Hoteltoren Silt te Middelkerke gaat in zee met Duravit 

Harmonie van duinlandschap en design doorgetrokken tot in het kleinste kamertje

Middelkerke, 6 juni 2024 - Silt Middelkerke, de recent geopende hoteltoren van C-Hotels, koos voor designbadkamerproducent Duravit voor al haar sanitair. Het hotel belichaamt kracht, eenvoud en verfijning, met een focus op zee en duin. Het project weerspiegelt het karakter van de badplaats perfect. Deze harmonie werd doorgetrokken tot in de badkamer met Duravit-producten uit de series Architec, Circle, D-Neo, DuraStyle, DuraSystem, Sustano, Vero Air en Wave.

Met een evenementenruimte, drie creatieve foodconcepten, een casino en een viersterrenhotel, wil Silt de bestemming worden voor levensgenieters van alle slag. De harmonieuze samensmelting van architectuur met het levendige duinlandschap markeert de geboorte van een tijdloos icoon aan de Belgische kust.

Een met de omgeving

Opmerkelijk is dat het organische duinlandschap wordt weerspiegeld in het interieur, zodat dit een geheel vormt met de buitenomgeving. Hiervoor werd door interieurarchitectenbureau TJIP gekozen voor kwalitatief design dat uitblinkt in haar afwezigheid.

“We waren niet op zoek naar decoratieve stukken”, duidt Thomas Meesschaert, oprichter en interieurarchitect bij TJIP. “Het zicht moest eigenlijk de hoofdrol spelen, dus alle andere elementen versterken deze harmonie. Hiervoor waren we op zoek naar een sanitaire lijn die een luxueuze uitstraling heeft door een eenvoudig en tijdloos design te combineren met kwaliteit en vakmanschap. De toestellen van Duravit uit de series Circle en Wave, D-Neo, DuraStyle, Vero air en Architec en tenslotte Sustano ondersteunen deze visie.”

Het kraanwerk uit de serie Wave staat bijvoorbeeld voor een moderne, jonge designstijl, met Circle streeft Duravit naar een minimalistisch design. Details zoals de opening tussen het corpus en de handel, die tot een minimum is teruggebracht, of de geïntegreerde straalregelaar, benadrukken deze perfecte minimalistische look. Daarnaast werden er ook DuraStyle-toiletten geïnstalleerd, gekenmerkt door een ontwerp waarbij keramiek en zitting optisch tot een harmonische en elegante eenheid versmelten. 

Naast de verbinding met de omgeving stond ook duurzaamheid centraal in het karakter van Silt. In de badkamers komt die visie tot uiting in de keuze voor Sustano, de eerste recyclebare douchebak van Duravit. De Sustano-douchebakken vervaardigd uit DuroCast® Nature, het recycleerbare gegoten minerale materiaal van Duravit, zijn door hun laag gewicht gemakkelijker te vervoeren, waardoor ze zo bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot. Daarnaast kan deze douchebak makkelijker worden hersteld bij schade, waardoor een volledige vervanging niet meer nodig is. De levensduur van het materiaal en de recycleerbaarheid na de gebruiksfase betekenen daarnaast een nog grotere bijdrage voor het milieu.

Duurzame partner

Eenvoudig kwalitatieve sanitaire voorzieningen volstaan tegenwoordig niet meer voor vakantiegangers. Een hoogwaardig design is nu ook essentieel voor een optimale ervaring.

“Duravit combineert reeds meer dan 200 jaar innovatief design met de hoogste kwaliteit, bestand tegen de tand des tijds dankzij slimme productieprocessen. Het principe hierachter is dat doordacht design altijd relevant blijft”, licht Jan Rymen, Algemeen Directeur bij Duravit BeLux, toe. ​ 
“De jarenlange expertise die Duravit in huis heeft, viel al snel op”, besluit Thomas Meesschaert. “Onze contactpersoon begreep onze visie onmiddellijk en kon ons zo steeds met raad en daad bijstaan. Daarnaast waren ze ook zeer flexibel, zo hebben we bijvoorbeeld aangepaste afwerkingen op het bestaande kraanwerk kunnen bestellen. Deze menselijke factor was een belangrijk element, dat ervoor zorgt dat we met plezier terug samenwerken met Duravit bij toekomstige projecten.”

Pictures SILT.zip

ZIP - 360 Mb

 

Meer info vind je hier. Met het design en de kwaliteit van de producten van Duravit worden zelfs de meest gewone, alledaagse momenten esthetisch en artistiek, onder het motto 'Upgrade your everyday'.

Over Duravit AG 

Duravit AG, gevestigd in Hornberg, is één van de toonaangevende internationale fabrikanten van design badkamers en is actief in meer dan 130 landen wereldwijd. Bij de productontwikkeling werkt het interne designteam van de badkameraanbieder hand in hand met een wereldwijd netwerk van designers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Antonio Citterio, Christian Werner en Sebastian Herkner. Als energie-intensief bedrijf wil Duravit AG tegen 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal zijn en CO2-compensatie zoveel mogelijk vermijden.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be