Industrial Operations X integreert geavanceerde IT en AI in industriële automatisering

 • Siemens breidt het open digitaal businessplatform Siemens Xcelerator uit met de lancering van Industrial Operations X
 • Siemens combineert op unieke wijze de echte en de digitale wereld en blijft zijn technologische leiderschap op het vlak van automatisering en industriële software versterken
 • Productieprocessen zullen efficiënter en zeer adaptief worden
 • Lancering van eerste volledig virtuele controller

Huizingen, 20 april 2023 - Siemens introduceert Industrial Operations X, een open en interoperabel portfolio voor het automatiseren en beheren van industriële productie. Het nieuwe portfolio maakt deel uit van Siemens Xcelerator, het open digitale bedrijfsplatform met een portfolio van software en verbonden hardware, een ecosysteem van partners en een marktplaats.

Industrial Operations X is de oplossing voor productie-engineering, uitvoering en optimalisatie in de nieuwe wereld van IT/OT-convergentie. Het richt zich op de integratie van geavanceerde IT-capaciteiten en beproefde methoden van softwareoperaties in de wereld van automatisering: low code, edge, cloud computing en artificiële intelligentie (AI) worden gecombineerd met toonaangevende automatiseringstechnologie en digitale diensten. Resultaat: fabrieken en productielijnen worden flexibeler en modulair zodat klanten met een druk op de knop kunnen reageren op veranderingen.

Geavanceerde IT- en softwarecapaciteiten integreren in automatisering 

Een Industry 4.0-fabriek genereert maandelijks gemiddeld 2.200 terabyte aan gegevens. Industrial Operations X-oplossingen maken deze data bruikbaar, bijvoorbeeld door gebruik te maken van AI-analysemogelijkheden. Onafhankelijke studies wijzen uit dat een digitaal ondersteunde fabriek tot 30 procent meer kan produceren. Om dit potentieel te benutten presenteert Siemens verschillende premières op de Hannover Messe:

 • Automatisering virtualiseren: Introductie van een volledig virtuele controller
  Op basis van beproefde functionaliteiten van de SIMATIC S7-1500 is de virtuele PLC hardware-onafhankelijk, waardoor applicaties centraal kunnen worden beheerd en flexibel kunnen worden aangepast aan veranderende klantbehoeften. PLC-projecten kunnen worden aangepast met virtuele controle en gemakkelijk worden geïntegreerd in andere IT-diensten via open gegevensinterfaces.
 • Automatisering programmeerbaar maken met IT-code: Simatic AX
  Simatic AX biedt IT-professionals een vertrouwde ontwikkelingsomgeving op basis van Visual Studio Code en versiebeheer via GIT en andere. Simatic AX is cloudgebaseerd en is beschikbaar als service.
 • De Industrial Edge-omgeving visualiseren: WinCC Unified voor Industrial Edge ​
  Met Industrial Edge kan software in machines nu gemakkelijker, flexibeler en veiliger beheerd worden. Er zijn al verschillende apps beschikbaar die gericht zijn op de aankoop, voorverwerking en analyse van machine- of fabrieksdata.

Siemens zal de nieuwste technologische IT-ontwikkelingen blijven integreren in bestaande automatiseringsoplossingen (zoals onze SIMATIC S7, SIMATIC WinCC, SIMATIC PCS neo, SINUMERIK). Industriële klanten zullen gebruik kunnen maken van een breed spectrum van interoperabele aanbiedingen van Siemens en een grote gemeenschap van partners.

“Met Industrial Operations X kan OT aangepast worden aan de snelheid van software”, zegt Cedrik Neike, lid van de raad van bestuur van Siemens AG en CEO Digital Industries. “Door AI in te zetten op de werkvloer, geven we fabrikanten toegang tot de terabytes aan automatiseringsgegevens die in hun fabrieken vervat zitten, zodat ze uiteindelijk duurzamer kunnen worden.”
Industrial Operations X is een voortdurend groeiend interoperabel portfolio van producten en diensten voor productontwikkeling, -uitvoering en -optimalisatie. Dit aanbod biedt meer informatietechnologie- (IT) en softwaremogelijkheden voor automatiserings- en productieactiviteiten, waardoor industriële activiteiten flexibeler en mensgerichter worden.
Industrial Operations X is een voortdurend groeiend interoperabel portfolio van producten en diensten voor productontwikkeling, -uitvoering en -optimalisatie. Dit aanbod biedt meer informatietechnologie- (IT) en softwaremogelijkheden voor automatiserings- en productieactiviteiten, waardoor industriële activiteiten flexibeler en mensgerichter worden.

Insights Hub: Industriële IoT omzetten in bruikbare inzichten

Siemens zal MindSphere integreren in de kern van zijn software portfolio, met een sterkere focus op het leveren van bedrijfswaarde op basis van IoT-gegevens. Siemens MindSphere (inclusief partners en ontwikkelaars wereldwijd) evolueert naar Insights Hub in het kader van Industrial Operations X en het ecosysteem van Siemens Xcelerator. Insights Hub focust op het inzetten van slimme productie om bruikbare inzichten te genereren uit activa- en bedrijfsgegevens door data lokaal of in de cloud te analyseren en om te zetten in waarde.Met Insights Hub biedt Siemens zijn klanten industriële IoT-oplossingen die verschillende toepassingen omvatten, zoals Insights Hub Quality Prediction voor de verbetering van de kwaliteitscontrole- en bewerkingsprocessen.

Met de lancering van Industrial Operations X maakt Siemens industriële productieprocessen meer aanpasbaar, autonoom en veerkrachtig zodat ze snel kunnen reageren op veranderingen. Zo kunnen grote en kleine klanten duurzame digitale ondernemingen worden.

Meer informatie vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Over Siemens Digital Industries
Siemens Digital Industries (DI) is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 76.000 medewerkers in dienst.

Over Siemens AG
Siemens AG (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie.
In boekjaar 2022, afgesloten op 30 september 2022, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 72,0 miljard en een nettowinst van € 4,4 miljard. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 311.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium
Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be