“Jonge Beethoven” komt naar Antwerpen

Componist/pianist Kit Armstrong speelt eind januari in De Singel

Antwerpen, 19 januari 2023 - Het komt zelden voor dat een componist ook zelf een pianovirtuoos is. De 30-jarige Amerikaanse sensatie Kit Armstrong vervult beide rollen met verve en wordt zo wel eens de “jonge Beethoven” genoemd. Hij start vrijdag 27 januari een korte Belgische concertreeks in De Singel in Antwerpen, begeleid door Le Concert Olympique onder leiding van dirigent Jan Caeyers. Niet toevallig ligt de nadruk hierbij op het werk van Beethoven.

Het gebeurt niet vaak dat een componist ook zijn eigen muziek uitvoert. Het Europese orkest Le Concert Olympique wil die traditie voortzetten door Kit Armstrong uit te nodigen voor de concertreeks “Young Composers”. Hij brengt er - samen met de solisten van het orkest - zijn stuk ‘Fast zu ernst’ voor piano, viool en cello. Daarnaast staan het Eerste Pianoconcerto en de Eerste Symfonie van Beethoven op het programma. De concertreeks start op vrijdag 27 januari in De Singel in Antwerpen, gevolgd door concerten in Hasselt en Leuven.

60-tal composities
Kit Armstrong maakte furore als componist, pianist en organist. Hij schreef zijn eerste compositie toen hij 5 jaar was en hij ​ behaalde diploma’s in de muziek, fysica, chemie en wiskunde. Intussen heeft de 30-jarige Amerikaan reeds een 60-tal composities op zijn naam staan. Als solist speelde hij reeds in de Philharmonie in Berlijn, het Musikverein in Wenen, het Amsterdamse concertgebouw, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Suntory Hall in Tokyo en hij trad op met enkele van 's werelds beste orkesten, waaronder de Wiener Philharmoniker, Dresden Staatskapelle, NHK Symphony Orchestra, BBC Symphony Orchestra en de Academy of St Martin in the Fields. In 2018 was hij ‘artist in residence’ bij het Brusselse Bozar. Armstrong verblijft sinds 2012 in het Noord-Franse Hirson, waar hij een kerk liet ombouwen tot concert- en tentoonstellingsruimte.

Jonge Beethoven
Voor dirigent Jan Caeyers mag Kit Armstrong gerust als een “jonge Beethoven” beschouwd worden. “Beethoven maakte destijds furore omdat hij tijdens zijn concerten naar voren trad als componist én als pianovirtuoos, tot zijn gehoorproblemen dat onmogelijk maakten. Sindsdien gebeurt het nog zelden dat de componist de uitvoerder is van zijn eigen muziek, wat het talent van Kit Armstrong des te unieker maakt.”

Tickets voor het concert in De Singel op vrijdag 27 januari zijn te koop via de website van Le Concert Olympique. Ook voor de concerten in Leuven en Hasselt zijn er nog enkele tickets te verkrijgen.

Kit Armstrong
Kit Armstrong

Contact
Jan Caeyers, M: +32 (0)473 71 86 53

Over Le Concert Olympique
Le Concert Olympique is een Europees orkest van 45 musici onder leiding van dirigent Jan Caeyers. Centraal in het repertoire staan de bekende en minder bekende werken van Beethoven en zijn tijdgenoten zoals Haydn, Mozart, Schubert en Mendelssohn. Geïnspireerd door de uitgediepte visie van Jan Caeyers op Beethovens oeuvre, komt Le Concert Olympique 2 tot 3 keer per jaar samen met een uitgelezen groep muzikanten. Elke

tournee staat garant voor een unieke concertbeleving in gerenommeerde Europese concertzalen. Le Concert Olympique wordt intussen beschouwd als dé Beethovenreferentie De concerten van Le Concert Olympique zijn een feest voor kenners en fijnproevers van Weense klassiek. Tegelijkertijd zijn ze de ideale eerste kennismaking die doet smaken naar meer.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be