Group-f verhoogt efficiëntie op de werkvloer met oplossing van Webfleet

Software geeft schoonmaakbedrijf altijd en overal controle over wagenpark

Kontich, 18 juli 2023 - Schoonmaakbedrijf Group-f koos voor het beheer van zijn vloot voor meerdere oplossingen van Webfleet. Dankzij verschillende add-ons werd een oplossing op maat gecreëerd, die het bedrijf op elk moment een duidelijk overzicht geeft van de locaties van hun voertuigen en assets. Dit overzicht resulteert ook in een sterke efficiëntiewinst, omdat zij nu sneller kan schakelen en niet langer tijd en werk steekt in het lokaliseren van hun vloot.

Group-f, gevestigd in Kontich, specialiseert zich naast particuliere schoonmaak en de reiniging van kantoren ook in verhuur van hoogwerkers. De vloot van het familiebedrijf telt niet minder dan 250 voertuigen, waaronder bestelwagens, hoogwerkers, vrachtwagens en assets. De uitdaging om de verschillende voertuigen op de eigen site of bij klanten snel te kunnen lokaliseren, werd steeds groter, met meer administratie en tijdverlies tot gevolg. Om die opvolging en administratieve afhandeling te vereenvoudigen, zocht Group-f naar een betrouwbare en toekomstbestendige oplossing. Via vertrouwenspartner ARC, die als geen ander de behoeftes van het schoonmaakbedrijf kent, kwam het terecht bij Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone.

Oplossing op maat

Na een grondige analyse door ARC werd de software van Webfleet bij Group-f bij een aantal voertuigen geïnstalleerd. De roll-out naar de hele vloot volgde kort daarop. Inmiddels heeft het schoonmaakbedrijf een oplossing op maat van de volledige vloot. Naast het traditionele track-and-trace-systeem, maakt Group-f omwille van de diversiteit van zijn vloot ook gebruik van verschillende add-ons van de software. Zo hebben zij nu ook oplossingen voor onder meer ordermanagement, registratie van woon-werkverkeer, uitlezing van brandstof en het managen van elektrische voertuigen.

Efficiëntie en tijdsdruk

“In onze sector is er altijd tijdsdruk”, vertelt Henri de Swaef, Manager fleet, logistiek, gebouwbeheer en aankoop bij Group-f. “We moeten snel kunnen handelen en daarom is kennis van de actuele positie van onze voertuigen essentieel. Het aansturen via de optimale route biedt ons een enorm tijdsvoordeel, terwijl de verhuur van onze voertuigen niet meer blind hoeft te verlopen, dankzij de oplossing die ons altijd en overal controle geeft over ons wagenpark.”
“Veranderingen binnen een organisatie zorgen steeds voor extra druk”, vult Lucas Avink, Head of Sales Benelux van Webfleet, aan. “Om onze klanten hierin tegemoet te komen, is de Webfleet interface heel intuïtief in gebruik. Er is dus geen steile leercurve, waardoor de oplossing helpt om snel tijd te besparen. Bovendien zorgt de samenwerking met ARC ervoor dat we steeds kunnen rekenen op een efficiënte partner voor plaatsing, implementatie en opvolging.”

Continu evolueren

“De hele organisatie plukt inmiddels de vruchten van de oplossing”, gaat Henri verder. “We kennen een enorme tijdswinst, mede dankzij de integratiemogelijkheden met andere applicaties en de continue evoluties in optimalisaties en innovaties. Dit maakt Webfleet en ARC ideale partners om onze groei en plannen voor de toekomst te ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat we met ARC en Webfleet de juiste keuze hebben gemaakt, zowel qua partner als oplossing.”
Nicolas Mulders, General Manager bij ARC, benadrukt het belang van een partner met een oplossingsgerichte toekomstvisie: “Webfleet is voor ons een partner die blijft evolueren en investeren in de uitdagingen die er zijn om op een efficiënte manier een vloot te beheren. Daar zijn zowel wij als onze klanten zeer tevreden mee.”

 

Over Webfleet
Webfleet is de wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren.

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Meer informatie op: webfleet.com. ​ Volg ons op Twitter: @WebfleetNews. ​ Ga voor meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA naar www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be