igus introduceert eerste UL-listed motorkabel voor kabelgoten en kabelrupsen

De CF33.UL chainflex kabel zorgt voor een veilige kabelgeleiding in kabelrupsen en kabelrekken met vier jaar garantie

Soesterberg, 26 maart 2024 - Igus introduceert met de nieuwe chainflex kabel CF33.UL 's werelds eerste motorkabel voor bewegende kabelrupsen en statische kabelgoten (TC-ER) ontwikkeld met UL-goedkeuring en een functionele garantie van vier jaar in de kabelrups. Hierdoor kan de kabel naadloos van de kabelups naar de kabelgoot worden gelegd zonder een connectie ertussen. De CF33.UL voegt ook een afgeschermde PVC motorkabel toe aan het chainflex assortiment.

Kabels zijn nou niet bepaald de meest opwindende producten, maar ze zijn essentieel om ons elke dag van elektriciteit en data te voorzien. Een falende kabel leidt tot aanzienlijke schade, vooral in de productie. Kabels moeten bestand zijn tegen de meest uiteenlopende belastingen, zoals hitte, kou, hoge dynamiek, UV-straling of zelfs vlammen. Testcertificaten van Underwriters Laboratories (afgekort UL) zijn ook vereist voor ongecompliceerde export van machines en systemen naar de VS en Canada. igus heeft nu de CF33.UL motorkabel speciaal ontwikkeld voor kabels in kabelrupsen en kabelgoten (TC-ER). Wat deze kabels speciaal maakt, is hun UL-vermelding ("Flexible Motor Supply Cable according to UL 2277"). Normaal gesproken zijn kabels met UL-goedkeuring alleen bedoeld voor vaste installatie of incidentele beweging. UL-goedkeuring voor continu bewegende kabelrupskabels bestond tot nu toe niet.

"Met de nieuwe motorkabel bieden we onze klanten een kabeltype dat geschikt is voor zowel kabelrupsen als kabelgoten. Een connectie zoals bijvoorbeeld een connectorverbinding is niet langer nodig," legt Sebastiaan Koelewijn uit, Productmanager van de Business Unit chainflex-kabels bij igus. Gebruikers vermijden ook dubbele kabelvoorraden voor de kabelrups en de vaste installatie.

Garantie

"We vertrouwen ook op de levensduur garantie voor onze nieuwe motorkabel. Wij bieden onze klanten geteste en gecertificeerde veiligheid", aldus Koelewijn.

Daartoe onderwerpt igus zijn kabels aan tests in zijn eigen laboratorium van 3.800 vierkante meter. Dankzij deze reeks tests en 30 jaar ervaring op het gebied van bewegende kabels heeft igus onlangs de garantie op de nieuwe motorkabel verlengd tot vier jaar of tien miljoen dubbele slagen. igus gebruikt de gegevens uit het laboratorium ook voor zijn online tools, zoals de chainflex levensduurcalculator. Hier kunnen klanten de duurzaamheid van de kabels in hun toepassingen online bepalen. Op die manier kunnen klanten met chainflex kabels de duurzaamheid van hun toepassingen verder verbeteren. De reden hiervoor is dat een kabel die te snel wordt vervangen of breekt een navenant hoge CO2-impact heeft door de productie en het transport van een vervangend product.

De chainflex-kabel CF33.UL is 's werelds eerste motorkabel voor kabelrupsen en kabelgoten (TC-ER) met UL-goedkeuring en een functionele garantie van vier jaar. (Bron: igus B.V.)
De chainflex-kabel CF33.UL is 's werelds eerste motorkabel voor kabelrupsen en kabelgoten (TC-ER) met UL-goedkeuring en een functionele garantie van vier jaar. (Bron: igus B.V.)

U kunt hier meer informatie over de CF33.UL vinden.

 

OVER IGUS
igus ontwikkelt en produceert motion plastics. Deze smeervrije, hoogwaardige polymeren verbeteren de technologie en verlagen de kosten overal waar dingen bewegen. Op het gebied van energievoorziening, zeer flexibele kabels, glij- en lineaire lagers en schroefspiltechnologie gemaakt van tribo-polymeren is igus wereldwijd marktleider. Het familiebedrijf met hoofdzetel in Keulen, Duitsland, is vertegenwoordigd in 31 landen en stelt wereldwijd 4.600 mensen tewerk. In 2022 behaalde igus een omzet van €1,15 miljard. Onderzoek in de grootste testlaboratoria van de industrie levert voortdurend innovaties en meer veiligheid voor gebruikers op. Er zijn 234.000 artikelen uit voorraad leverbaar en de levensduur kan online worden berekend. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich uitgebreid door het creëren van interne startups, bijvoorbeeld voor kogellagers, robotaandrijvingen, 3D-printen, het RBTX-platform voor Lean Robotics en intelligente "smart plastics" voor Industrie 4.0. Tot de belangrijkste milieu-investeringen behoren het "chainge"-programma - recycling van gebruikte e-ketens - en de deelname in een bedrijf dat olie produceert uit plastic afval.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be