itsme Breemes treedt toe tot het Siemens Approved Partnership Programma voor Proces Instrumentatie

Kortrijk, 31 januari 2024 - Siemens en Breemes, de toonaangevende Limburgse verdeler van elektrotechnische componenten, zetten hun handtekening onder hun nieuw Approved Partnership. Als Siemens Value Added Reseller voor Process Instrumentation, kan Breemes zich voortaan beroepen op de ondersteuning van Siemens om klanten beter te begeleiden met advies over meettechnologie, naast andere industriële componenten en automatiseringstoepassingen. Siemens versterkt hiermee zijn partnership met Breemes als professionele partner die met een perfecte product- en systeemkennis de eindklant nog beter kan ondersteunen.

Breemes is een verdeler van elektrotechnische componenten voor industriële eindgebruikers, machinebouwers en technische installateurs. Naast advies over industriële automatisering, verlichting en connected business, biedt Breemes innovatieve en bewezen oplossingen in techniek, logistiek en E-business. De verdeler behoort tot de internationale groep itsme, kort voor Industrial Technology and Supply for Mechanical and Electrical, met 21 vestigingen in Nederland, België en Spanje.

Vruchtbare samenwerking

De stap naar het Approved Partnership Programma (APP) bouwt verder op een vruchtbare samenwerking. itsme Breemes was al jarenlang distributeur voor Siemens’ automatiseringstechnologie, laagspannings- en installatiemateriaal. Vorig jaar besloten de spelers om ook voor het “Power Distribution Center” een partnership aan te gaan. Door de toenemende elektrificatie in de markt is er veel werk aan industriële borden voor energiedistributie. Samen met Breemes als partner, die zorgt voor het berekenen van de stroomvoorziening en de afhandeling van projecten, kan Siemens deze groeiende markt verder ontwikkelen.

“Met dit nieuwe partnership voor proces instrumentatie zetten we weer een stap verder. We zijn trots op de jarenlange samenwerking en op deze nieuwe mijlpaal”, vertelt Thierry Van Eeckhout, Senior Vice-President en Head Siemens Digital Industries België-Luxemburg. “Met Breemes als partner zijn we in staat om onze eindklanten beter te servicen met een uitstekende productkennis en gecertificeerde technische consultingervaring.”
“Een goede service is voor ons even belangrijk als de kwaliteit van de producten in ons assortiment” licht Kurt Colin, directeur van itsme Breemes toe. “We zijn dan ook zeer verheugd over het partnerschap met Siemens, waarbij onze medewerkers worden opgeleid volgens dezelfde standaarden als Siemens-medewerkers. Deze expertise zorgt ervoor dat we onze klanten nog beter kunnen ondersteunen op maat van hun specifieke noden.”

Approved Partner

Sinds 2014 ondersteunt Siemens zijn netwerk in de industriële sector met het Approved Partner Programma. De focus ligt hier op de hoge kwaliteitsgarantie op vlak van consultancy, engineering, training, lokale ondersteuning en permanente service via de helpdesk. “Als Approved Partner bieden gecertificeerde distributeurs de eindklant een uitgebreid productportfolio dat wordt aangepast naargelang hun specifieke noden. Per medewerker wordt een individueel opleidingstraject uitgestippeld. Zo leren de medewerkers van Breemes, net zoals alle APP-partners wereldwijd, handelen op dezelfde manier als medewerkers van Siemens, wat resulteert in een uniforme aanpak. Om de twee jaar wordt de certificatie hernieuwd.

Indumation

Breemes zet het nieuwe partnerschap met Siemens in de verf op Indumation, de belangrijkste vakbeurs voor fabrieks-, proces- en infrastructuurautomatisering die plaatsvindt van 31 januari tot 2 februari in Kortrijk Xpo. Naast itsme Breemes werden eerder in december 2023 ook Méca-Fluid en KSL Automation gecertificeerd. Zo wordt het aantal partners binnen procesinstrumentatie uitgebreid naar vijf, naast de bestaande partners Fluxer en ATS. 

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Siemens Digital Industries (DI) is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 76.000 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. In boekjaar 2022, afgesloten op 30 september 2022, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 72,0 miljard en een nettowinst van € 4,4 miljard. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 311.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium
Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be