Skip to Content
Hallinto lanceert opleidingstraject voor administratieve freelancers

Hallinto lanceert opleidingstraject voor administratieve freelancers

Hallinto Certified beantwoordt aan groeiende vraag van KMO’s naar externe administratieve ondersteuning

Boutersem, 03/01/2020 - Hallinto, een vaste waarde op de markt van externe administratieve ondersteuning voor ondernemers, lanceert Hallinto Certified. Met dit keurmerk en opleidingstraject tot administratief freelancer biedt het een oplossing voor de stijgende vraag naar externe ondersteuning bij KMO’s en ondernemers. Na training, begeleiding en coaching krijgen de gecertificeerde freelancers toegang tot een versterkende community. Het eerste traject start eind januari met een tiental deelnemers maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Sinds 2008 groeide Hallinto van Tilly Buelens uit tot een vaste waarde in de sector van externe administratieve ondersteuning. Tien jaar later werd de Hallinto Academy opgericht, een breed en praktijkgericht opleidingstraject voor bedrijven. Hallinto Certified is nu de volgende stap om starters, groeiers en KMO’s in België te ondersteunen. Het bedrijf verhuist in maart bovendien naar het Officenter in Leuven. Tilly Buelens: “Administratie is nog steeds een rem op de ontwikkeling bij veel ondernemingen. Met het Hallinto Certified programma ondersteunen we hen door mensen met de juiste talenten en motivatie op te leiden en zo het aanbod van administratieve krachten te verhogen.”

Keurmerk
In januari start de eerste reeks kandidaten aan de opleiding. “Gedurende een traject van 38 uur worden de kandidaten met individuele training, begeleiding en coaching, ondergedompeld in de wereld van administratieve ondersteuning. Wie slaagt voor het examen krijgt het Hallinto Certified keurmerk, een onderscheiding die hen tot hoogwaardig administratieve freelancers kroont”, legt Tilly Buelens uit.  

De drie medewerkers van Hallinto stappen allen mee in het verhaal en worden vanaf januari voltijds administratief freelancer. “Mijn collega’s geloven in dit verhaal. Ze behouden bovendien allemaal hun klantenportfolio en bouwen zo mee aan de volgende stap in hun carrière.”

Combinatie van vrijheid en ondersteuning
Met haar jarenlange ervaring in administratie wil Tilly Buelens nu ook het verschil maken in het klaarstomen van anderen die een gelijkaardige service kunnen bieden. Tilly Buelens: “Freelancers zijn ook ondernemers. Ik wil mee de ruggengraat vormen van mensen die nieuw zijn in het vak. Ook zij moeten op zoek naar klanten en dat is niet evident.”

Na het behalen van het certificaat is er geen exclusiviteit aan Hallinto maar wel toegang tot een community van freelancers. “Iedereen bewandelt zijn of haar eigen pad maar we bieden wel een gevoel van geborgenheid. Daarom bouwen we aan een community die versterkend werkt, waarbij iedereen van elkaar leert en kennis, ervaringen en expertise uitwisselt. Daarnaast creëren we ook een leads-pool waar iedereen leads kan doorschuiven naar elkaar en maken we een profielpagina aan met de specifieke expertises van elke freelancer. Zij kiezen dan voor zichzelf in welke mate ze hier een beroep op willen doen.”

Dichter bij de klant 
Tilly Buelens ziet de terugkeer naar een soloproject als een stap voorwaarts in haar groei als ondernemer. “Via Hallinto Certified kan ik opnieuw dichter bij de klant staan en dezelfde kwalitatieve service bieden die mijn klanten gewoon zijn. Het klantencontact gaf mij altijd al veel voldoening. Alle kennis en ervaring die ik bovendien de voorbije jaren vergaarde ga ik nu delen met anderen zodat zij ook die meerwaarde kunnen bieden aan hun klanten”, besluit Tilly Buelens. 

Tilly Buelens - Hallinto
Tilly Buelens - Hallinto
Tilly Buelens
Tilly Buelens Oprichtster Hallinto

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel