Hödlmayr als populaire mobiliteitsprovider

Multimodale concepten als strategie voor de toekomst

TONGEREN/BELGIË, 24 oktober 2023 - Of het nu gaat om nieuwe aandrijftechnologieën, hogere eisen op op het gebied van duurzaamheid of een verschuiving in het mobiliteitsgedrag – bijna geen enkele andere sector is de afgelopen tijd door zulke ingrijpende veranderingen getroffen. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor Hödlmayr met een activiteit als voertuiglogistiek. Dankzij proactieve strategische beslissingen, vooral met multimodale concepten, is het lang gevestigde bedrijf goed voorbereid op de nieuwe uitdagingen. De centrale pijler hierbij is de consequente uitbreiding van de spoorcapaciteit.

Het bedrijf maakt momenteel gebruik van twintig bloktreinsystemen in heel Europa. Hiermee worden jaarlijks ongeveer 170.000 voertuigen getransporteerd. Robert Horvath, CEO van Hödlmayr, licht toe: "Dit is logisch, zowel in het kader van duurzaamheid als economisch gezien. Wij transporteren voertuigen zoveel mogelijk per spoor. Doelstelling daarbij is bovendien om de laatste kilometers af te leggen met vrachtwagens met alternatieve aandrijfsystemen." 

Robert Horvath
Robert Horvath

Duurzaamheidsdoelstellingen Hödlmayr
Hödlmayr heeft al in een vroeg stadium de koers uitgezet voor de verdere uitbouw van de treincapaciteit – tegen 2030 betreft het een verdubbeling. Bovendien moet het aandeel vrachtwagens dat wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen tegen 2040 90 procent bedragen. 

Multimodale oplossingen in België ​
De Belgische dochteronderneming focust op logistieke oplossingen die enerzijds zorgen voor vlotte transfers en anderzijds de gestelde klimaatdoelen ondersteunen. 

"Daarom hebben we besloten om ons volledig toe te leggen op multimodaal transport. Zo konden we ons volume op het spoor bijna verdrievoudigen in de eerste helft van 2023. Concreet hebben we het over 557 vervoerde eenheden – ter vergelijking: dat zijn 145 vrachtwagentransporten," vertelt Ivan Driesen, Regional Managing Director Hödlmayr België/Nederland.

Het bedrijf voert momenteel een onderzoek binnen de groep hoe het deze cijfers nog verder kan opvoeren en, in het bijzonder, hoe kortere afstanden ook met de trein kunnen worden afgelegd. We voorzien hier in de toekomst een extra volume van 504 eenheden per maand.

"Wat betreft de overdracht van knowhow en de permanente optimalisatie, gaat onze speciale dank uit naar Hödlmayr Rail Logistics GmbH en onze zusterbedrijven Hödlmayr Hungária Logistics en Hödlmayr Logistics Austria," benadrukt Ivan Driesen. 

Ivan Driesen
Ivan Driesen
Train
Train

Hödlmayr Logistics Belgium
Hödlmayr Logistics Belgium is voor 100% in handen van Hödlmayr International AG en met 179 medewerkers een van de grootste werkgevers in de Belgische autologistiek. De onderneming beschikt over meer dan 59 gespecialiseerde car carriers en transporteert jaarlijks 432.000 voertuigen. De opslagcapaciteit bedraagt momenteel zowat ​ 5.200 plaatsen. In Tongeren is 50 procent daarvan overdekt met zonnepanelen, waarmee 1.200 gezinnen in de stad van stroom worden voorzien. De omzet van de Hödlmayr-dochteronderneming bedraagt ongeveer 41 miljoen euro (2022).

Hödlmayr International AG
Hödlmayr International AG is een familiebedrijf uit Schwertberg (Oostenrijk) dat internationaal actief is, met voertuiglogistiek als kerncompetentie. De onderneming is gespecialiseerd in de volledige bevoorradingsketen – vanaf de overname van het voertuig vanuit de fabriek/haven van ontvangst tot en met de aflevering aan de autohandelaars/vlooteigenaars. Jaarlijks worden ongeveer 1,7 miljoen voertuigen afgeleverd. Hödlmayr International AG en haar vestigingen in 16 landen tellen 1.600 medewerkers. De groep beschikt maar liefst over 570 speciale car carriers, 20 bloktreinsystemen en een opslagruimte voor ongeveer 55.000 voertuigen. Vorig jaar bedroeg de omzet van het bedrijf 290 miljoen euro. 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be