Henkel introduceert oplossing ter vervanging van tinsolderen voor schadeherstel

Epoxymateriaal voor een ‘koude’ reparatie maakt hitte en open vlam overbodig

Brussel, 22 november 2023 - Henkel, wereldleider in kleefstoffen, afdichtingsmiddelen en functionele coatings, heeft TEROSON EP 5020 TR geïntroduceerd, een tweecomponentenepoxy die koud wordt aangebracht. Dit product is ontwikkeld ter vervanging van de traditionele reparatie door tinsolderen bij aftermarket-herstellingen van carrosserieschade. Het hardt snel uit, is gemakkelijker te schuren en zachter om aan te brengen dan eerdere oplossingen. Daarnaast maakt het het hitte- en open vlamproces die voor tinsoldeerreparaties nodig zijn, overbodig.

Aangezien de auto-industrie nieuwe carrosseriematerialen blijft ontwikkelen, is er nood aan compatibele aftermarket-herstellingstechnologie die geen invloed heeft op aangrenzende kunststof onderdelen, lak of corrosiebescherming. Anticiperend op deze uitdaging heeft Henkel TEROSON EP 5020 TR ontwikkeld. De nieuwe epoxyformulering kan bij kamertemperatuur worden aangebracht in een soepel, vlam- en soldeervrij proces.

"Doordat ons nieuwe tweecomponentenproduct TEROSON EP 5020 TR een koude herstellingsoplossing biedt ter vervanging van het conventionele solderen met hete tin, bespaart het tijd en arbeid bij aftermarket carrosserieherstellingen en is het ook veiliger om mee te werken," zegt Joern Senftleben, Regional Technology/Segment Engineer, Vehicle Repair & Maintenance bij Henkel. "Bovendien is het materiaal dat volledig vrij is van tin en zware metalen ook een duurzamer alternatief."

TEROSON EP 5020 TR wordt geleverd in kokers met een speciaal mengmondstuk voor eenvoudig aanbrengen. Het kan worden gebruikt op alle metalen oppervlakken, inclusief moderne staallegeringen en aluminium, en voor herstellingen aan de carrosserie van alle soorten voertuigen, inclusief vrachtwagens. In tegenstelling tot processen met tinsoldeer en met een open vlam komen er geen hoge temperaturen of open vuur aan te pas, wat betekent dat de te herstellen carrosserie-onderdelen niet verwijderd en opnieuw gemonteerd moeten worden om schade aan nabijgelegen kunststof onderdelen te voorkomen.

Dankzij zijn uitstekende eigenschappen is TEROSON 5020 TR ook ideaal voor herstellingen op moeilijk bereikbare plaatsen. Het vlamloze en koude heropbouwproces zorgt er immers voor dat de lak en beschermende corrosielaag rond het reparatiegebied niet worden beschadigd. 

Het materiaal heeft een opentijd van ongeveer 10 minuten, waardoor de carrosseriespecialist voldoende tijd heeft om de oorspronkelijke contouren van het te herstellen onderdeel opnieuw op te bouwen.

Bovendien is dit nieuwe materiaal nog gemakkelijker aan te brengen en te schuren dan de vorige versie van dit product van Henkel, wat resulteert in een gladde ondergrond voor het latere plamuren en lakken.

TEROSON EP 5020 TR is verkrijgbaar in heel West-Europa in tweecomponentenpatronen, van 50 ml en 175 ml, voor een efficiënte toepassing met standaard verwerkingspistolen. Het wordt geleverd in combinatie met een statische menger om een homogeen mengsel te verkrijgen.

Over Henkel

Met haar merken, innovaties en technologieën neemt Henkel in de industriële en consumentensector wereldwijd leidende marktposities in. De businessunit Adhesive Technologies leidt de markten van vandaag en geeft vorm aan die van morgen door middel van haar lijmen, afdichtingsmiddelen en functionele coatings. Ook met de businessunit Consumer Brands neemt het bedrijf in vele markten en sectoren wereldwijd leidersposities in, vooral in haarverzorging en wasmiddelen en in huishoudelijke verzorging. De drie sterkste merken van de onderneming zijn Loctite, Persil en Schwarzkopf. In het boekjaar 2021 rapporteerde Henkel een omzet van meer dan 20 miljard euro en een aangepast bedrijfsresultaat van ongeveer 2,7 miljard euro. De preferente aandelen van Henkel staan op de Duitse DAX-aandelenindex genoteerd. Henkel heeft een lange traditie in duurzaam ondernemen en volgt een duidelijke duurzaamheidsstrategie met concrete doelstellingen. Het bedrijf werd opgericht in 1876 en stelt vandaag wereldwijd een divers team van meer dan 50.000 mensen tewerk – verenigd door een sterke bedrijfscultuur, gedeelde waarden en één bedrijfsdoel: "Pioneers at heart for the good of generations". Meer informatie op www.henkel.com 

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be