Skip to Content
Hödlmayr Logistics Belgium: Uitbreiding van de portefeuille werpt vruchten af – Nieuwe opdrachten in de afdeling remarketing

Hödlmayr Logistics Belgium: Uitbreiding van de portefeuille werpt vruchten af – Nieuwe opdrachten in de afdeling remarketing

TONGEREN, 02 september 2019 - De consequente uitbreiding en de lopende investeringen in de afdelingen remarketing, voorbereiding van de voertuigen en wagenparkbeheer van Hödlmayr Logistics Belgium werpen hun vruchten af. Zo sluit de Belgische vestiging in Tongeren 2018 af met een lichte omzetstijging van vijf procent, ondanks de zware randvoorwaarden. Dankzij de drie nieuwe opdrachten die het bedrijf tijdens het eerste semester naast de kernactiviteit van het voertuigtransport binnenhaalde, kunnen de voertuigdeskundigen positief naar de toekomst kijken.

De professionele voorbereiding van voertuigen wordt steeds belangrijker bij Hödlmayr Logistics Belgium. Naast het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden focust het bedrijf nu ook op de voorbereiding van jonge tweedehandsvoertuigen en de complete modulatie van vlootvoertuigen en huurvoertuigen, attest inbegrepen. Het team van experts heeft als doel de klanten zo goed en voordelig mogelijk te ondersteunen bij hun persoonlijke eisen en remarketingprocessen en zo de waarde bij wederverkoop te verhogen.

Sinds kort vertrouwt bijvoorbeeld een van de grootste handelaarsnetwerken van de regio, A & M Delorge, op de expertise van Hödlmayr. “In onze garage bereiden wij tot wel 1.000 VW/Skoda- en SEAT-modellen voor op de verkoop. Bovendien konden wij een contract met ALD afsluiten, een heel groot en belangrijk leasingbedrijf in de B2B-sector. Daarnaast hebben we de PSA-groep weer naar Tongeren gehaald met het Opel-remarketingconcept. Dat betekent dat wij sinds 1 juli 2019 verantwoordelijk zijn voor alle transporten van de huurvoertuigen van Opel. We stockeren ze bovendien bij ons op de compound. Daarnaast voeren wij nog diverse logistieke activiteiten uit op de PSA-compound in Woutersbrakel. In het totaal gaat het over een volume van 10.000 voertuigen per jaar”, vertelt Michael Geschke, zaakvoerder van Hödlmayr Logistics Belgium.  

Lopende investeringen  

Wat de toekomstige investeringen betreft, zal het Hödlmayrteam van België op de ingeslagen weg verdergaan. Om te beginnen blijft Hödlmayr Logistics Belgium continu investeren in de modernisering van het eigen wagenpark. “Om aan het groeiende aantal transfers voor handelaars en leasingbedrijven te kunnen blijven voldoen, beschikken wij uiteraard ook over vrachtwagens die de grootstad binnen kunnen en die niet-rijklare auto’s kunnen laden en transporteren”, aldus Geschke. “Dit jaar werd ook opnieuw 400.000 euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de zogenaamde Pre-Delivery Services, kortweg PDI. Daarnaast gaat er 100.000 euro naar de renovatie van de spoorwegaansluiting.”

Hödlmayr Logistics Belgium

Hödlmayr Logistics Belgium is voor 100% een dochteronderneming van Hödlmayr International AG en met 185 werknemers een van de grootste werkgevers in de sector van de voertuiglogistiek in België. Het bedrijf beschikt over 78 gespecialiseerde vrachtwagens voor het transport van 425.000 voertuigen per jaar. Ze hebben een opslagcapaciteit van 132.000 m2; dat zijn ongeveer 5.200 standplaatsen. Op 50% van het dakoppervlak liggen er zonnepanelen, die 1.200 huishoudens in Tongeren van stroom voorzien. Daarnaast zijn er nog 2.200 standplaatsen op andere terreinen. De omzet van de Hödlmayr-dochter bedraagt ongeveer 40 miljoen euro (2018).

Hödlmayr International AG

Hödlmayr International AG is een internationaal actief familiebedrijf uit Schwertberg (Oostenrijk) met voertuiglogistiek als kernactiviteit. Het bedrijf is gespecialiseerd in de volledige toevoerketen, van de overname van de voertuigen af fabriek of invoerhaven tot de levering bij de voertuighandelaar of vlooteigenaar. Jaarlijks worden er ongeveer 1,75 miljoen voertuigen geleverd. Hödlmayr International AG en zijn dochterondernemingen in 16 landen stellen samen 1.900 mensen tewerk. In het totaal beschikt de groep over 800 gespecialiseerde vrachtwagens voor het transport van voertuigen, 12 bloktreinsystemen en een opslagterrein van ongeveer 1,3 miljoen vierkante meter voor ongeveer 55.000 voertuigen. De omzet van het bedrijf bedroeg het afgelopen jaar 285 miljoen euro.

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel