IZEN voorziet 5.000 huishoudens van hernieuwbare energie met bouw nieuw zonnepark in Hemmen

Deel van de opbrengst gaat naar het goede doel

Hemmen (Nederland), 27 september 2023 - Onlangs werd in de gemeente Overbetuwe, in de provincie Gelderland, het Zonnepark Hemmen officieel geopend. De installatie telt maar liefst 37.736 fotovoltaïsche panelen en is goed voor 24,81 megawattpiek aan groene stroom, waarmee in de energiebehoefte van ongeveer vijfduizend huishoudens voorzien kan worden. IZEN, het merk van VINCI Energies dat zich richt op 100% slimme energie, was als EPC-contractor (Engineering, Procurement and Construction) verantwoordelijk voor de realisatie van het park.

IZEN voorziet 5.000 huishoudens van hernieuwbare energie met bouw nieuw zonnepark in Hemmen
IZEN voorziet 5.000 huishoudens van hernieuwbare energie met bouw nieuw zonnepark in Hemmen

Een stuk weiland van 20 hectare langs de Rijksweg A15, tussen de Betuwelijn en de spoorlijn Arnhem-Tiel: dat is waar IZEN in september 2022 in opdracht van Zonnepark Hemmen B.V. begon met de bouw van de installatie. 

Expertise en creativiteit

De aanleg van dit zonnepark bracht heel wat uitdagingen met zich mee: het terrein ligt langs een spoorlijn, bovendien wordt het doorkruist door een hoogspanningslijn en lopen er ook nog ondergrondse persrioolleidingen. We hebben dus al onze creativiteit en jarenlange ervaring en expertise moeten aanwenden om die praktische obstakels te overwinnen. Ook de barre weersomstandigheden tijdens de bouw maakten de taak er niet gemakkelijker op. Ondanks die bemoeilijkende factoren hebben we het project met succes kunnen voltooien, en is het zonnepark al sinds midden april operationeel. De resultaten spreken voor zich!”, zegt Tom Van den Oetelaar, de verantwoordelijke projectleider bij IZEN.
V.l.n.r.: Tom van den Oetelaar (IZEN), Dimitri Horsthuis-Tangelder (gemeente Overbetuwe), Benny Vandevenne (VINCI Energies), Frans van Lynden (Zonnepark Hemmen B.V.), Florian Hemmer (Encon)
V.l.n.r.: Tom van den Oetelaar (IZEN), Dimitri Horsthuis-Tangelder (gemeente Overbetuwe), Benny Vandevenne (VINCI Energies), Frans van Lynden (Zonnepark Hemmen B.V.), Florian Hemmer (Encon)

Een buitengewoon team 

Wat ik enorm waardeer is dat IZEN steeds heel transparant was in de communicatie. Ik heb het voorrecht gehad om met een buitengewoon team samen te werken. De aanleg is heel goed verlopen en ik ben trots op wat we samen hebben kunnen realiseren”, zo beaamt Frans Van Lynden, initiatiefnemer van het Zonnepark Hemmen in naam van de gelijknamige B.V. 

Als rentmeester staat Van Lynden in voor het beheer van landgoederen, wandelpaden, pachtgronden… Duurzaamheid staat daarbij centraal, getuige daarvan het initiatief voor het Zonnepark.

Groene stroom voor het goede doel

De stroom die het zonnepark genereert, is tot eind 2027 verkocht aan Greenchoice, die op haar beurt de energie verder verhandelt. De komende jaren is besloten om van de opbrengst 50.000 euro beschikbaar te stellen voor lokale (duurzaamheids)projecten op het landgoed Hemmen (20.000 euro) en ten behoeve van mensen die in armoede leven in de gemeente Overbetuwe (30.000 euro), waar Hemmen deel van uitmaakt.

Gespecialiseerde partners

De realisatie is mede tot stand gekomen dankzij gespecialiseerde partners: Encon voor de technische verificatie en bouwbegeleiding; Enpact voor het verkrijgen van een SDE++-subsidie, financiering, verzekering en de stroomafnameovereenkomst; en de firma Overmorgen voor de vergunningverlening.

 

Over IZEN

IZEN onderneemt vanuit een duurzame visie. IZEN’s missie is om 100% slimme energie voor iedereen beschikbaar te maken. IZEN zet in op hernieuwbare-energietechnologieën en werkt zowel voor de B2C- als de B2B-markt. Samen met een team van 200 medewerkers zetten ze zich hier al meer dan 33 jaar voor in.

www.izen.be

 

Over VINCI Energies in België

In een wereld die voortdurend verandert, draagt VINCI Energies bij tot de ecologische transitie door mee te werken aan de grote trends in het digitale landschap en de energiesector. De teams van VINCI Energies implementeren technologieën en integreren multitechnische oplossingen op maat, van ontwerp tot implementatie, exploitatie en onderhoud. Met hun sterke lokale verankering en wendbare en innovatieve structuur hebben de 1.900 business units van VINCI Energies zich gepositioneerd in het hart van de energiekeuzes van hun klanten, door de betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid van hun infrastructuur en processen te verbeteren. VINCI Energies streeft naar wereldwijde prestaties, zorg voor de planeet, nuttig voor mensen en betrokken bij lokale gemeenschappen.

In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten.

Wendy Verheyden

Head of Communication, VINCI Energies Belgium
Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be