Het Gentse Bird Larsen verwijst Excel voorgoed naar de prullenmand met unieke wedstrijd

Software-ontwikkelaar beloont winnaar met bedrijfsapplicatie op maat

Melle, 7 november - De Gentse software-ontwikkelaar Bird Larsen lanceert vandaag voor het eerst een uniek concept: zijn eigen Excel-competitie. Bedrijven kunnen hun Excel-sheets nomineren en maken zo kans op een gratis applicatie op maat die deze sheets vervangt. Met dit initiatief wil het jonge bedrijf hen eigenhandig laten proeven van de voordelen van een bedrijfsapplicatie op maat.

Met zijn nieuwe Excel-competitie wil software-ontwikkelaar Bird Larsen de overstap versnellen bij Vlaamse bedrijven van onoverzichtelijke interne processen naar een oplossing die volledig afgestemd is op de unieke werkwijze van het bedrijf.

Laagdrempelig

Elk bedrijf dat actief gebruikmaakt van Excel kan deelnemen aan de Excel-competitie door de Excel-sheets die ze voor dagelijkse taken gebruiken, zoals stockbeheer of administratie, in te dienen.

"Om de drempel van de wedstrijd laag te houden en zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren, zullen we de winnaars willekeurig selecteren en niet op basis van bepaalde criteria. Op die manier kunnen zowel grote als kleine bedrijven deelnemen en kans maken op prijzen die een wereld van verschil betekenen voor hun bedrijf", vertelt Ruben Cornil, zaakvoerder bij Bird Larsen.

In totaal zijn er drie prijzen te winnen. De eerste plaats wordt beloond met een volledig uitgewerkte bedrijfsapplicatie op maat. De tweede plaats wint een uitgewerkt visueel ontwerp dat duidelijk maakt hoe hun bedrijfsapplicatie op maat eruit zou zien. En tenslotte wint elk ander bedrijf dat een Excel-sheet nomineert een innovatiesessie waarbij ze een duidelijk beeld krijgen of de impact van een bedrijfsapplicatie op maat al dan niet groter zou zijn dan de investering. Bedrijven die wensen deel te nemen, kunnen hier hun Excel nomineren. De wedstrijd loopt tot en met 27 november en de winnaars worden in de daaropvolgende week bekendgemaakt op de LinkedIn-pagina van Bird Larsen.

Tijds- en geldbesparing

“We merken dat veel bedrijven in Vlaanderen nog te vaak met Excel werken. Ze verliezen vaak kostbare tijd door het manueel invoeren van gegevens, fouten sluipen ongemerkt in sheets en er is weinig overzicht omdat informatie verspreid is over verschillende documenten. Pakketsoftware daarentegen is dan weer te generiek en voorziet te veel functionaliteiten die niet gebruikt worden. Investeren in software op maat bleek al een groot succes te zijn voor onze klanten, zoals Orthopoint Group en Hestor, en stelt deze organisaties in staat tijd en geld te besparen, efficiënter te werken en sneller in te spelen op de laatste markttrends”, verduidelijkt Ruben Cornil.

Het founderstrio van Bird Larsen is gespecialiseerd in het ontwikkelen van bedrijfsapplicaties en door hun jarenlange ervaring slagen ze er steeds in om een eerste versie op te leveren binnen enkele weken. Bedrijven kunnen hierdoor snel aan de slag met de applicatie en hun productiviteit onmiddellijk verhogen. Door de betaalbare en transparante aanpak van Bird Larsen voelen steeds meer kmo’s zich aangesproken tot de diensten van het bedrijf en de ontwikkeling van een eigen bedrijfsapplicatie op maat.

Over Bird Larsen

Het bedrijf uit Melle werd officieel eind 2021 opgericht door drie software-enthousiastelingen en groeit sterk. Officieus zijn de oprichters al enkele jaren gepassioneerd bezig met bedrijfsapplicaties op maat. Bird Larsen wil software op maat verder democratiseren voor tal van bedrijven. Veel kmo’s in Vlaanderen werken nog te vaak met Excel en botsen op de functionele beperkingen. Pakketsoftware daarentegen is generiek en voorziet teveel functionaliteiten die niet gebruikt worden. Door zijn betaalbare en transparante aanpak voelen steeds meer kmo’s zich aangesproken tot de diensten van het bedrijf en het ontwikkelen van een eigen bedrijfsapplicatie op maat. Bird Larsen is actief in diverse industrieën en tot haar klanten behoren o.a. Aveve, Initials LA, Orthopoint Group en Hestor.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be