. Die vooroordelen kunnen ontstaan uit de historische data. We besteden hier dan extra aandacht aan en voorzien extra technische oplossingen om die vooroordelen te elimineren. Op die manier kunnen we uit de fouten van ons maatschappelijk verleden leren om ze nu te kunnen vermijden.”

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be