Haptische ervaringen in de badkamers van Duravit

Glad keramiek, warm hout en steenachtig gegoten mineraal

Specifieke plaatsten zijn verbonden aan specifieke gevoelens. De badkamer van vroeger roept herinneringen op aan koude tegels en functionele keramische onderdelen. De oppervlakken in een moderne badkamer zijn tegenwoordig diverser: meubels hebben verschillende materialen zoals hout met structuur of halfglanzende lak en mineraal gegoten douches en baden voelen fluweelzacht en warm aan.

Keramisch sanitair en de badkamer horen bij elkaar. Het materiaal heeft een lange traditie in de badkamer en wordt beschouwd als bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het oppervlak voelt glad en koel aan. Zijdematte keramische glazuren in wit, grijs, zand en antraciet bieden bovendien tal van nieuwe designmogelijkheiden.

Persoonlijke badkamer
Bij badmeubels is keuze uit een grote diversiteit aan materialen, zo kan een eigen persoonlijke badkamer worden samengesteld. Zo zijn consoles en kasten uit de L-Cube serie beschikbaar in 27 verschillende kleuren en oppervlakken. Decoratie of vernis met matte kleuren bieden een fluweelachtig oppervlak, terwijl hoogglans kleuren aanvoelen als een glazuur. Decors met houtlook en fineer van echt hout hebben een glad, egaal oppervlak of bevatten een natuurlijke houtnerf voor een extra touch. Het linnen decoroppervlak heeft een uitgesproken hoge kwaliteit dankzij de diepe structuur met een linnenachtig, bijna natuurlijk gevoel. Voor sommige badkamerseries, zoals Luv van de Deense ontwerpster Cecilie Manz, zijn de consoles ook verkrijgbaar in robuuste natuurlijke materialen zoals massief hout en kwartssteen.

Omgevingstemperatuur ​
Ligbaden en douchebakken zijn meestal gemaakt van acryl. Het robuuste oppervlak is niet-poreus en glanzend wit als keramiek, maar voelt prettiger aan omdat het materiaal de omgevingstemperatuur aanneemt. Het solide oppervlaktemateriaal DuraSolid ​ maakte de weg vrij voor matte oppervlakken met compleet nieuwe designelementen. Hierdoor ontstaan ​​vloeiende elementen zonder zichtbare naden, zoals het Cape Cod-ligbad van Philippe Starck. Het materiaal voelt aangenaam zacht en warm aan.

Fluweelzacht
De textuur van de Stonetto-douchebak is daarentegen steenachtig en toch uniform. Het fluweelzachte oppervlak voelt uniek aan. Het is mat en even slip- en krasvast. Stonetto is gemaakt van DuraSolid Q, een hoogwaardig mineraal gietmateriaal dat verkrijgbaar is in de kleuren antraciet, zand, beton en wit.

Klik hier voor de foto's in 300dpi

ZIP - 183 Mb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be