IntelliProve haalt 1 miljoen euro op bij Wit-Gele Kruis, VLAIO en imec.istart Fund

Medtech start-up zal met kapitaal oplossing voor optische gezondheidsmeting verder ontwikkelen en go-to-market versnellen

Gent, 15 november 2022 – IntelliProve heeft vandaag aangekondigd dat het 1 miljoen euro aan investering ontvangt van het Wit-Gele Kruis, VLAIO, imec.istart Fund en andere particuliere investeerders om zijn productontwikkeling en marktuitbreiding verder te financieren. IntelliProve is een snelgroeiende MedTech start-up gevestigd in Gent die zich richt op gezondheidsmeting op basis van een slimme en eenvoudige gezichtsscan. Het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen en Antwerpen leiden de financiering en krijgen het gezelschap van de reeds bestaande aandeelhouder imec.istart en andere privé-investeerders. Daarnaast werd IntelliProve door VLAIO een subsidie toegekend om hun optische software verder te ontwikkelen.

De missie van IntelliProve is duidelijk: mensenlevens redden door gezondheidsmonitoring te verbeteren. Het bedrijf, geleid door vier medeoprichters, ontwikkelde een computertechnologie die in staat is om binnen enkele seconden gezondheidsparameters nauwkeurig te bepalen, op basis van een optische meting van het gezicht. Een combinatie van signaalverwerking en computer vision technologieën vormt de kern van de software van IntelliProve. Gezondheidsparameters zoals hartslag, bloedzuurstofsaturatie, mentale biomarkers, ademhalingsfrequentie en bloeddruk worden gemeten met een conventionele smartphonecamera. Snel, contactloos en zonder gespecialiseerde apparatuur of wearables. De slimme gezichtsscan van IntelliProve draagt bij tot een toegankelijke en preventieve gezondheidszorg door het aanbieden van ‘digitale biopsieën’.

Vlnr: Joeri Tulkens, Maxime Mattelin, Tanguy Sanglet, Maarten Van den Bulcke, Brecht Dhuyvetters
Vlnr: Joeri Tulkens, Maxime Mattelin, Tanguy Sanglet, Maarten Van den Bulcke, Brecht Dhuyvetters

Go-to-market
IntelliProve werd opgericht in 2021 en bevindt zich momenteel in de producttestfase van de softwareoplossing, die via een API wordt beschikbaar gesteld aan diverse gezondheidsplatformen. Het bedrijf lanceerde onlangs hun eerste product om digitale oplossingen voor geestelijke gezondheidszorg te versterken met kwantitatieve biomarkergegevens. IntelliProve zal de financiering gebruiken om hun oplossing verder te ontwikkelen, klinisch te valideren en hun go-to-market te versnellen.

Joeri Tulkens, een van de medeoprichters en CEO van IntelliProve, verwelkomt de steun van investeerders en zegt:

“Deze kapitaalinjectie en het vertrouwen van onze investeerders tonen het belang aan van onze oplossing voor gezondheidsmeting, die de kwaliteit en betrokkenheid verhoogt van patiëntgerichte digitale zorgoplossingen. We zijn heel dankbaar als team dat we verder een rol kunnen spelen in het huidige zorglandschap.”
“IntelliProve kan voor onze organisatie en bij uitbreiding voor de totale zorgsector een echte gamechanger zijn. De tool kan mee een oplossing bieden, op een maatschappelijk verantwoorde manier, voor de schaarste aan zorgmedewerkers”, vertelt Katalien Dendooven, Algemeen Directeur van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Het bepalen van vitale parameters zoals bloeddruk en hartslagfrequentie vergt vandaag veel tijd omdat dit nog manueel dient te gebeuren. Indien deze tijd sterk kan gereduceerd worden door met gezichtsscanning te werken, zou dit een wereld van verschil maken voor onze verpleegkundigen. De tijd die hierdoor vrijkomt, zal bijdragen aan kwaliteitsvolle zorgverlening.”

Over het Wit-Gele Kruis
Het Wit-Gele Kruis vertegenwoordigt de grootste vzw voor thuisverpleging in Vlaanderen. De organisatie is samengesteld uit vijf autonome provinciale organisaties met een overkoepelende federatie in Brussel. In 2021 verzorgde het Wit-Gele Kruis 140.889 patiënten. Het zorgpersoneel bezocht gemiddeld 64.593 patiënten per maand. Het Wit-Gele Kruis telt 6.987 medewerkers (waarvan 5.078 verpleegkundigen).

Over imec.istart
Imec.istart, door UBI Global gerangschikt als de nummer 1 universiteitsgebonden businessaccelerator in Europa, bood IntelliProve pre-seed financiering en ondersteuning aan om wereldwijd te slagen en te groeien. Sinds 2011 hebben ze geïnvesteerd in meer dan 260 bedrijven. IntelliProve werd eind 2021 door imec.istart geselecteerd als een veelbelovende start-up om deel te nemen aan een programma van 12 maanden in België.

Meer informatie:
Joeri Tulkens, E: joeri.tulkens@intelliprove.com, M +32 498 44 63 61 ​
www.intelliprove.com

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be