IIoT-specialist Factry kondigt partnerschap aan met AG Solution

Partners zetten samen schouders onder open datacultuur voor bedrijven in de procesindustrie

Gent, 16 mei 2024 - De Gentse ontwikkelaar van MES-software en IIoT-oplossingen (Industrial Internet of Things) Factry slaat de handen in elkaar met AG Solution, de gerenommeerde software-integrator en specialist op het vlak van procesautomatisering en IT-infrastructuur. Met een nieuw partnerschap willen Factry en AG Solution bedrijven in de procesindustrie helpen om volledige controle te krijgen over hun data en het potentieel ervan optimaal te benutten. De partners ambiëren een open datacultuur, waar procesdata breed toegankelijk zijn op de werkvloer en niet enkel voor technisch personeel via dure licenties. Tegelijk moet het partnerschap ook de vrijheid creëren voor industriële spelers om hun data beschikbaar te maken voor geavanceerde analyse en artificiële intelligentie.

Hoewel de markt van datacollectiesystemen voor procesoptimalisatie al enkele decennia bestaat in de industrie, is ze de laatste vijf jaar sterk geconsolideerd. De ontwikkelaars die overblijven hangen vaak vast aan de verdelers van hard- en software voor de automatisatie van productiemachines, wat leidt tot zogenaamde vendor lock-in.

“Het vertrouwen in de bestaande softwarevendors komt zo in het gedrang”, vertelt Frederik Van Leeckwyck, Business Development Director bij Factry. “Sommige productiebedrijven zitten vast in een keurslijf en voelen zich geremd in wat ze met hun data willen en kunnen doen. Bovendien zijn die systemen, door dure licenties enerzijds en technologische keuzes anderzijds, enkel toegankelijk voor één of een paar technische profielen op de werkvloer. Het potentieel van de data in deze software ontsluiten, vergt dus zeer veel kennis van zaken, geduld en investeringen.”

Om die vendor lock-in te doorbreken en spelers in de procesindustrie de controle te geven over hun data, slaat de Gentse scale-up, dat met Factry Historian en een krachtig en gebruiksvriendelijk beheerplatform heeft ontwikkeld voor het verzamelen, opslaan en visualiseren van industriële procesdata, nu de handen in elkaar met AG Solution. De partners spreken de missie uit om samen bij te dragen aan een open datacultuur, waar waardevolle procesdata van productiebedrijven breed toegankelijk zijn en beschikbaar worden voor analyse en AI, met het oog op een doorgedreven efficiëntiewinst.

Datademocratisering

Er is een groeiende noodzaak voor datademocratisering", stelt Jordi Prior, Business Development Manager bij AG Solution. "We zien een toenemende vraag naar open systemen die alle data centraliseren en toegankelijker maken op de werkvloer. Dit is cruciaal omdat efficiëntie voor iedereen voordelen oplevert. In dat opzicht is Factry Historian een frisse wind. Dankzij het gebruik van een open systeem zijn productiebedrijven zich steeds meer bewust van het belang van de data die ze verzamelen, en wat nodig is om deze effectief te beheren. Bedrijven die bereid zijn de overstap te maken, behalen met dit partnerschap een dubbel voordeel. Met Factry Historian vinden ze een passende oplossing en AG Solution biedt als integrator de nodige ervaring en expertise voor implementatie binnen hun bedrijfsprocessen. We zijn verheugd om onze samenwerking met Factry aan te kondigen en kijken ernaar uit om de kracht van hun software op internationale schaal bij meer bedrijven te introduceren.”

Toegangspoort

Vandaag wordt Factry Historian wereldwijd reeds gebruikt door industriële spelers in zo’n 29 landen. Als developer wil Factry zich vooral focussen op de doorontwikkeling van deze software, al koestert het ook sterke groeiambities. Kersvers integratiepartner AG Solution kan helpen om die ambities waar te maken. “Cruciaal voor onze groei is access-to-market”, vertelt Frederik Van Leeckwyck. “De industrie wordt echter getekend door een trage beslissingsvorming op het vlak van IT. Dat maakt schalen moeilijk, zeker in een kleine markt als België. Je moet naar het buitenland, de markt is per definitie internationaal. Via een integratiepartner als AG Solution die ervaren is en naam en faam geniet over de landsgrenzen heen, met activiteiten en lokale aanwezigheid in onder meer Spanje, Frankrijk, Nederland en Duitsland, vinden we een toegangspoort naar spelers in de procesindustrie over heel Europa en bij uitbreiding de rest van de wereld.”

Cultural fit

"De straten liggen geplaveid met beloften van partnerschappen die vaak niet worden waargemaakt. In samenwerking met AG Solution, waarmee we enkele gemeenschappelijke klanten delen, beoordelen we zorgvuldig hoe dit partnerschap onze klanten en de markt optimaal kan dienen. AG Solution, met hun uitgesproken focus op de procesindustrie, past goed bij ons. Vanaf onze eerste gesprekken voelden we een sterke culturele overeenkomst en werden we serieus genomen. Ze erkennen onze status als gevestigde softwareontwikkelaar en de overtuigende impact van onze software", concludeert Frederik Van Leeckwyck.

Oprichters van Factry (vlnr): Jeroen Coussement, Yves Bourgeois & Frederik Van Leeckwyck
Oprichters van Factry (vlnr): Jeroen Coussement, Yves Bourgeois & Frederik Van Leeckwyck

Contact Factry
Frederik Van Leeckwyck, M: +32 474 888 573, E:frederik.vanleeckwyck@factry.io

Contact AG Solution
Jordi Prior, M: +31 652 428 499, E: Jordi.Prior@agsolution.nl

Over Factry
Factry voorziet spelers in de procesindustrie van open software voor het bewaken, analyseren en optimaliseren van hun activiteiten. Onze oplossingen maken bruikbare data-inzichten toegankelijk voor elke rol, van operator tot CFO. Met een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid brengt Factry gebruikers dichter bij hun procesgegevens, zodat ze ervan kunnen leren, slimmere beslissingen kunnen nemen, stilstand kunnen voorkomen en continu de kwaliteit van producten en processen kunnen verbeteren. Met Factry bundelen fabrikanten hun krachten met een team dat toegewijd is aan de toekomst van hun fabriek, waardoor een cultuur van voortdurende innovatie wordt bevorderd - cruciaal om een concurrentievoordeel te behalen in Industrie 4.0.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be