Inspiratie voor gezellige lente-activiteiten met slimme weerplanning 

Slimme Weerstation van Netatmo biedt weermetingen via smartphone en waarschuwt bij veranderingen

Brussel, 4 april 2024 - ‘Mooi weer hè?’: het weer blijft een van de meest voorkomende gespreksonderwerpen. Het heeft dan ook een grote invloed op ons leven. Nu de lente ons naar buiten lokt zonder garantie op goed weer, kunnen slimme tools ons gelukkig helpen om zorgeloos te genieten, ongeacht de weersomstandigheden. Het Slimme Weerstation van smarthomeproducent Netatmo biedt bijvoorbeeld realtime weersvoorspellingen alsook nuttige informatie voor wanneer je toch binnen blijft, zoals het CO2-niveau en de luchtvochtigheid.

De dagen worden langer en de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, dus kunnen we eindelijk weer volop genieten van het buitenleven. Maar de lente kan ook een grillig seizoen zijn. Het is deze onvoorspelbaarheid die het lastig maakt om van buitenactiviteiten te genieten zonder verrast te worden door plotse weersveranderingen. Gelukkig biedt het Slimme Weerstation van Netatmo hulp. Daarmee ontvang je realtime weerupdates in een smartphone-app. De app stuurt ook gepersonaliseerde meldingen over wijzigingen in de omgeving, wordt regelmatig bijgewerkt en biedt gratis service. Heb je wat inspiratie nodig voor buitenactiviteiten tijdens bijvoorbeeld de huidige paasvakantie en ben je benieuwd hoe het weerstation nu net kan helpen? Lees het hieronder!

Bespaar geld op tuinieren

Wie van plan is om te zaaien en water wil besparen, vindt in de Netatmo Slimme Regenmeter een kosteneffectieve oplossing. Als accessoire van het Netatmo Slimme Weerstation biedt de regenmeter gebruikers toegang tot neerslaggegevens en meldingen via de app. Door de neerslag nauwkeurig te monitoren, kan je bewateringsschema's effectief beheren en zo de waterkosten beperken en anticiperen op regenbuien.

Plan sportactiviteiten vooraf 

Vooraleer je op fietsavontuur gaat, kan je de Netatmo Smart Anemometer gebruiken om de exacte windsnelheid in de buurt te controleren, zodat je veilig en aangenaam kan fietsen zonder risico op windstoten. Het is een accessoire van het Slimme Weerstation, dat nauwkeurig windsnelheidsgegevens levert. De weerkaartfunctie biedt ook een visuele weergave van de lokale weersomstandigheden.

Kies de juiste outfit en benodigdheden voor festivals

In de lente komen festivals tot leven. Of je nu naar een kleinschalig muziekfestival in het park gaat of naar een grootschalig evenement met internationale artiesten, speelt het weer een grote rol spelen in de ervaring. Niets bederft de stemming zo snel als een onverwachte regenbui tijdens je favoriete optreden. Hier komt het slimme weerstation opnieuw van pas. Zo kan je je outfit en eventuele benodigdheden aanpassen aan de verwachte weersomstandigheden. Bovendien kan je, als het weer dreigt te veranderen, tijdig maatregelen nemen, zoals het meenemen van een paraplu of regenjas, zodat je toch volop kan genieten van de muziek ongeacht wat het weer dicteert.

Dagje naar zee: zwemmen of koffietje drinken?

Wat is er nu heerlijker dan een lentedag aan zee? Het geluid van de golven, de frisse zeelucht en het zand tussen je tenen - het is de perfecte manier om te ontspannen. Maar zeker aan zee kan het weer snel omslaan, met plotselinge windvlagen of een onverwachte douche. Met het slimme weerstation kan je de weersomstandigheden aan de kust nauwlettend in de gaten houden voordat je vertrekt. Zo kan je rekening houden met factoren zoals windkracht en -richting, zodat je kan beslissen of het een goed idee is om te gaan zwemmen, een strandwandeling te maken of net wat te shoppen en een koffie te gaan drinken. 

Onweer? Creëer een gezonde binnenomgeving!

Als het weer je dan toch dwingt om binnen te blijven, geeft de binnenmodule van Netatmo je inzicht in de temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit binnen om je thuis een aangenamere en gezondere omgeving te maken. Bovendien kan je extra binnenmodules aanschaffen om in verschillende delen van de woning te plaatsen, zodat de leefomgeving nog beter gemonitord kan worden. Bij een te hoge vochtigheidsgraad of een te hoog CO2-niveau helpt het om ramen enkele minuten te openen. Dat verbetert de luchtkwaliteit en zorgt voor een comfortabele en gezonde atmosfeer binnenshuis. Het Slimme Weerstation is ook compatibel met de belangrijkste spraakassistenten in huis. Daarmee kan je automatiseringsscenario's ontwikkelen met je binnen- en buitenmodules. 

De perfecte mix: binnen- en buitenactiviteiten samenbrengen

De combinatie van het weerstation en de binnenmodule zorgt ook voor creatieve toepassingen. Stel nu: een barbecue organiseren, een onmisbaar onderdeel van het buitenleven dit seizoen. Voordat je de houtskool aansteekt of de gasbrander opendraait, kan je met het slimme weerstation je barbecue plannen op een dag met perfect barbecueweer. Bovendien biedt het slimme weerstation extra inzicht in de omstandigheden die de kwaliteit van je barbecue kunnen beïnvloeden, zoals informatie over de windkracht en -richting. Zo bepaal je waar je de barbecue het beste kan plaatsen om te voorkomen dat rook in een ongewenste richting waait. En als je je barbecue spontaan wilt plannen, kan je bij onvoorspelbaar weer nog steeds de real-time informatie gebruiken om de ideale tijd te kiezen om je barbecue kort buiten te gebruiken. De binnenmodule schept dan weer de perfecte omgeving om je gasten binnen te ontvangen.

Over het Slimme Weerstation

Voor meer info over het slimme weerstation van Netatmo, klik hier. Profiteer met de spring deals ook op aanbiedingen tot 40% korting op de Netatmo online shop.

Over Netatmo

Netatmo is een toonaangevend smart home bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Netatmo altijd vier principes gevolgd bij het ontwerpen van een product:

  • Duurzaam ontwerp: geen geplande veroudering
  • Respect voor privacy: vanaf het ontwerp zorgen we ervoor dat de veiligheid van gebruikersgegevens gewaarborgd is
  • Nuttige en betrouwbare producten: onze producten maken het dagelijks leven makkelijker
  • Producten zonder onnodige meldingen: we waarschuwen je alleen als het belangrijk is

Netatmo biedt momenteel 15 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven. 

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma "with Netatmo".

Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be