Vastgoedkantoor Hestor zet in op procesoptimalisatie via software op maat

Software op maat verhoogt de kwaliteit van Hestors klantenservice aanzienlijk

Hamme/Melle, 28 juni 2022 – Vastgoedkantoor Hestor is steeds op zoek naar manieren om te innoveren. Door sterk in te zetten op operationele efficiëntie slagen de makelaars erin steeds de beste voorwaarden te garanderen. Om de interne processen verder te optimaliseren klopten ze aan bij softwarebedrijf Bird Larsen uit Melle, dat gespecialiseerd is in bedrijfsapplicaties op maat en procesoptimalisatie. De taxatie van een pand is een omslachtig, tijdrovend proces. Via software op maat beheert Hestor zijn processen maximaal: ze besparen tijd en geld op repetitieve taken, werken efficiënter en spelen snel in op trends in de markt.

Hestor werd in 2017 opgericht door Mathieu Michiels en Torchyto Beerens. Met passie en volharding zijn ze erin geslaagd om op enkele jaren tijd een vaste waarde te worden in het Waasland met 3 kantoren gevestigd in Sint-Niklaas, Hamme en Sint-Pauwels. Binnen de vastgoedsector zijn er meerdere arbeidsintensieve, foutgevoelige en repetitieve posten zoals plaatsbeschrijvingen en taxaties. 

Bijgevolg investeert het vastgoedkantoor vaak nog te veel tijd in de manuele uitwerking van opdrachten, zeker tijdens drukke periodes.

“Met Hestor willen we te allen tijde een persoonlijk aanspreekpunt zijn. Hiervoor moeten we veranderingen van binnenuit de organisatie doorvoeren. Dat betekent voor ons investeren in procesoptimalisatie aan de hand van software op maat”, aldus Torchyto Beerens, oprichter en zaakvoerder van Hestor
Torchyto Beerens van Hestor (links) en Thibault Denis van Bird Larsen (rechts)
Torchyto Beerens van Hestor (links) en Thibault Denis van Bird Larsen (rechts)

Een competitieve voorsprong dankzij software op maat

Een taxatie werd opgemaakt en afgehandeld in een Excel-sheet. Excel is waardevol, maar bracht te vaak functionele, praktische of technische problemen met zich mee. De bedrijfsapplicatie op maat van Bird Larsen bracht beterschap. Via een mobiele applicatie, met eenvoudige interface, kan Hestor tot wel 50% efficiënter een taxatie uitvoeren. Met één klik kan automatisch een taxatierapport gegenereerd worden en naar de klant doorgestuurd worden. Nauwkeurige taxaties zijn letterlijk en figuurlijk binnen handbereik.

“Investeren in software op maat biedt buitenkansen. Elk bedrijf, groot of klein, binnen zowat elke sector kan hier voordeel uit halen. Hoe meer wij kunnen automatiseren, hoe meer Hestor zich bezig kan houden met wat echt telt: het verkopen of verhuren van woningen aan de beste voorwaarden. We hebben een digitale ervaring ontwikkeld die op termijn met gemak uitgebreid kan worden. Op die manier garanderen wij langs onze kant dat de investering blijft renderen”, vertelt Thibault Denis, oprichter en zaakvoerder van Bird Larsen

Inzicht biedt overzicht

Dankzij de bedrijfsapplicatie op maat wordt een enorme database opgebouwd, waaruit Hestor nieuwe inzichten kan genereren. Vastgoedmakelaars worden ontzorgd door hen te ontlasten van de inefficiënte werkwijze in Excel, ter plaatse maar ook nadien. En alle berekeningen en minderwaarden ten gevolge van bijvoorbeeld slijtage worden automatisch berekend. De vastgoedmakelaar spaart met andere woorden flink wat tijd en geld uit, reduceert de foutenmarge aanzienlijk en bovendien spelen ze snel in op trends in de markt.

Duurzame en intuïtieve investering

Software op maat biedt de mogelijkheid om stelselmatig verder uit te breiden. Op basis van ervaringen uit de praktijk kunnen met gemak aanpassingen doorgevoerd worden.

“De mobiele applicatie is erg intuïtief en gebruiksvriendelijk. Bovendien evolueert onze applicatie mee met onze groei. Werknemers stellen nieuwe features voor en samen met Bird Larsen bekijken we de mogelijkheden tot implementatie”, stelt Torchyto.

De volgende stap voor Hestor is verder blijven innoveren aan de hand van software op maat.

“Net omdat elke oplossing uniek is, kunnen we ons blijven differentiëren en steeds klantgerichter werken. Elke makelaar kan een taxatie nu dubbel zo snel afhandelen. Samen met Bird Larsen hebben we onze operationele efficiëntie sterk verbeterd”, besluit Torchyto.

Over Bird Larsen

Bird Larsen bedenkt en ontwikkelt software op maat voor bedrijven. We innoveren stapsgewijs en vertalen kansen naar rendement voor haar klanten. We kiezen bewust voor kleine, maar ervaren teams. Op die manier kunnen we steeds een vlotte en persoonlijke service garanderen. We handelen steeds resultaatgericht en bieden inzicht in ieders innovatiekansen.

De startup uit Melle werd officieel eind 2021 opgericht door drie software-enthousiastelingen en groeit sterk. Officieus zijn de oprichters al enkele jaren gepassioneerd door bedrijfsapplicaties op maat. Ze kennen elkaar van Start It @KBC, een acceleratorprogramma waarvoor ze geselecteerd waren in 2019. Bird Larsen is actief in diverse industrieën gaande van de vastgoedsector tot de human resources en van de medische sector tot de retailsector.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be