Hödlmayr Logistics Belgium bouwt afdelingen carrosserie en lakkerij uit tot sterk presterend competentiecentrum

Het aanbod van diensten voor de automotive sector wordt bij Hödlmayr Logistics Belgium consequent versterkt. Zo investeert het bedrijf 160.000 euro in de afdelingen carrosserie en lakkerij. Vier moderne en multifunctionele arbeidsplaatsen moeten op middellange termijn de omzet in dit segment verhogen.

De professionele voertuigvoorbereiding wordt bij Hödlmayr steeds belangrijker. Naast het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden ligt de focus in het voorbereiden van tweedehandswagens en op het volledige beheer van fleet- en verhuurvoertuigen, inclusief expertise. Het doel van het expertenteam is om de autohandel met zijn individuele vereisten en remarketingprocessen zo goed mogelijk en zo voordelig mogelijk te ondersteunen.

"Met deze capaciteitsuitbreiding kunnen we nog flexibeler ingaan op de wensen van onze klanten", zegt Michael Geschke, zaakvoerder van Hödlmayr Logistics Belgium. "De reparaties aan nieuwe of tweedehandswagens enerzijds of speciale lakkeringen op aanvraag anderzijds in combinatie met onze transportdiensten, technische werkzaamheden en het reinigen van voertuigen, geeft ons de mogelijkheid om totaalconcepten aan te bieden." Daarin ziet Michael Geschke veelbelovende perspectieven.

Vier nieuwe multifunctionele arbeidsplaatsen
De vier nieuwe multifunctionele arbeidsplaatsen laten efficiënte uitvoering van reparatiewerkzaamheden aan de voertuigen toe zoals bij beschadiging van oppervlakken. Deze worden zowel met conventionele methoden uitgevoerd, maar ook Smart-methoden worden gebruikt. "Vooral bij kleine schade brengt dit voor de klant aanzienlijke kostenvoordelen mee", aldus Geschke.  

Ook voor instellingswerkzaamheden en inpassingen bij  losse onderdelen zoals portieren, plafonds en motorkappen kan je bij Hödlmayr terecht. Optische tuning met sierstroken en spoilers of verbredingen met lakkeringen van kunststofdelen of designlakkeringen worden door de specialisten van Hödlmayr uitgevoerd.

Hödlmayr Logistics Belgium

Hödlmayr Logistics Belgium is een dochteronderneming van Hödlmayr International AG en met 170 medewerkers en medewerksters één van de grootste werkgevers in het segment voertuiglogistiek in België. Het bedrijf beschikt over 78 transportvoertuigen en verplaatst jaarlijks 415.000 voertuigen. De opslagcapaciteit bedraagt 132.000 m2, dat zijn ongeveer 5.200 standplaatsen Op 50 procent van het dakoppervlak liggen er zonnepanelen en deze voorzien 1.200 huishoudens in Tongeren van stroom. De omzet van de Hödlmayr-dochter bedraagt 38 miljoen euro (2017).

Hödelmayr International AG

Hödlmayr International AG is een internationaal familiebedrijf uit Schwertberg(Oostenrijk) met voertuiglogistiek als belangrijkste dienstverlening. Het bedrijf is gespecialiseerd in de volledige toevoerketen - van de overdracht van de voertuigen vanaf fabriek/ingangshaven tot de levering aan de voertuighandelaar/vlootbezitter. Jaarlijks worden er ongeveer 1,75 miljoen voertuigen geleverd. Hödlmayr International AG en haar dochterfirma's in 16 landen bieden werkgelegenheid aan 1.800 medewerkers. In totaal beschikt de groep over 780 gespecialiseerde voertuigen voor transport van voertuigen, 12 gesloten treinsystemen en een opslagruimte van ongeveer 1,1 miljoen vierkante meter voor ong. 50.000 voertuigen.
De omzet van het bedrijf bedroeg in het voorbije jaar 275 miljoen euro.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be