Persbericht: Hernieuwbare energie en waterstof: Samen het fundament voor de toekomstige energievoorziening in Europa

Lille, 27 september 2021 — IZEN, het merk van VINCI Energies in België dat zich richt op 100% slimme energie, neemt samen met Solenco de handschoen op om totaaloplossingen qua energievoorzieningen in Europese gebouwen te faciliteren. Solar PV en waterstofopslag zijn natuurlijke bondgenoten om energie op een duurzame en CO2-vrije manier op te wekken, op te slaan en te gebruiken. IZEN en Solenco voorzien met zonnepanelen en de Solenco PowerboxTM het hele jaar door gebouwen op een slimme en autonome manier van groene energie. 

Er is een gigantische vraag naar en nood aan groene oplossingen om de klimaatdoelstellingen te halen”, zegt CEO Gie Verbunt van IZEN. “Slimme, hernieuwbare energie in evenwicht brengen met krachtige opslag en uitgekiend verbruik is de voor de hand liggende ambitie. We slaan met Solenco de handen in elkaar om de fundamenten te leggen van de toekomstige energievoorziening in Europa.”

De combinatie van waterstofopslag en zonnepanelen, zorgt ervoor dat hernieuwbare en CO2-vrije energie over een gans jaar beschikbaar is,” zegt Hugo Vandenborre, CEO van Solenco. “We starten samen met IZEN in eerste instantie pilootprojecten in de Benelux. De focus ligt op woonclusters, de vele gerichte vragen van projectontwikkelaars en bedrijfsgebouwen.

De PowerboxTM: Warmte én elektriciteit
De PowerboxTM van Solenco produceert lokaal waterstof met stroom van de zonnepanelen en slaat die op. Via een omkeerbare brandstofcel genereert de PowerboxTM uit de opgeslagen waterstof weer warmte en elektrische energie op het moment dat er vraag is.

Commercieel model
IZEN commercialiseert de energieopslagoplossingen van Solenco in de Benelux en wordt een one-stop-shop van totaaloplossingen voor haar klanten. Van particulier tot groot bedrijf. Solenco legt zich toe op de productie van het systeem en ontwikkeling van haar technologie.

De samenwerking tussen IZEN en Solenco zal in een eerste fase ondersteund worden door een converteerbare lening van VINCI Energies Belgium aan Solenco. ​ De lening is converteerbaar op een termijn van drie jaar en is gekoppeld aan een call-optie op 100% van de aandelen van Solenco.

“Na de overname van IZEN enkele jaren geleden, willen we absoluut verder blijven groeien in onze divisie ‘Renewable Energies’. Deze samenwerking is daar een voorbeeld van”, stelt Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies Belgium.

v.l.n.r: Marc Lemaire (VINCI Energies Belgium), Julien Nyst (Giacomini Benelux SA), Gie Verbunt (IZEN), Hugo Vandenborre (Solenco Power NV) , Joris Van Dyck (Solenco Power NV)
v.l.n.r: Marc Lemaire (VINCI Energies Belgium), Julien Nyst (Giacomini Benelux SA), Gie Verbunt (IZEN), Hugo Vandenborre (Solenco Power NV) , Joris Van Dyck (Solenco Power NV)

Over IZEN
IZEN onderneemt vanuit een duurzame visie. IZEN’s missie is om 100% slimme energie voor iedereen beschikbaar maken. IZEN zet in op hernieuwbare energie technologieën en werkt zowel voor de B2C als voor de B2B markt. Samen met een team van 162 medewerkers zetten ze zich hier al meer dan 32 jaar voor in. 

www.izen.be

Over Solenco
Solenco Power NV, een snelgroeiende KMO, ontwikkelt, produceert en commercialiseert energieopslag systemen voor residentiële en industriële toepassingen gebruikmakend van waterstoftechnologie die de gebruiker energie-autonomie en een slimme netaansluiting biedt. Het is de praktische toepassing van gedecentraliseerde energie productie. De producten zijn gebaseerd op een wereldwijd gepatenteerde omkeerbare brandstofcel die elektriciteit voor onbepaalde tijd opslaat met een kosten efficiëntie en capaciteit, en die zowel elektriciteit als warmte levert volgens de behoeften van de gebruikers.

www.solencopower.com

Over VINCI Energies in België
In een wereld die constant in beweging is, focust VINCI Energies zich op netwerken, prestaties, energie-efficiëntie en data om sneller nieuwe technologieën uit te rollen, waarbij we ons voornamelijk richten op digitale transformatie en energietransitie. Met hun sterke lokale roots en wendbare organisatiestructuur geven de business units van VINCI Energies een boost aan de betrouwbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie van energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, industrie, gebouwen en informatiesystemen.

In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en VINCI Facilities, alsook via verschillende lokale merken. VINCI Energies Belgium telt 2.790 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 565 miljoen euro.
www.vinci-energies.be

Contact

IZEN ​ ​ ​ ​ ​ ​
Gie Verbunt +32 495 79 31 85

gie.verbunt@izen.be ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 

SOLENCO
Hugo Vandenborre +32 477 66 27 28

hugo.vandenborre@solencopower.com

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be