IoT-specialist Sensolus neemt zijn intrek in nieuw kantoor te Gent

Design creëert huiselijke sfeer met aandacht voor duurzaamheid en dynamische manier van werken

Gent, 28 maart 2023 - Sensolus, gespecialiseerd in Industrial Internet of Things (IIoT) en connected asset management, is verhuisd naar een nieuw kantoor in Gent. De verhuis luidt een nieuw hoofdstuk in in het groeitraject van de scale-up. Met het ontwerp wisten de designers de benadering van kantoorleven heruit te vinden, met oog voor gezelligheid, duurzaamheid en het creëren van een plek waar de collega’s zich des te meer kunnen thuis voelen op het werk.

Ondanks de opkomst van werken op afstand en hybride werken, blijft Sensolus belang hechten aan het samenbrengen van zijn teams op kantoor. De scale-up dankt zijn succes onder meer aan zijn dynamische manier van werken, met medewerkers die het best gedijen door informatie ter plaatse spontaan te delen en met elkaar in gesprek gaan.

“Telewerk is niet langer het 'nieuwe normaal', maar een algemeen aanvaarde maatschappelijke norm”, merkt Kristoff van Rattinghe, mede-oprichter en CEO van Sensolus. “Ook voor ons blijft telewerken belangrijk, maar toch geloven we nog steeds dat het samenbrengen van het team op dezelfde fysieke locatie essentieel is voor onze bedrijfscultuur, communicatie en productiviteit. Calls en videomeetings kunnen het engagement en de dynamiek van onze mensen op kantoor niet evenaren."

At home at work

De nieuwe kantoorruimte, gelegen in de Moutstraat in Gent, werd ontworpen met het oog op een informele en gezellige sfeer, waar iedereen zich thuis kan voelen. Sensolus werkte hiervoor samen met interieurarchitect Han Baccaert, wiens zin voor esthetiek en creativiteit perfect aansloten bij de visie van Sensolus. Het eindproduct overtrof bijgevolg alle verwachtingen.

Ook architect Tom Vandendriessche schoof mee aan de tekentafel. "Beginnen met een leeg canvas is zowel een kans als een uitdaging. We kozen voor een symmetrische indeling, met een zakelijk gevoel bij de ingang en een huiselijke sfeer achteraan. Tussenin kozen we voor afwisseling tussen de rijen bureaus en comfortabele zitkamers. Deze indeling combineert eenvoud met alle professionele vereisten."

Interieur en architectuur: Han Baccaert & Joris Couwet. Foto's en visualisaties: Stijn Lammertyn.

Ecologische voetafdruk

Sensolus werd tijdens het project geconfronteerd met tijds- en kostenbeperkingen. Desondanks wist het team van gemotiveerde en creatieve interieurbouwers alles tijdig en binnen het budget op te leveren.

“De deadline en de budgetbeperking waren een enorme uitdaging maar gaven ons tegelijk de creatieve vrijheid om het kantoor in te richten met neonverlichting, een likje verf, planten en andere decoratieve elementen”, blikt Han Baccaert voldaan terug.

De nieuwe kantoorruimte weerspiegelt bovendien de onderliggende missie van Sensolus om de ecologische voetafdruk van zijn activiteiten te verkleinen. Zo koos de scale-up ervoor om de glazen wanden en deuren van de oude vergaderzalen te recycleren en opnieuw te benutten op de nieuwe locatie. Dit vergde veel creativiteit, wat extra werk en last-minute veranderingen in de lay-out, maar liet wel toe om materialen te hergebruiken die anders verloren zouden gaan.

Sensolus 2.0

De kracht van Sensolus zijn de talenten en de ijver van de mensen achter het bedrijf. De nieuwe kantoorruimte moet dit verder versterken en zal hen helpen om hun volledige potentieel te bereiken en zo een maximale impact te hebben voor klanten en de sector.

“Terugblikkend kunnen we stellen dat we met dit kantoor het fundament voor Sensolus 2.0 hebben gelegd en klaar zijn voor de toekomst. Ons nieuwe kantoor is het bewijs van ons streven naar innovatie, creativiteit en duurzaamheid. Ik kijk er alvast naar uit om hier met ons volledige team verder te bouwen aan ons groeitraject. Ook wil ik nogmaals het geweldige ontwerp- en bouwteam met Tom Vandendriessche, Han Baccaert, Joris Couwet en Stijn Lammertyn van harte bedanken”, besluit Kristoff Van Rattinghe.

Interieur en architectuur: Han Baccaert & Joris Couwet. Foto's en visualisaties: Stijn Lammertyn.

 

Over Sensolus
​Sensolus is een industrieel Internet of Things (IoT) bedrijf dat via een end-to-end oplossing non-powered assets zoals trailers, containers, enz. trackt en zo bedrijven helpt om betere, datagedreven bedrijfsbeslissingen te nemen. Het bedrijf heeft een jarenlange expertise in telecom, netwerken met laag stroomverbruik, draadloos sensorontwerp en cloud-gebaseerde analyses. De plug & play IoT-oplossing van Sensolus omvat draadloze trackers en een open IoT-platform dat waardecreatie en kostenverlaging mogelijk maakt door het te koppelen aan bedrijfsdata. Op die manier kunnen supply chains en logistieke processen waarin non-powered assets een belangrijke rol spelen geoptimaliseerd worden.

 De Gentse scale-up werd in 2013 opgericht door vier IoT-enthousiastelingen en telt ondertussen reeds 35 werknemers. Het is actief in diverse industrieën, gaande van luchtvaart, automotive en logistiek tot industrial manufacturing en de afvalindustrie. Klanten als Airbus, Atlas Copco en AB InBev doen dagelijks een beroep op de IoT-oplossing van Sensolus. Meer dan 150.000 assets zijn realtime in het platform te volgen. Voor meer informatie: www.sensolus.com

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be