igus b.v. verhuist na 30 mooie jaren naar een nieuw pand in Amersfoort

Amersfoort, 15 april 2024 - igus b.v., de Nederlandse dochteronderneming van de Duitse motion plastics fabrikant uit Keulen, verhuist vandaag naar een nieuw, moderner, duurzamer en groter pand in Amersfoort gevestigd op het industrieterrein De Hoef. Na ruim 30 jaar gevestigd te zijn geweest in Soesterberg, is het tijd voor een nieuwe stap om de groeiende vraag naar kabelrupsen, flexibele kabels, lineair techniek, low cost automatiseringsoplossingen, 3D-print techniek, sferische lagers en kunststof kogellagers te kunnen blijven bedienen.

Het nieuwe pand biedt meer ruimte voor kantoren, creatieve ruimtes, meeting rooms en een showroom waar een permanente IMPS (Igus Motion Plastics Show) beursstand opgebouwd zal worden, waar klanten de innovatieve producten en oplossingen van igus zelf zien en ervaren kunnen. Ook biedt het nieuwe pand, gelegen pal naast de snelwegen A28 en A1, betere bereikbaarheid en parkeergelegenheid voor zowel klanten als medewerkers. Het nieuwe pand is bovendien duurzaam gebouwd hetgeen goed aansluit op onze eigen duurzame bedrijfsfilosofie en hieraan gekoppelde doelen, zoals. 100% Co² neutraliteit in 2025 en recycling van materialen en grondstoffen

Verdere groei

"De verhuizing naar Amersfoort is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid, mede dankzij de uitbreiding van ons portfolio met drytech lineairtechniek en low cost automatiseringsoplossingen. Met het nieuwe pand kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en onze marktpositie verder versterken", aldus Andreas Ehlen, Managing Director van igus b.v

Daarnaast zoekt igus ook nog naar versterking in de vorm van personeel voor verschillende functies, waaronder accountmanagers, inside sales medewerkers, klantenservicemedewerkers en projectmanagers voor de diverse bedrijfstakken. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op www.igus.nl/vacatures voor de openstaande vacatures of een (open) sollicitatie sturen naar vacatures@igus.nl.

Over igus

Igus GmbH is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van motion plastics, kunststof componenten voor bewegende toepassingen. igus ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan producten, waaronder energietoevoersystemen voor kabels en slangen, low-cost automatiserings- en robotica oplossingen, drylin lineaire geleidingen en lineaire assen, igubal sferische lagers, xiros kunststof kogellagers en dryspin schroefspindeltechniek. Met kunststof als basismateriaal biedt igus technisch hoogwaardige, kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossingen die wrijving verminderen, smering en onderhoud overbodig maken en de levensduur verlengen. Igus GmbH heeft wereldwijd 31 dochterondernemingen met in totaal meer dan 4600 medewerkers. Daarnaast heeft igus 50 distributeurs welke igus in 80 landen vertegenwoordigen. In 2023 realiseerde igus GmbH een omzet van 1,115 miljard euro. 

Meer informatie vindt u op www.igus.nl/over-igus

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be