Jonge Limburgse ondernemers ontdekken hun match in sterrenrestaurants

JCI Limburg zoekt 100 deelnemers voor gratis netwerklunch ‘Matched’

Limburg, 5 oktober 2021 - Het vernieuwde bestuur van JCI Limburg profileert zich met een grootschalig netwerkevenement als dé ontmoetingsplaats voor jonge talentvolle ​ Limburgse ondernemers. Op donderdag 25 november worden honderd deelnemers aan elkaar gekoppeld tijdens een lunch in een Limburgs sterrenrestaurant. Voor wie net een onderneming gestart is, zijn er speciale ‘Captain Tables’ waar ervaringsdeskundigen en stakeholders ondersteuning bieden. De deelname is volledig gratis.

JCI is een netwerk van high potentials, leiders en ondernemers tussen de 18 en 40 jaar. Zowel de lokale afdelingen JCI Genk, JCI Haspengouw en JCI Hasselt als de koepelorganisatie JCI Limburg gingen in september met een nieuw bestuur van start. Het komende jaar ligt de focus op het stimuleren van verbondenheid tussen de Limburgse JCI-afdelingen, onder meer door netwerkevenementen te organiseren zoals de jaarlijkse JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer.

Psychologisch én economisch complementair
Een eerste wapenfeit is ‘Matched! by JCI’ op donderdag 25 november. “In de nasleep van Corona hebben we onszelf heruitgevonden, met dit gedecentraliseerd netwerkevenement als eerste resultaat”, legt JCI Limburg-voorzitter Bart Van Proeyen uit. “Het is een combinatie van ‘Komen Eten’ en ‘Blind Getrouwd’, maar dan in de vorm van een businesslunch.”

“Het is een combinatie van ‘Komen Eten’ en ‘Blind Getrouwd’, maar dan in de vorm van een businesslunch.” - Bart Van Proeyen, voorzitter JCI Limburg

In totaal zullen vijftig duo’s met elkaar worden gematched op basis van psychologische en economische complementariteit. Daarvoor wordt op voorhand een uniek persoonlijkheidsprofiel afgenomen met behulp van de Limburgse optimalisatiesoftware Thalento. Op basis van de overeenkomsten krijgen de duo’s enkele conversation starters op hun bord waarmee ze het gesprek op gang kunnen brengen.

Tafelen in sterrenrestaurant
Wie geselecteerd wordt mag aanschuiven aan een tafel van de Limburgse sterrenrestaurants JER in Hasselt, De Kristalijn in Genk en de Tongerse zaken Altermezzo, Magis en De Mijlpaal. “Daar ontdekken deelnemers hoe ze samen met hun blind date Limburg op de wereldkaart kunnen zetten.”

Speciaal voor beginnende ondernemers worden drie ‘Captain Tables’ opgedekt. Daar komen zij in contact met ervaringsdeskundigen en stakeholders vanuit het provinciebestuur Limburg, de stadsbesturen van Genk en Hasselt, BAN Vlaanderen en de organisaties Unizo, VKW en Netwerk Ondernemen. “Dit kan de meer ervaren ondernemers op weg zetten naar een waardevolle strategische samenwerking, en de starters helpen in de uitbouw van hun bedrijf. Via de opbouw van connecties met de netwerkorganisaties en overheden kunnen de deelnemers zich verder innestelen in het Limburgse socio-economische landschap”, meent Bart Van Proeyen.

"Via de opbouw van connecties met de netwerkorganisaties en overheden kunnen de deelnemers zich verder innestelen in het Limburgse socio-economische landschap." - Bart Van Proeyen, voorzitter JCI Limburg

Gedeputeerde van Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput: “Het aantal starters zit al jaren op recordniveau. Sommige Limburgse start-ups breken zelfs internationaal door. Met SALKturbo versterken we de Limburgse ondernemerscultuur en de samenwerking tussen start-ups en mature bedrijven. Dat zorgt voor een boost in innovatie, digitalisering en bedrijfsgroei. ‘Matched by JCI’ past volledig in deze strategie en krijgt dan ook onze volledige inhoudelijke en financiële steun.”

Iedereen is winnaar: wie deelneemt maar niet geselecteerd wordt voor de lunch, krijgt alsnog een inzichtelijk persoonlijkheidsrapport toegestuurd met sterktes en uitdagingen.

Deelname aan ‘Matched by JCI’ is gratis. Na een half jaar wordt gepeild naar de samenwerkingen die uit het netwerkevenement ontstaan zijn. Jonge Limburgse ondernemers kunnen zich inschrijven via matched.jci-limburg.be.

Over JCI
Al sinds 1915 verenigen high potentials, leiders en ondernemers tussen de 18 en 40 jaar zich bij JCI om zichzelf en de wereld om hen heen te verbeteren. In Vlaanderen is JCI actief in 29 lokale afdelingen verspreid over de vijf provincies en Brussel. We werken er samen aan straffe businessprojecten, interessante vormingen, gemeenschapsprojecten, internationale congressen en bovenal veel fun en vriendschap onder het motto 'Developing Leaders for a Changing World'.

JCI Limburg dankt haar bestaansrecht aan de drie lokale afdelingen Genk, Hasselt en Haspengouw, die elk een sterke eigen werking hebben met talrijke vormingsactiviteiten en projecten. Voorbeelden zijn Jardin Mystique op de Hasseltse Jeneverfeesten, de exclusieve oldtimer-toertocht Haspengouw Classic, of de obstacle run Battle of Thor. Voorzitters Yves Vanstraelen (JCI Genk), Kevin Lennertz (JCI Haspengouw) en Dries Dehaese (JCI Hasselt) zetelen dan ook mee in het Limburgse bestuur. Wie graag lid wil worden kan zich aanmelden via www.jci-limburg.be.

Contact Bart Van Proeyen: [email protected] - 0494609538

Het vernieuwde bestuur van JCI Limburg met voorzitter Bart Van Proeyen (vooraan derde van links) Fotocredit: PSG Group
Het vernieuwde bestuur van JCI Limburg met voorzitter Bart Van Proeyen (vooraan derde van links) Fotocredit: PSG Group
Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be