Joachim Aelvoet is nieuwe Country Executive van ABN AMRO in België

Duurzaam ondernemerschap wordt een steeds belangrijkere strategische pijler voor de bank

Antwerpen, 8 maart 2023 - Joachim Aelvoet is aangesteld als nieuwe Country Executive van ABN AMRO in België. Aelvoet is reeds tien jaar werkzaam binnen de organisatie en kent het reilen en zeilen van de bank bijgevolg zeer goed. Hij start op 1 april 2023 met zijn nieuwe functie, waarin hij verantwoordelijk is voor alle activiteiten van de bank in België, waaronder Wealth Management en Corporate Banking. Hij volgt Solange Rouschop op, die werd benoemd tot Chief Sustainability Officer van ABN AMRO.

Joachim Aelvoet begon in 2004 als trainee bij Fortis en werkte in Equity Funds Derivative Sales. Na een periode bij FSMA als Financieel Analist stapte hij in 2012 over naar ABN AMRO Private Banking België als Senior Product Specialist. Sinds 2017 is hij Country Director Products & Solutions Belgium. De aanstelling tot Country Executive luidt een nieuw hoofdstuk in van zijn rijke carrière.

Aelvoet is verheugd met zijn nieuwe functie. “Zo kan ik nog beter mijn schouders zetten onder de verdere groei van ABN AMRO in België. We blijven focussen op het ondersteunen van onze klanten bij het duurzaam beheer van hun vermogen, naast de begeleiding van ondernemers bij de uitdagingen van morgen.”

Duurzaam ondernemerschap
In zijn eerdere rol als Country Director Products & Solutions was Joachim Aelvoet nauw betrokken bij de duurzame beleggingsaanpak waarvoor ABN AMRO zich inzet. Een voorbeeld daarvan is het in 2021 gelanceerde Impact Mandaat, een uitbreiding van de bestaande duurzaamheidsstrategie. In die beleggingsportefeuille zijn alleen bedrijven opgenomen die positief bijdragen aan een betere wereld. Zo weten cliënten beter hoeveel impact ze met hun duurzame beleggingen hebben.

Dat blijft een belangrijke strategische pijler voor de bank, naast het begeleiden van ondernemers en hun onderneming. Daarbij zullen de activiteiten van de Private Bank en de Corporate Bank onder leiding van Joachim Aelvoet verder versterkt worden, om ondernemerschap en duurzaamheid met elkaar te blijven verbinden. De focus en expertise van ABN AMRO op het vlak van duurzame ontwikkeling is daar een voorbeeld van.

Choy van der Hooft-Cheong, Chief Commercial Officer Wealth Management ABN AMRO: “Joachim Aelvoet is een zeer ervaren expert met een uitstekende kennis van de Belgische markt. Ik kijk ernaar uit om hem samen met zijn team ABN AMRO verder te zien uitbouwen in België, zowel op het vlak van Wealth Management als in Corporate Banking. Ik wens Joachim en zijn team dan ook veel succes toe.”

Over ABN AMRO in België
In België bedient ABN AMRO Private Banking vermogende particulieren en ondernemingen. Onze purpose, ‘Banking for better, for generations to come’, geeft ons richting in alles wat we doen. Ons Belgische hoofdkantoor staat in Antwerpen. Daarnaast heeft ABN AMRO Private Banking kantoren in Brugge, Brussel, Doornik, Gent, Hasselt en Kortrijk. Voor meer informatie, kijk op www.abnamroprivatebanking.be. Ook grootzakelijke en institutionele klanten worden in België bijgestaan door een lokaal team, met een volledig gamma aan financiële diensten en advies. Voor meer informatie, kijk op www.abnamro.be.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be