Ilse Geukens benoemd tot CFO van Siemens België

Digitalisering van financiële processen en duurzaam investeren kleuren beleid nieuwe CFO

Huizingen, 7 februari 2022 - Ilse Geukens is de nieuwe CFO van Siemens België. Ze nam de functie op 1 januari 2022 over van Joerg Flath. In haar beleid zal Geukens vooral focussen op de verdere digitalisering en automatisering van de financiële processen en waken over de aandacht voor duurzaamheid in de investeringskeuzes van Siemens. Geukens neemt ook een plek op in de raad van bestuur van Siemens België, die hierdoor voornamelijk vrouwelijk wordt.

Ilse Geukens startte haar carrière bij Siemens Atea in 1992 en nam in de jaren nadien verschillende financiële verantwoordelijkheden op, onder meer in de telecom- en industriesector, en bij Siemens IT Solutions & Services. ​ Sinds 2013 leidt zij eveneens het financieel luik van de industriële activiteiten in Franstalig Afrika.

Op 1 januari nam ze de rol van CFO voor Siemens België over van Joerg Flath. ​ Geukens zal haar nieuwe functie combineren met haar huidige rol als financieel verantwoordelijke van Digital Industries voor België-Luxemburg en acting CFO van Siemens Marokko.

Digitalisering en duurzaamheid
De nieuwe CFO zal in haar beleid enerzijds de aandacht vestigen op de verdere digitalisering en automatisering van de financiële processen binnen Siemens. Anderzijds blijft duurzaamheid een belangrijke focus.

Ilse Geukens: “Duurzaamheid zal steeds een bepalende factor zijn in onze investeringen, bijvoorbeeld op het vlak van ons wagenpark of hernieuwbare energie, maar ook in de overweging met welke leveranciers en voor welke bedrijven we werken.”

Vrouwelijke meerderheid
Ilse Geukens zetelt vanaf nu ook in de raad van bestuur van Siemens België, naast Sergio Molinari, CEO Siemens België-Luxemburg en Doris Birkhofer, CEO Siemens Frankrijk. De raad wordt op die manier voornamelijk vrouwelijk.

“Siemens is een bedrijf geënt op een sterke structuur maar geeft daarnaast veel vrijheid voor eigen initiatief, creativiteit en innovatie. Die bedrijfscultuur past goed bij me. Ik wil de verhalen kennen achter de cijfers, weten wat erachter leeft, en zo de juiste keuzes maken voor het welzijn van onze medewerkers, de planeet en de ​ rentabiliteit van Siemens België”, besluit Ilse Geukens.
Ilse Geukens benoemd tot CFO van Siemens België
Ilse Geukens benoemd tot CFO van Siemens België

Technologiebedrijf met duidelijke focus
Siemens is een technologiebedrijf dat zich richt op industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van fabrieken die efficiënter omgaan met grondstoffen, slimmere gebouwen en netwerken tot duurzamer en comfortabeler vervoer: het bedrijf creëert technologie met meerwaarde voor klanten. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.be.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be