Individueel configureren en bestellen van behuizingen wordt eenvoudiger dan ooit met Rittal RiPanel

RiCS-behuizingsconfigurator krijgt nieuwe naam en biedt meer transparantie

Lokeren, 16 december 2021 - Rittal, de wereldmarktleider voor behuizingstechniek en IT-infrastructuur, maakt het bestellen, in 3D plannen en individueel configureren van complexe producten zoals behuizingssystemen eenvoudiger voor systeemplanners. Met de nieuwe behuizingsconfigurator RiPanel kunnen individuele behuizingen, inclusief toebehoren en prijsinformatie, online worden geconfigureerd en besteld. Deze nieuwe versie vervangt de vorige configurator RiCS en biedt bovendien meer financiële transparantie.

De softwarespecialisten van Rittal speelden in op de hoge eisen in de paneelbouw en schakelkastbouw. Systeemplanners en ontwerpers hebben configuratoren nodig waarmee individuele behuizingen eenvoudig én precies kunnen worden geconfigureerd - met passende accessoires en plausibiliteitscontroles om fouten te voorkomen, 3D-visualisatie, en bibliotheken met voorgedefinieerde boorpatronen. Rittal introduceert daarom RiPanel, de opvolger van de RiCS-configurator.

De behuizingsconfigurator RiPanel zorgt voor een directe verbinding met Eplan Engineering en de online shop en laat gebruikers toe om individuele uitsnijdingen te importeren en te plaatsen. Zo kunnen zelfs de meer ongebruikelijke eisen van besturings- en schakeltechnici eenvoudig worden toegepast. Maatwerkoplossingen zijn eveneens een optie. De RiPanel-gebruiker kan bij de voorbereiding gebruikmaken van vooraf gedefinieerde boorpatronen en uitsnijdingen. De plaatsing van de uitsparingen gebeurt nu grafisch in 3D. De gebruiker ziet op die manier waar de uitsparingen zich exact bevinden ten opzichte van andere onderdelen van de kast.

Transparantie en consistentie

Systeemplanners hebben met de RiPanel-configurator van Rittal een krachtige configuratietool binnen handbereik. De bediening is eenvoudig en biedt maximale transparantie en consistentie tijdens het gehele engineerings-, bestel- en productieproces.

Een stuklijst van de geselecteerde componenten geeft informatie over de totale kosten via een koppeling naar de online shop. De gebruiker kan nu op elk moment in de configuratie zien wat zijn huidige opstelling zal kosten, niet alleen voor een serie order, maar ook voor productie inclusief montage door Rittal. Deze transparantie zorgt voor een optimale keuze uit verschillende varianten. De benodigde onderdelen kunnen meteen in de Rittal online shop worden besteld. 

Geïntegreerde plausibiliteitscontroles in de planningsfase voorkomen mogelijke verkeerde bestellingen of verkeerde ontwerpen. Bovendien kunnen alleen onderdelen worden geconfigureerd die bij elkaar passen. Ten slotte worden alle gegevens opgeslagen in RiPanel en kunnen ze gemakkelijk worden gebruikt voor volgende projecten, zelfs als er wijzigingen worden aangebracht. 

Sterk geautomatiseerde en efficiënte productie

De ontwikkelaars van Eplan en Rittal hebben het selectieproces doorgetrokken tot aan de productie. Het virtuele prototype van de geplande behuizing kan worden overgebracht naar productiemachines voor verdere NC-bewerking, bijvoorbeeld met behulp van de Perforex MT. De gegevens kunnen ook worden overgedragen aan het nieuwe productiebesturingssysteem RiPanel Processing Center.

RiPanel
RiPanel

Over Rittal

Rittal, met hoofdkantoor in Herborn, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, energiedistributie, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, evenals software en diensten. Systemen van Rittal worden ingezet in meer dan 90 procent van alle industrieën over de hele wereld, waaronder machinebouw en installatietechniek, voedsel en dranken en IT en telecommunicatie. 

Het productportfolio van de internationale marktleider omvat configureerbare behuizingen, met gegevens die beschikbaar zijn voor het gehele productieproces. Slimme Rittal koelsystemen, met tot 75 procent lager stroomverbruik en een groot koolstofdioxidevoordeel maken voorspellend onderhoud en onderhoud mogelijk. Het aanbod omvat ook innovatieve IT-producten, van IT-racks en modulaire datacenters, tot edge- en hyperscale computing-oplossingen.

Toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon ondersteunen de waardeketen en bieden interdisciplinaire engineeringoplossingen, terwijl Rittal Automation Systems oplossingen biedt voor schakelapparatuur. Binnen Duitsland kan Rittal producten op aanvraag binnen 24 uur leveren – met precisie, flexibiliteit en efficiëntie. 

Rittal, opgericht in 1961, is het grootste bedrijf in de door de eigenaar geëxploiteerde Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 96 internationale dochterondernemingen. Het heeft ongeveer 12.100 werknemers en boekte een omzet van € 2,6 miljard in het fiscale jaar 2019. In 2020 wordt het familiebedrijf door het Top Employers Institute voor het twaalfde jaar op rij uitgeroepen tot een van de grootste werkgevers van Duitsland. In datzelfde jaar werd de Friedhelm Loh Group voor het vijfde jaar op rij verkozen tot een van de beste aanbieders van beroepsopleiding. Voor meer informatie, bezoek www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

Mattias Brants

Mattias Brants

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be