‘Health meets Hardware’ brengt op 20 maart de meest opwindende healthcare-innovaties naar de catwalk

Conferentie belicht de toekomst van gezondheidstechnologie vanuit het perspectief van de patiënt

Leuven, 8 februari 2024 - Op 20 maart vindt in Sportoase op de Leuvense Philipssite 'Health meets Hardware' plaats, een unieke conferentie die de opwinding van modeshows koppelt aan de wereld van gezondheidstechnologie. Met keynotes, inhoudelijke paneldiscussies en een catwalkshow voor healthcare-apparatuur staan zowel inhoud als entertainment centraal. De conferentie kadert in FTI and&, het Leuvense stadsfestival dat van 16 tot en met 20 maart jong en oud zal stimuleren om stil te staan bij de impact van innovatie en technologie op de gezondheid en het welzijn van de generaties van morgen. 

Met het Flanders Technology and Innovation (FTI) Festival wil de Vlaamse regering aantonen dat technologie en innovatie cruciaal zijn voor de toekomst van Vlaanderen. Het thema van het Leuvense stadsfestival FTI and& is de gezondheid en het mentaal welzijn van de generaties van morgen. In dit kader brengt Health meets Hardware op woensdag 20 maart onderzoeksinstellingen, tech start-ups & scale-ups en universiteiten samen om de nieuwste hardware-innovaties op het gebied van gezondheid en welzijn te showcasen.

Perspectief van de patiënt

‘Health meets Hardware’ gaat verder dan een traditionele conferentie, door beleidsdiscussies te mengen met patiëntverhalen en geavanceerde technologie te demonstreren in de praktijk. Met meer dan dertig showcases, boeiende keynotes en interactieve panels biedt het evenement een unieke kans voor medische professionals om in contact te komen met sectorleiders zoals Jo De Boeck, CTO/CSO bij imec, het Vlaamse vlaggenschip van de microchip- en nanotechwereld, en pioniers van bedrijven zoals Axiles en Corgee. 

De keynotes en paneldiscussies van ‘Health meets Hardware’ belichten de innovaties op het vlak van gezondheidstechnologie steeds vanuit het perspectief van de patiënt, zowel vandaag als de impact voor toekomstige generaties. Zo maakt het publiek kennis met een dwarslaesie-patiënt die vertelt hoe hij dankzij het Nederlandse bedrijf Onward en de Vlaamse technologie van engineeringbedrijf Comate opnieuw kan stappen. Daarnaast schuiven tijdens het ‘Patient ft Inventors Debate’ voor de allereerste keer in Vlaanderen een patiënt, een chirurg en de industrie samen aan tafel om visies en ideeën uit te wisselen over de diepe hersenstimulatie-wereld. 

“Diepe hersenstimulatie kan symptomen van verschillende aandoeningen zoals Parkinson en Alzheimer, verlichten, en Vlaanderen speelt in dit vakgebied een toonaangevende rol”, zegt Marieke Sopers, festivaldirecteur van FTI Leuven by and&. “In het Patient ft Inventors Debate, dat geco-cureerd wordt door Health House Leuven, focussen we op vragen zoals: Hoe beleeft een Parkinson-patiënt de dagdagelijkse realiteit? En waarin kan de medische professional het verschil maken? Dankzij welke innovatieve technologieën?”

Catwalk of Innovation 

Bedrijven uit heel Vlaanderen zakken voor de conferentie af naar Leuven met hun meest spraakmakende healthcare-apparatuur. Van slimme contactlenzen, multi-inzetbare satelietreddingshorloges en medische drones tot AR-brillen die de meest ingewikkelde gegevens omzetten in begrijpelijke data. Op de ‘Catwalk of Innovation’ wordt het summum van wat Vlaanderen te bieden heeft op het vlak van gezondheidstechnologie tentoongesteld in een wervelende catwalkshow die bol staat van de visuele effecten.

“Health meets Hardware zal zorgen voor een kruisbestuiving van Vlaamse, Belgische en Europese pioniers in productontwikkeling en de gezondheidszorg”, vult Steven Cosyn, Projectleider van Health meets Hardware en Communication Manager bij Leuven Mindgate, aan. “Van inspirerende keynotes tot meeslepende verhalen van en door patiënten wiens leven drastisch veranderd is, dit wordt hét go-to evenement voor de innovatieve gezondheidssector in 2024. Voor al wie getriggerd is: mis deze kans niet om als eerste kennis te maken met de nieuwste evoluties binnen de healthtechsector en gelijkgezinde experts te ontmoeten.”

Tickets zijn te koop via https://www.fti-and.be/nl 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be